Beställ senast den 6. juni (7.6. Stockholm- och Malmöområdet) så garanterar vi att du får din leverans innan midsommar!

Filter
Italien Spanien Sydafrika
Abruzzen Apulien Rioja Western Cape
Merlot Nero di Troia Primitivo Sangiovese Tempranillo
2022 2021
Nej Ja
Berliner Wein Trophy Frankfurt International Trophy Gilbert & Gaillard Mundus Vini
Vino da Tavolo
Cantina Sociale di Tollo Criadores de Rioja San Marzano Spier Wines Torrevento
Puglia Rioja Salento Western Cape
Halvtorrt Torrt
Naturkork Presskork Skruvkork
Vin till BBQ Grillat

Vin till grillat

Årets härligaste tid är här: Sommaren gör åter intåg i våra liv och våra kök! Vi njuter av värmen utomhus och tillagar kvällens middag på grillen. Det enda som saknas är ett passande vin. En vanlig fråga är: Vilket vin passar till grillat? Ja, det beror helt på vad som ligger på grillgallret. Oavsett om du föredrar en klassisk stek, en läcker fisk eller något vegetariskt har vi ett passande vin att erbjuda.

Botanisera i vårt sortiment och upptäck utsökta viner till sommarens grillkvällar!

Vin till lamm och nöt

Kött och korv är i topp när grillen tänds i de svenska trädgårdarna. Det enda som krävs för att middagen ska bli en stor smakupplevelse är ett matchande vin. Behöver du hjälp att välja? Vi står gärna till tjänst!

Utgångspunkter är att sammetslena rödviner, exempelvis merlot eller spätburgunder, är utmärkta val – men även en kraftfull tempranillo passar perfekt till spanskt nötkött. Till grillkorv rekommenderar vi framför allt riesling, grauburgunder eller silvaner.

Vin till fågel

På fågelsidan är det oftast kyckling och kalkon som hamnar på grillen. Det milda köttet kan gärna serveras tillsammans med ett vitt vin med balanserad syra och sötma, exempelvis weissburgunder eller sauvignon blanc. Andra bra val är ett lätt rosévin eller ett fruktigt rödvin av sangiovese. Här rekommenderar vi framför allt vita viner från Italien och Tyskland.

Vin till fisk

Generellt rekommenderas vitt vin till fisk – även om också ett lätt rött vin kan passa utmärkt till många fiskrätter. För att begränsa urvalet något har vi valt ut ett antal viner där du alltid är på den säkra sidan. Grundregeln lyder: Torra eller halvtorra vita viner, exempelvis den portugisiska sommarklassikern Vinho Verde, fylliga rieslingviner och spritsiga roséviner passar perfekt till familjefester i trädgården.

Vin till grönsaker

Vinrekommendationerna till grönsaker varierar stort eftersom de beror på tillagningsmetoden. Det är stor skillnad på smaken om grönsakerna serveras råa, kokta eller grillade. Dessutom finns det många olika sätt att smaksätta de vegetariska läckerheterna, t.ex. med smör, örtmarinader, dressingar och ostar. Bland våra rekommendationer finns det något för alla typer av grönsaker och tillagningsmetoder! Här satsar vi på kraftfulla vita viner och fylliga roséviner.