Beställ senast den 6. juni (7.6. Stockholm- och Malmöområdet) så garanterar vi att du får din leverans innan midsommar!

Vin till rödvinskaka

Vin till rödvinskaka

Rött vin är mångfacetterat och föränderligt. Det passar inte bara som sällskaps- och måltidsdryck, utan kan även ingå i bakverk! Rödvinskaka är ett populärt bakverk i många delar av Tyskland och en stor tradition i framför allt regionen Pfalz. Receptet är enkelt och allt annat är tidskrävande, så varför inte överraska dina gäster med ett ovanligt bakverk? Till rödvinskakan rekommenderar vi ett milt och mörkt rödvin som harmonierar perfekt med den chokladiga njutningen.

Rödvinskaka-Recept

Receptinfo

  • Mängd: För 6 personer
  • Tillagning: ca 30 minuter
  • Svårighetsgrad: enkelt
  • Energiinnehåll i kcal: 378
Ingredienser:
  • 300 g smör
  • 300 g rörsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 ägg
  • 375 g vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kakao
  • 200 g mörk chokladströssel
  • 250 ml rödvin (helst torrt)

Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Värm smöret försiktigt så att det blir mjukt och lägg det i en bunke. Tillsätt rörsocker och vaniljsocker och vispa med ballongvisp till en slät kräm.
  3. Vispa ner äggen ett i taget. Se till att vispa minst 1–2 minuter efter varje ägg för att bevara den släta konsistensen.
  4. Blanda vetemjöl, kanel och kakao. Sikta ner mjölblandningen och rödvinet i bunken i omgångar, så att inga klumpar bildas och rödvinet blandar sig ordentligt med smeten.Vänd försiktigt ner chokladströsslet i smeten med en slickepott.
  5. Om strösslet vänds ner försiktigt förblir det intakt och skänker en krämig, chokladig arom.
  6. Grädda kakan i ca 1 timme. Kontrollera med en provsticka om den börjar bli färdig efter 50 minuter. Medan du väntar på att kakan ska svalna kan du förbereda glasyren.
  7. Blanda en matsked rödvin och lite florsocker. Tillsätt florsocker tills konsistensen blir rätt. Garnera kakan med glasyren när den har svalnat tillräckligt.