Filter
Rött vin Vitt vin
Central Valley Valle de Aconcagua
Valle de Colchagua
Rött Vitt
Carménère Chardonnay Sauvignon Blanc Syrah
2023 2022 2021 2020
Nej Ja
Descorchados
Ja
Colchagua Costa Valle Central
Naturkork Skruvkork

Historien om Luis Felipe Edwards

Luis Felipe Edwards – i detta namn återspeglas vingårdens historia, men han själv talar både om sitt chilenska arv och om det fjärran England. 1976 kom hans farfar från Europa till Chile och köpte några vinodlingar i Colchaguadalen runt lantegendomen Fundo San Jose de Puquillay. De 60 hektaren växte snabbt till ett imponerande område i takt med att druvorna från Luis Felipe Edwards togs emot väl. Slutligen valde familjen att grunda en egen vingård år 1994.

Det egna märket och moderniseringarna av verksamheten blev genombrottet för Luis Felipe Edwards. Sedan dess har företaget bara vuxit. De senaste tillskotten är vinodlingar i Maule och Leydadalen samt vid Colchaguakusten. Bara under år 2013 köpte vingården mer än 700 hektar extra odlingsareal. Samtidigt bibehöll man den höga kvaliteten på vinerna och vann flera internationella utmärkelser.

Visionären Luis Felipe Edwards

Trots sin starka tillväxt håller företaget Luis Felipe Edwards alltid fast vid sina styrkor. Vingården är fortfarande familjeägd. Grundarens son och sonson är aktiva i styrningen och kvalitetssäkringen på vingården. Dessutom fäster Luis Felipe Edwards stor vikt vid betalbara priser som fungerar för kunder i hela världen. Målet är att bli marknadsledande inom chilenska viner. Redan idag är vingården en av de fem största i landet. Den snabba uppgången är ett resultat av kvaliteten på vinerna men också det intensiva utvecklings- och hållbarhetsarbetet. Vingårdschefen Eugenio Cox och hans team arbetar varje dag för att vinerna ska återspegla de unika klimatförutsättningarna i den chilenska regionen i södra Santiago de Chile.

Luis Felipe Edwards vinodlingar

Luis Felipe Edwards vinodlingar finns uteslutande i södra Chile. Idag äger vingården drygt 2 000 hektar odlingsareal. Med delvis olika mikroklimat. Colchagua Coast är Luis Felipe Edwards vinodling vid havet. Med sand- och granithaltiga jordar och den svala Stillahavsbrisen produceras fantastiska viner som riesling, chardonnay och sauvignon blanc. I Mauledalen finns de två egendomarna Las Rosas och Mantul som upptar totalt 205 hektar. Löss- och lerjorden här är mycket fruktbar.

I Laydadalen har man fördel av det närheten till havet och de mineralhaltiga jordarna. Här växer druvor till verkligt förstklassiga viner. Colchagua var den första dalen där Luis Felipe Edwards etablerade sig. De fruktbara jordarna här har lagt grunden för mycket av hans ryktbarhet som vinodlare. Hans eget vinodlingsområde i Colchaguabergen, 900 meter över havet, har unika förutsättningar tack vare den granithaltiga jordmånen. Låga temperaturer ger en mycket långsam mognad och viner med högsta kvalitet av allt från cabernet franc och carménère till merlot.

Vinfilosofin och vinframställningen hos Luis Felipe Edwards

Ett stort vinföretag som Luis Felipe Edwards förutsätter en kompetent skötsel av vinodlingarna. Vingårdschefen Eugenio Cox övervakar vinframställningen året runt. Chefsvinmakaren Nicolas Bizzarri och hans team tar hand om produktionen. En viktig del av Luis Felipe Edwards vinfilosofi är tron på att varje vin ska spegla sitt ursprung. I vinkällaren i Colchaguadalen arbetar man intensivt för att förena tradition och modern teknik.

Företaget har fyra vinkällare som övervakas av vardera två oenologer. Inget lämnas åt slumpen när det gäller temperaturövervakning och kvalitetsstyrning på vingården Luis Felipe Edwards. Produktionen kan fylla upp till 35 000 flaskor i timmen, vilket gör anläggningen till en av de modernaste i Chile.

Luis Felipe Edwards och utmärkelserna

Vinerna från Luis Felipe Edwards får ständigt nya internationella utmärkelser. Under de senaste 20 åren inkluderade det viktiga utmärkelser som ”Best Producer Still Wine Chile” på Berliner Wein Trophy 2018 och ”New World Producer of the year” vid Sommelier Wine Awards 2016. Senast utsågs Luis Felipe Edwards till ”Best Producer Chile” på Mundus Vini 2019. Även i Sydamerika är företaget ledande med utmärkelser som ”Best of Nation Chile” 2017 från San Francisco International Wine Competition och ”Mejor Viña del Año” från Catad’Or Wine Awards 2018. Även enskilda viner har prisats. Till exempel LFE 900 Single Vineyard som i Falstaff 2012 beskrevs med orden ”Lent och mjukt i gommen, saftig frukt med antydan till sötma”. För varje år blir prislistan allt längre för vingården Luis Felipe Edwards som aldrig tummar på den storslagna kvaliteten.