Uppgradera din webbläsare för bästa möjliga webbläsarupplevelse

Det verkar som om du använder en webbläsare som inte stöds. Microsoft uppdaterar inte längre Internet Explorer. Försäkra dig om att du använder en webbläsare som stöds för att få den fullständiga upplevelsen.

Filter
Rosé Rött Vitt
Frankrike Sydafrika
Languedoc-Roussillon Méditerrannée övriga Frankrike Provence Rhone
Languedoc södra Rhône Swartland
Berliner Wein Trophy Frankfurt International Trophy Mundus Vini The Wine Enthusiast
Carignan Grenache Grenache blanc Syrah
2021 2020 2019 2017
4 stjärnor och bättre
Nej Ja
Boutinot Boutinot France Eurl Gérard Bertrand Les Producteurs Réunis Ravoire & Fils
Châteauneuf-du-Pape Côtes de Provence Côtes du Rhône Côtes du Rhône Villages Méditerrannée
Glaskork Naturkork Plastkork Presskork Skruvkork
mood_title

Grenache

Söderns kryddiga och mjuka druva

Grenache är en mycket gammal och vanligt förekommande druva. Den är känd under många namn beroende på vinregion, men  oavsett om den odlas i Spanien, Italien, Frankrike eller på Sardinien handlar det alltid om samma, omisskännliga druva.

Grenachedruvan stammar troligtvis från Spanien, där den odlas under namnet garnacha och gärna blandas med tempranillo för att framställa riojaviner. Under sitt franska namn är druvan typisk för södra Rhône och vinerna från Medelhavet, framför allt vinerna från Châteauneuf-du-Pape. Av grenache framställs först och främst röda viner, mer sällan även roséviner och vita viner. De röda vinerna är oftast mjuka och fruktiga med låg tanninhalt och en blekröd färg. Vid extremt klimat och lågt skördeuttag kan man även pressa grenache till koncentrerade viner som lagras väl.