Uppgradera din webbläsare för bästa möjliga webbläsarupplevelse

Det verkar som om du använder en webbläsare som inte stöds. Microsoft uppdaterar inte längre Internet Explorer. Försäkra dig om att du använder en webbläsare som stöds för att få den fullständiga upplevelsen.

NYHET! Betala med Klarna eller Swish.
Filter
Rosévin Rött vin
Murcia Valencia
Rosé Rött
Cabernet Sauvignon Monastrell Tempranillo
2021 2020 2018 2017 2015
Nej Ja
Berliner Wein Trophy James Suckling Mundus Vini
4 stjärnor och bättre
Alceño Anecoop - La Viña Castaño
Jumilla Valencia Yecla
ja
mood_title

Monastrell

Spaniens ”ökendruva”

Sydöstra Spanien med sitt varma och torra klimat är ett perfekt habitat för druvsorten monastrell. Den klassiska medelhavsdruvan odlas även i södra Frankrike under namnet mourvèdre men framställs där sällan som druvrena viner. 

Monastrell trivs utmärkt i trakterna kring Jumilla där den tjockhudade rödvinsdruvan får över 3 000 soltimmar om året. Sommartemperaturer på över 40 grader och mycket liten nederbörd skapar idealiska klimatförutsättningar för monastrell. I Spanien odlas druvan på över 60 000 hektar. Det är den främsta rödvinsdruvan efter tempranillo, garnacha och bobal. Över 90 procent av bestånden finns i de autonoma regionerna Murcia och Valencia sydöstra Spanien. Här tros monastrell ha odlats i över 2 000 år. Regionen Jumila med sitt regnfattiga och varma klimat är idealisk för druvsorten monastrell. Tack vare regionens läge på en högplatå, 700–850 meter över havet, varierar temperaturen mycket under sommaren med 20 graders skillnad mellan dag och natt.