Filter
Mousserande Pärlvin/secco Rosévin Rött vin Vitt vin
Argentina Australien Chile Frankrike Grekland
Abruzzen Alsace Apulien Aragonien Baden
Alavesa Barolo Chablis Entre Deux Mers Gavi
Okänt Rosé Rött Vitt
Airén Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Carignan Castelao
2022 2021 2020 2019 2018
Nej Ja
70 Millions des Dégustateurs Berliner Wein Trophy Concours International des Vins de Lyon Decanter Falstaff
4 stjärnor och bättre
ja
halv flaska (0,375 l) Magnum (1,5 l) standardflaska (0,75 l) annan flaskstorlek
0,75 L 0,375 L 1 L 1,5 L
Auslese Crémant Eiswein Federspiel Frizzante
3 Winner Alceño Alois Lageder Anecoop - La Viña Anno Domini Vineyards
Alpes de Haute Provence Alpes de Haute-Provence Alsace Amarone della Valpolicella Atlantique
Brut Halvtorrt Sött Torrt
champagne cremant
ja
mood_title

Veganska viner

Är inte alla viner veganska?

Många människor tänker nog intuitivt att vin är ett veganskt livsmedel. Det består ju av jäst druvjuice som är en rent växtbaserad ingrediens. Men det är inte hela sanningen. När man framställer vin används en del hjälpmedel. Man kan till exempel tillsätta äggvita, mjölkprodukter eller fiskgelatin för att göra vinet klarare. Då blir slutprodukten inte längre vegansk. Allt fler vinproducenter väljer dock att erbjuda helt veganska viner. Både röda och vita viner, och alla andra typer av vin, kan framställas utan animaliska ingredienser. Dessa viner smakar minst lika bra som de ”klassiska” vinerna och passar dessutom bättre för människor med allergier eftersom de ofta innehåller mindre histamin och fruktos.