Uppgradera din webbläsare för bästa möjliga webbläsarupplevelse

Det verkar som om du använder en webbläsare som inte stöds. Microsoft uppdaterar inte längre Internet Explorer. Försäkra dig om att du använder en webbläsare som stöds för att få den fullständiga upplevelsen.

Filter
Rosé Rött Vitt
2017 2018 2019 2020
Méditerrannée övriga Frankrike Provence Rhone
södra Rhône
Berliner Wein Trophy Concours des Vins à Orange Concours International des vins de Lyon Frankfurt International Trophy Mundus Vini
15 % Vol. 14,5 % Vol. 14 % Vol. 13,5 % Vol. 13 % Vol.
4 stjärnor och bättre
Magnum (1,5 l) standardflaska (0,75 l)
1,5 L 0,75 L
Carignan Cinsault Grenache Grenache blanc Syrah
Nej Ja
Boutinot Boutinot France Eurl Cellier des Princes Estandon Cooperative en Provence Les Producteurs Réunis
Châteauneuf-du-Pape Coteaux Varois en Provence Côtes de Provence Côtes du Rhône Gigondas
Naturkork Plastkork Presskork Skruvkork
mood_title

Grenache

Söderns kryddiga och mjuka druva

Grenache är en mycket gammal och vanligt förekommande druva. Den är känd under många namn beroende på vinregion, men  oavsett om den odlas i Spanien, Italien, Frankrike eller på Sardinien handlar det alltid om samma, omisskännliga druva.

Grenachedruvan stammar troligtvis från Spanien, där den odlas under namnet garnacha och gärna blandas med tempranillo för att framställa riojaviner. Under sitt franska namn är druvan typisk för södra Rhône och vinerna från Medelhavet, framför allt vinerna från Châteauneuf-du-Pape. Av grenache framställs först och främst röda viner, mer sällan även roséviner och vita viner. De röda vinerna är oftast mjuka och fruktiga med låg tanninhalt och en blekröd färg. Vid extremt klimat och lågt skördeuttag kan man även pressa grenache till koncentrerade viner som lagras väl.