Beställ senast den 6. juni (7.6. Stockholm- och Malmöområdet) så garanterar vi att du får din leverans innan midsommar!

Filter
Rosévin Rött vin Vitt vin
Frankrike Italien Österrike Spanien Sydafrika
Abruzzen Castilla - León Korsika Niederösterreich Rheinhessen
Rosé Rött Vitt
Grauburgunder Grüner Veltliner Montepulciano Pinotage Tempranillo
2023 2022 2020
Nej Ja
Mundus Vini
ja
Ja
Qba
Bodegas Gran Sello Cantina Sociale di Tollo Criadores de Rioja Hammeken Cellars Ken Forrester Wines
Castilla y León Ile de Beauté Montepulciano d´Abruzzo Niederösterreich Rheinhessen
Övriga Plastkork Skruvkork
Kvalitetsmässigt är vinerna i BiB inte på något sätt sämre än standardviner på flaska. The Bag in Box erbjuder till och med en avgörande kvalitativ fördel gentemot flaskan: vinet håller sig mycket längre i en öppnad BiB än i en öppnad flaska, eftersom den är mycket mindre utsatt för syre och lätt beröring kommer.

Bag in box vin:

ingen ny princip Redan i gamla tider transporterades och lagrades vin i tuber, långt innan flaskor eller fat uppfanns. Detta är mycket praktiskt, eftersom de flexibla rören inte kunde gå sönder som jordamfororna - och de var lätta att transportera, eftersom de kunde hålla en stor mängd vin i en liten förpackningsvolym. Med dessa fördelar i åtanke uppfann William R. Scholle

Vad är en påse i en låda?

Med bag-in-box-förpackning fylls ett livsmedelssäkert plaströr med vin och förpackas i en stadig kartong. Eftersom tuben stängs av en kran och drar ihop sig när vinet tas bort (vakuum), kommer vinet nästan aldrig i kontakt med syre ens efter öppning. Därför förblir den skyddad från negativa smakförändringar under lång tid. Den är drickbar i upp till sex veckor efter öppnandet, så länge den inte utsätts för stora temperaturfluktuationer. Bag-in-box-förpackningar uppfyller alla livsmedelslagstiftningskrav: den är läcksäker, ger ett pålitligt skydd och släpper inte ut några ämnen i vinet. Slangarna är gjorda av foliekompositmaterial, där den inre folien vanligtvis är gjord av polyeten (PE). Till skillnad från polyester (PET), som används för plastflaskor, innehåller polyeten inga mjukgörare. Den yttre filmen är lufttät och består till största delen av etylvinylalkohol (EVOH). Bra för den ekologiska balansen av bag-in-box-förpackningen är att a) råvaran glas inte används, b) avfallsvolymen sparas genom separat kassering av kartong och tub och c) på grund av den lägre volymen och vikten liten CO² under transport tillkommer.

Praktisk, platsbesparande och lätt att transportera

Lådorna som skyddar tuben är vackert designade, men om du inte vill servera dina gäster vin från lådan kan du fylla den i en karaff innan. Förpackningen är billigare än flaskor, men vinerna inuti är inte tänkta att ligga runt, de är tänkta att avnjutas efter köp. Eftersom de är så lätta och platsbesparande att transportera är de perfekta att ha med sig på semestern eller till fester eller picknick. En PiP-förpackning är inte en kvalitetsindikator. Naturligtvis är bag-in-box-viner inte samlarobjekt, utan viner att dricka. Det gäller även de allra flesta viner på flaska. I Skandinavien och Storbritannien är denna förpackning ett populärt val. Men skruvkorken har också gjort sig gällande här och uppfattas nu till och med ganska positivt. Styrkan med Bag.in-Box talar för sig själv: praktisk förpackning där vin kan förvaras länge även efter öppning!

Köp Bag in Box vin online

Bag in Box-viner är perfekta om du vill ladda din husbil med viner till din nästa semester. En stor fest med många gäster är på väg? Kanske i trädgården? Även här är bag-in-box-förpackningen med kranen extremt praktisk. Och: Om du beställer ditt Bag in Box-vin online sparar du dig transporten, då vi levererar till din dörr. Bläddra igenom vår online-väska i låda vinsortiment och köp bekvämt på språng.