På grund av COVID-19 kann det för närvande förekomma leveransförseningar och längre svarstider än normalt vid kontakt med vår kundtjänst. Vi ber om din förståelse.

På grund av COVID-19 kann det för närvande förekomma leveransförseningar och längre svarstider än normalt vid kontakt med vår kundtjänst. Vi ber om din förståelse.

Filter
Rosé Rött
2015 2016 2017 2018 2019
Abruzzen Apulien Emilia Romagna Toscana
Chianti Montalcino Montepulciano
Berliner Wein Trophy James Suckling Luca Maroni Mundus Vini
14 % Vol. 14,5 % Vol. 13 % Vol. 13,5 % Vol. 12 % Vol.
4 stjärnor och bättre
Magnum (1,5 l) standardflaska (0,75 l)
1,5 L 0,75 L
Merlot Sangiovese
Banfi Barbanera Srl Cantina di Montalcino Caviro Farnese Vini
Brunello di Montalcino Chianti Chianti Classico Emilia Romagna Montecarlo
Halvtorrt Torrt
Naturkork Övriga Plastkork Presskork
mood_title

Sangiovese

Toscanas viktigaste röda druva

Den röda druvan sangiovese stammar från Italien, där den är vanligt förekommande. Den spelar framför allt en viktig roll i Toscana.

Sangiovese är också känd under andra namn, däribland brunello, negrello och morellino. Druvan ger säkra skördar och är motståndskraftig mot torka. Karakteristiskt för druvan är att den mognar långsamt och sent. Sangioveseviner brukar inte vara särskilt kraftfulla i färgen, men de har hög alkoholhalt och mycket syra och tanniner. Lagringspotentialen är i regel utmärkt.