Beställ senast den 6. juni (7.6. Stockholm- och Malmöområdet) så garanterar vi att du får din leverans innan midsommar!

Filter
Nya Zeeland USA
Kalifornien Marlborough
Riesling Sauvignon Blanc
2022 2021
Nej Ja
Berliner Wein Trophy Mundus Vini
Sileni Wines
California Marlborough
Halvsött Torrt
Naturkork Skruvkork
Vin till Curry

Vin till Curry

Curry är en av världens mest variationsrika rätter – mild eller stark, med kyckling eller nötkött, grön, gul eller röd curry – det finns knappast någon rätt som är så föränderlig som curry. Ursprungligen kommer den från Indien, men idag lagas och älskas den över hela världen på en mängd olika sätt. Just därför finns det inget vin som kan sägas vara perfekt till curry – det beror helt på hur curryn är kryddad!

Vin till het curry

Som utgångspunkt passar vitt vin mycket bra till den här rätten. Här gäller tumregeln att ju hetare curry, desto mer aromatiskt och smörigt vin eftersom vinets kraftfulla tanniner i annat fall inte klarar av hettan. Här står den kryddstarka curryn i centrum, medan vinet intar en diskret och harmonisk biroll.

Vin till mild curry

Om din curry däremot är av det mildare slaget, kan du servera ett desto kraftfullare vitt vin! Det är ju inte alla som uppskattar den klassiska curryhettan. Om det som serveras på tallriken är mindre hett, kan glaset fyllas med ett ungt vin med mycket kraft och frukt.

Rött vin till curry

Och så en glad nyhet för alla rödvinsälskare: Även ett gott rött vin kan serveras till curryn. Särskilt bra passar det röda vinet i kombination med en curry med rött kött, alltså nöt eller lamm. Här rekommenderar vi lätta, fruktiga rödviner som framhäver rättens kryddiga karaktär istället för att överrösta den.