Uppgradera din webbläsare för bästa möjliga webbläsarupplevelse

Det verkar som om du använder en webbläsare som inte stöds. Microsoft uppdaterar inte längre Internet Explorer. Försäkra dig om att du använder en webbläsare som stöds för att få den fullständiga upplevelsen.

Filter
Rosé Rött
Argentina Bulgarien Chile Frankrike Italien
Bordeaux Central Valley Kalifornien Mendoza Salta
vänstra stranden
Berliner Wein Trophy Concours International des Vins de Lyon Mundus Vini Platter´s South Africa Wine Guide Robert Parker
Cabernet Sauvignon Malbec Merlot Monastrell
2021 2020 2019 2018 2014
4 stjärnor och bättre
Magnum (1,5 l) standardflaska (0,75 l)
0,75 L 1,5 L
Nej Ja
1924 Delicato Family Vineyards Anecoop - La Viña Bodegas Esmeralda Castel Firmian Château Cos d'Estournel
Bordeaux California Lodi Mendoza Pauillac
Naturkork Skruvkork
mood_title

Cabernet Sauvignon

Unikt framgångsrik ädeldruva

Cabernet sauvignon är en av världens mest odlade druvor och oavsett i vilken av världens regioner den odlas imponerar den genom sin unika karaktär och sin djupröda färg.

Den röda druvan cabernet sauvignon pekas ofta ut som den allra ädlaste druvan. Den stammar från Bordeaux, där den ger koncentrerade och mycket lagringsdugliga viner med intensiv färg. Cabernet sauvignon används ofta till druvrena viner, men ingår även i många cuvéer i bordeauxstil. Typiskt för druvsorten är små druvor med hårt skal och många kärnor, vilket ger en hög fenolhalt och därmed kraftiga aromer. Cabernet sauvignon har en omisskännlig smak som kommer till tydligt uttryck oavsett odlingsförutsättningarna.