Filter
Mousserande Pärlvin/secco Rosévin Rött vin Vitt vin
Italien Österrike Spanien
Apulien Aragonien Emilia Romagna Niederösterreich Rioja
Prosecco
Rosé Rött Vitt
Glera Grenache Lambrusco Marani Lambrusco Salamino Sangiovese
2022 2021 2020 2018
Nej Ja
Berliner Wein Trophy Gilbert & Gaillard Luca Maroni Mundus Vini Munskänkarna
Ja
Reserva ES
Criadores de Rioja J.A. Schachenhuber Leonardo Da Vinci Medici Ermete & Figli Terre di Sava S.R.L
Calatayud Niederösterreich Prosecco Puglia Reggiano
Extra torrt Torrt
Champagnekork Naturkork Presskork Skruvkork
Vin till midsommar

Vin till midsommarfestens mat

Midsommar är verkligen en festlig högtid då familj och vänner samlas för att fira. Maten spelar här en central roll och valet av vin kan verkligen förhöja smakupplevelsen. Här är några vin och matkombinationer som passar perfekt till midsommarmaten.

 

Gravad lax

En klassiker på midsommarbordet är gravad lax. För att komplettera den delikata smaken av den kryddade fisken rekommenderas ett friskt och krispigt vitt vin. Dessa viner har en uppfriskande syra och citrus-toner som kompletterar laxens sälta och örter.

Sill

Sill är en klassisk rätt på det svenska midsommarbordet. För att komplettera sillens salta och syrliga smaker, prova att para den med ett torrt vitt vin som en Chardonnay. Dessa viner har tillräcklig syra för att klara av sillens smaker och skapar en harmonisk kombination.

Jordgubbar med grädde

Inget Midsommarfirande är komplett utan färska svenska jordgubbar och grädde. För att komplettera denna söta delikatess kan du välja ett mousserande vin som en Prosecco eller en Cava. Deras lätta och fruktiga karaktärer harmoniserar med jordgubbarnas sötma och gräddens mildhet.

Nypotatis

Midsommardagen är också en perfekt tidpunkt för att njuta av färsk svensk nypotatis. Dessa små, mjälla potatisar förtjänar ett vin som inte överglänser dess subtila smaker.

 

Kom ihåg att personliga smaker kan variera, så våga experimentera med olika vinkombinationer för att hitta den perfekta matchningen till ditt Midsommarfirande. Ha en trevlig Midsommar!