(0 kundbetyg)

I Crinali Sangiovese Appassimento

2021Puglia IGT
129 kr
per flaska  172 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
i lager
Om produkten
Här har den stora italienska druvan sangiovese, som är tongivande i Toscanas eleganta viner, bearbetats till en appassimento. Det betyder: Druvorna torkas innan de pressas, vilket ger ett vin med märkbart intensivare aromer och frukt. Här presenterar sig Italiens stjärna med djupa toner av körsbär, viol och marsipan – och med en ovanligt, rund och mjuk karaktär
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om regionen

Apulien

Mellan Adriatiska och Joniska havet

Apulien ligger längst ner i söder, vid Adriatiska havet, och bildar klacken på den italienska stöveln. Här planterades vinstockar redan för 3 000 år sedan, och enligt diktaren Horatius råder det ”evig vår” i landskapet.

I Apulien är vintrarna milda och somrarna varma. Landskapet präglas av flacka kustregioner och ett lika flackt högland. I området längs Adriatiska havet odlas majoriteten av de druvsorter som förekommer i södra Italien. Klimatförutsättningarna bidrar till att rödvinsdruvorna dominerar, men de vita druvsorterna blir allt vanligare. Regionen kännetecknas av de inhemska druvsorterna och beskärningsmetoden alberello (gobelet på franska), som är perfekt för torra regioner som den här och har tillämpats sedan antiken. Resultatet är fristående vinbuskar som för tankarna till bonsaiträd. Den mycket hårda beskärningen gör att skördeuttaget blir lågt. Sedan en tid tillbaka har det rått en optimistisk stämning bland Apuliens vinodlare. Framför allt halvön Salento gläder sig åt den nyupptäckta potentialen hos inhemska druvsorter som negroamaro och primitivo.

Om druvsorten

Sangiovese

Toscanas viktigaste röda druva

Den röda druvan sangiovese stammar från Italien, där den är vanligt förekommande. Den spelar framför allt en viktig roll i Toscana.
Sangiovese är också känd under andra namn, däribland brunello, negrello och morellino. Druvan ger säkra skördar och är motståndskraftig mot torka. Karakteristiskt för druvan är att den mognar långsamt och sent. Sangioveseviner brukar inte vara särskilt kraftfulla i färgen, men de har hög alkoholhalt och mycket syra och tanniner. Lagringspotentialen är i regel utmärkt.

Profilkort

  • Artikelnr 186479
  • Beteckning vin
  • Vintyp Rött vin
  • Årgång 2021
  • Vinregion Apulien
  • Skyddat ursprung Puglia
  • Druvsorter 100% Sangiovese
  • Serveringstemperatur 16 °C
  • Alkoholhalt 13 % Vol.
  • Restsocker 7,5 g/L
  • Syrahalt 5,8 g/L
  • Lagringspotential 2030
  • Typ av kork Naturkork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Cantine Torrevento S.R.L., S.P. 234 km. 10,600 - Corato - Italy
  • Land Italien
  • Volym 0,75 L
  • Smak Torrt