Beställ senast den 6. juni (7.6. Stockholm- och Malmöområdet) så garanterar vi att du får din leverans innan midsommar!

Filter
Mousserande Rosévin Rött vin Vitt vin
Frankrike Österrike Spanien
Aragonien Bordeaux Champagne Languedoc-Roussillon Niederösterreich
högra stranden Languedoc vänstra stranden
Rosé Rött Vitt
Cabernet Franc Chardonnay Garnacha Grenache Grüner Veltliner
2023 2020 2018 2016 2010
Nej Ja
Berliner Wein Trophy Decanter Falstaff Frankfurt International Trophy James Suckling
Dubbel Magnum (3 l) Magnum (1,5 l)
Ja
Qualitätswein
Champagne Barons de Rothschild Champagne Heidsieck Monopole Champagne Moet & Chandon Champagne Nicolas Feuillatte Champagne Pommery
Cariñena Champagne Corbières Margaux Niederösterreich
Brut Torrt
Champagnekork Naturkork Skruvkork
1,5 L 3 L

Stora flaskor

En magnumflaska vin innebär dubbel njutning! Visste du att en magnumflaska vin motsvarar två normalstora flaskor? Fördelen med detta är inte bara att flaskan räcker längre, utan dessutom är det bra för vinet. Det tjocka glaset och magnumflaskans större storlek innebär att vinets kvalitet inte påverkas negativt och att oxidationsrisken minskar – det är alltså mindre risk för att vinet blir förstört, vilket tyvärr ibland händer med flaskor av den vanliga storleken. Det är inte bara stilla vin som tappas upp på de här stora flaskorna – hos oss hittar du även champagne och andra mousserande viner på magnumflaska! Champagne finns i flera olika storlekar (4,5 liter kallas exempelvis Rehoboam), men sektviner går endast att hitta i storlekarna magnumflaska och dubbelmagnum. En dubbelmagnum rymmer 3 liter och är därför framför allt en lämplig storlek om man planerar att servera mousserande vin på en större fest!
 

Stora volymer – inte bara för syns skull

De flesta vinflaskor som säljs rymmer 0,75 liter, och det är i dessa flaskor vinet förvaras efter mognadsfasen. Men vad är då magnumflaskor? Och varför finns de? De alltmer populära magnumflaskorna finns i två varianter: 1,5 liter: Magnumflaska = 2 flaskor | 3 liter: Dubbelmagnum eller Jeroboam vid champagne = 4 flaskor | De här flaskorna använder vingårdarna i första hand till viner av extra hög kvalitet. De större flaskorna gör det möjligt för vinerna att mogna harmoniskt till ett enastående resultat.

Köp magnum och dubbelmagnum online från The Wine Company

I vårt onlinesortiment hittar du ett stort antal välkända och populära viner och vingårdar från hela världen – i något större format. Botanisera i sortimentet och beställ några större flaskor av ditt favoritvin, stilla eller mousserande. Vi levererar ända till dörren.

Bag in Box: Inget nytt påfund

Redan under Antiken transporteras och förvarades vin i rör, långt innan flaskor eller fat var uppfunna. Det var mycket praktiskt eftersom det flexibla röret inte var lika bräcklig som lerkrukor – och de var enklare att transportera eftersom man fick plats med större mängder vin på en mindre yta. Med de här fördelarna i åtanke uppfann William R. Scholle bag in box-förpackningen.

Vad är en bag in box?

Bag in box-förpackningen innebär att en livsmedelssäker behållare av plast fylls med vin och placeras i en stabil kartong. Tack vare att behållaren är försluten med en tappkran och drar ihop sig (pga. vakuum) vid tappningen, kommer vinet i princip inte i kontakt med syre efter att behållaren har öppnats. Därmed skyddas det under lång tid mot smakförsämringar. Vinet är drickbart upp till sex veckor efter öppnandet, så länge det inte utsätts för stora temperaturförändringar.

Bag in box-förpackningar uppfyller alla krav enligt livsmedelslagen: De är täta, ger tillförlitligt skydd och avger inga ämnen till vinet. Behållaren utgörs av ett laminerat material där det inre skiktet oftast består av polyeten (PE). Till skillnad från polyester (PET), som används till plastflaskor, innehåller polyeten inga mjukgörare. Det yttre skiktet är lufttätt och består oftast av etylvinylalkohol (EVOH). Positivt för ekobalansen i bag in box-förpackningarna är att a) Råmaterialet glas används inte, b) Avfallet minskar eftersom kartong och behållare återvinns var för sig och c) Tack vare mindre volym och lägre vikt minskas CO²-utsläppen vid transport.

Praktiska, platseffektiva och lätt att transportera

Kartongerna som skyddar innerbehållarna är snyggt designade, men den som inte vill servera sina gäster vin ur boxen kan istället fylla en karaff.

Förpackningen är mer prisvärd än flaskor, men vinet ska inte lagras däri utan bör avnjutas ganska snart efter inköpet. Eftersom de är så lätta och platseffektiva att transportera, är de perfekta att ta med på semestern, till en fest eller på picknick.

En bag in box-förpackning säger inget om kvaliteten. Naturligtvis är bag in box-förpackade viner inga samlarobjekt, utan viner avsedda att drickas. Detta gäller å andra sidan även de flesta flaskviner. Förpackningarna är mycket populära i Skandinavien och Storbritannien. Även skruvkorken har slagit igenom här och blir allt populärare. Fördelarna med bag in box-förpackningen är tydliga: En praktisk förpackning där vinet håller länge även efter öppnandet!

Köp bag in box-vin online

Bag in box-viner är perfekta när du vill packa husbilen inför semestern. Planerar du en stor fest med många gäster? Kanske ute i trädgården? Även här är bag in box-förpackningen med tappkranen mycket praktisk. Dessutom: Om du beställer dina bag in box-viner online besparar du dig själv inköpsturen eftersom vi levererar ända till din dörr. Botanisera i vårt bag in box-sortiment online och gör dina inköp bekvämt även när du är på resande fot.