Filter
Venetien
Prosecco
Rosé Vitt
Glera Merlot
Nej Ja
Berliner Wein Trophy
Prosecco Veneto
Halvtorrt Torrt
Presskork Skruvkork

Cantine Sacchetto

”Vi tappar upp Venetos livskraft på flaskor” – detta citat av Paolo Sacchetto säger egentligen (nästan) allt om familjeföretaget. Tillsammans med sin far Filiberto driver han företaget i Trebaseleghe i tredje generationen. Vingårdens vackra, romantiska läge i en av Italiens mest omväxlande och dynamiska regioner imponerar på alla besökare. Men ännu mer imponerar vinerna från Cantina Sacchetto. Framför allt naturligtvis deras signum, proseccon, som är regionens bästa. Men även familjens pinot grigio-, chardonnay- och merlotviner håller mycket hög kvalitet. Sacchetto – hundra år, tre generationer, en passion: Vin.
Det som i början av 1900-talet grundades i Veneto, är idag en av de största framgångshistorierna inom italiensk vinodling. Företagets grundare hette Sisto Sacchetto. Redan efter några år hade hans företag nått en aktningsvärd storlek.
Sisto Sacchettos uppbrott på 1960-talet
I och med Italiens ekonomiska boom på 1950- och 1960-talet fick även Sisto Sacchetto en nystart. Han började själv odla de druvor som han producerade vin av – och företaget växte ytterligare. Hans son Filiberto ledde företaget genom de kommande decennierna och är fortfarande aktiv.

Hemma på vingården Prapian i Veneto, närvarande i världen
Idag för den tredje generationen traditionen vidare. Med vingården Prapian som flaggskepp är Sacchetto fast förankrat i regionen. Den ligger i hjärtat av DOC-området Valdobbiadene Prosecco och står för den kvalitet, dynamik och passion som kännetecknar familjeföretaget. Idag är Sacchetto världsberömt för sina fina viner, framför allt för de utsökta proseccovinerna.
Sacchetto förenar traditionen med moderna önskemål
Paolo och hans syster Beatrice Sacchetto förenar den stora vintraditionen med dagens smak. I detta är deras viktigaste måttstock familjens erfarenhet. De vet exakt hur regionens unika karaktär ska framträda i vinet. Och de uttrycker den på ett modernt sätt.

Det är terroiren som räknas
Med sina viner önskar Paolo och Beatrice ta vinvännerna med till sin vackra hemtrakt. Venetos livskraft – tappad på flaska. Deras vinodlingar i Prosecco-regionens bästa lägen tillhandahåller vinstockarna för detta. Dessutom: De samarbetar med ett team av oenologer som hittar ett helt eget språk för varje enskilt vin. Därmed hittar de en perfekt balans mellan kreativitet och precision. 
... och tekniken som låter den komma till tals
Moderna viner uppstår i moderna vinkällare. Familjen Sacchetto förstår detta och investerar inte bara i medarbetarnas kunskaper. Hela vinifieringsprocessen och tappningen sker i ett perfekt utarbetat system. Det är det enda sättet att garantera den konsekvent höga kvalitet som Sacchetto står för. Den här kvaliteten bekräftas av British Retailer Consortium med ”International Quality Certification” (Score A+).

Klassiska druvsorter och regionala hjältar från Sacchetto
Pinot grigio, trebbiono di lugana, moscato, glera, marzemino: välklingande namn på norditalienska druvsorter. Självklart satsar Sacchetto i första hand på de här klassikerna från den egna regionen. Men även internationella sorter som cabernet sauvignon, merlot och chardonnay frodas i Venetos bördiga jord. Hos Sacchetto förädlas de till riktiga Veneto-höjdpunkter.

Prosecco - stjärnan i familjen Sacchettos sortiment
Prosecco står för den största andelen av de viner som produceras. Sacchettos internationella rykte kommer sig av kvaliteten på deras prosecco- och frizzanteviner. Den senaste succén är linjen ”Fili”. Med ett namn som syftar på Filiberto, vinhusets högsta chef, betonar linjen det oförändrade kvalitetsanspråket: Kvalitet framför kvantitet, de bästa druvor och omsorgsfull hantering.

Med traditionsmedvetenhet in i framtiden
Knappast någon annan vinproducent i Veneto är så väl rustad för framtiden som Sacchetto. Tre generationers erfarenhet, kunskapen hos ett engagerat team och den moderna vingården utgör grunden för långsiktig framgång.