Uppgradera din webbläsare för bästa möjliga webbläsarupplevelse

Det verkar som om du använder en webbläsare som inte stöds. Microsoft uppdaterar inte längre Internet Explorer. Försäkra dig om att du använder en webbläsare som stöds för att få den fullständiga upplevelsen.

Filter
Rosé Rött
2020 2019 2018 2017 2016
Abruzzen Apulien Emilia Romagna Toscana
Chianti Montalcino Montepulciano
Berliner Wein Trophy James Suckling Luca Maroni Meininger Award Mundus Vini
4 stjärnor och bättre
Magnum (1,5 l) standardflaska (0,75 l)
0,75 L 1,5 L
Merlot Sangiovese
Nej Ja
Banfi Barbanera Srl Bertani Domains Boutinot Cantina di Montalcino
Brunello di Montalcino Chianti Chianti Classico Emilia Romagna Puglia
Halvtorrt Torrt
Naturkork Okänd Övriga Plastkork Presskork
mood_title

Sangiovese

Toscanas viktigaste röda druva

Den röda druvan sangiovese stammar från Italien, där den är vanligt förekommande. Den spelar framför allt en viktig roll i Toscana.

Sangiovese är också känd under andra namn, däribland brunello, negrello och morellino. Druvan ger säkra skördar och är motståndskraftig mot torka. Karakteristiskt för druvan är att den mognar långsamt och sent. Sangioveseviner brukar inte vara särskilt kraftfulla i färgen, men de har hög alkoholhalt och mycket syra och tanniner. Lagringspotentialen är i regel utmärkt.