Beställ senast 08.12. (12.12. till Stockholm-, Malmö-, Göteborg- och Jönköpingområdet) så får du din leverans innan jul.

Filter
Rött vin Vitt vin
Frankrike Italien Österrike Spanien
Murcia Niederösterreich Piemonte Rhone Toscana
Gavi södra Rhône Weinviertel Yecla DOP
Rött Vitt
Cortese Grenache Grüner Veltliner Sangiovese Syrah
2022 2021 2020
Nej Ja
Berliner Wein Trophy Italian Wine Guy Luca Maroni Mundus Vini
Boutinot Leonardo Da Vinci Vignobles Diffonty Weingut R & A Pfaffl
Côtes du Rhône Gavi Toscana Weinviertel Yecla
Halvtorrt Torrt
Naturkork Plastkork Presskork Skruvkork
Vin till Pumpa vin och mat

Vin till pumpa

När sommaren går mot sitt slut väntar pumpatiden! Med hjälp av höstens efterlängtade budbärare kan vi trolla fram de mest välsmakande matkreationer. Pumpor passar bra till allt. Soppa, gratäng eller risotto? Valet är ditt och kreativiteten oändlig. De odlas i nästan alla länder i världen där man odlar vin. I Provence i Frankrike och Veneto i Italien, i Nya Zeeland, USA och Australien. Grauburgunder från Pfalz, grüner veltliner från Österrike, sauvignon blanc från Chile eller merlot från Argentina. Vi rekommenderar en pumpapaj till en fransk chardonnay.

Pumpapaj

Receptinfo

 • Mängd: för 6 personer
 • Tillagning: ca 55 minuter
 • Svårighet: lätt

Ingredienser:

 • 1/2 liten hokkaidopumpa (ca 250 g pumpakött)
 • 200 g crème fraiche
 • 2 ägg (storlek M)
 • 1-2 tsk torkad salvia, timjan eller rosmarin
 • Salt och peppar
 • 125 g fetaost

Tillagning:

 1. Värm ugnen på över- och undervärme till 220 °C eller varmluft till 200 °C
 2. Blanda ihop en smuldeg av mjöl, salt, smör eller margarin, ägg och vatten i en skål. Mixa ingredienserna till en smulig deg med en stavmixer. Först på lägsta inställningen och sedan på den högsta.
 3. Fördela smuldegen i en smord pajform (Ø 26 cm, försedd med bakplåtspapper) och tryck fast ut den på botten med baksidan på en sked eller lätt mjölade händer. Skapa en liten kant.
 4. Skölj ur pumpan till fyllningen, torka torrt och ta bort kärnor och trådar. Riv pumpan grovt. Vispa ihop crème fraiche, ägg och örter. Rör ned den rivna pumpan och krydda med salt och peppar. Fördela pumpablandningen ovanpå smuldegen. Toppa med smulad eller riven fetaost.
 5. Sätt in pajen i den nedre tredjedelen av den förvärmda ugnen och baka i cirka 30 minuter. Låt pumpapajen svalna cirka 3 minuter innan du skär upp den och serverar.
© Copyright för detta recept Dr.Oetker