Filter
Mousserande Rosévin Rött vin Vitt vin
Chile Frankrike Italien Österrike Spanien
Apulien Bourgogne Central Valley Champagne Kalifornien
Constantia Monterey County
Rosé Rött Vitt
Barbera Chardonnay Gamay Pinot Meunier Pinot Noir
2023 2022 2021 2020 2019
Nej Ja
Berliner Wein Trophy Frankfurt International Trophy Gilbert & Gaillard Mundus Vini The Wine Enthusiast
Ja
Qualitätswein Reserva ES
Boutinot Wines Buitenverwachting Farm Trust Champagne Baron-Fuenté Champagne Taittinger Criadores de Rioja
Barbera d'Asti California Champagne Constantia Coteaux Bourguignons
Brut Torrt
Champagnekork Naturkork Skruvkork

Vilket vin ska jag dricka till tacos?

När det gäller att välja vin till tacos finns det några saker att tänka på. Eftersom den svenska tacon ofta är kryddig kan viner med en högre alkoholhalt, som ett fylligt rött vin eller ett starkt vitt vin, passa bra till den. Vissa kryddor som spiskummin och chili spelar en viktig roll, så det är tillrådligt att leta efter viner med kryddiga smaker.

Till tacos som tillagas med köttfärssås och kryddblandning kan en Tempranillo från Spanien vara ett bra val. Vinets starka fruktsmak och kryddiga toner harmonierar väl med kryddorna i rätten. En fyllig Chardonnay med ekfatslagring kan också vara ett alternativ för att hantera färsen samtidigt som den ger en lätt krämighet.
Till guacamolen och de hackade grönsakerna passar en frisk Sauvignon Blanc med citrustoner och gräsiga smaker. Detta vin ger fräscha och krispiga smaker som kan framhäva ingrediensernas fräschör. När det gäller tacosåsen, som ofta är mycket kryddig, kan en halvtorr Riesling från Tyskland vara ett bra val. Vinets lätta sötma kan mildra kryddningen och samtidigt ge en fruktig kontrast.


När det gäller tacosås, som ofta är mycket kryddig, kan en halvtorr Riesling från Tyskland vara ett bra val. Vinets lätta sötma kan mildra kryddningen och samtidigt ge en fruktig kontrast.
Till konserverade jalapeños och riven ost kan ett lätt men smakrikt rödvin, t.ex. en Malbec från Argentina, vara rätt val. Vinets tanniner kan fungera bra tillsammans med den kryddiga osten och förhöja rättens smak.
Det är viktigt att notera att detta bara är rekommendationer och att den personliga smaken i slutändan är den bästa vägledningen. Det är alltid en bra idé att prova olika viner och se vilken kombination som fungerar bäst med din favorittacorätt och din egen smak.

Köp ditt vin med tacos online

Vi har gjort ett urval åt dig. Beställ ett urval, prova själv och njut.