(3 kundbetyg)

Puro Gran Corte Azul Malbec Cabernet Sauvignon

2021Mendoza
129 kr
per flaska  172 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
i lager
Om produkten

Denna cuvée av cabernet sauvignon och malbec har en djup och nästan ogenomträngligt tät rubinröd färg. Vid kanten gnistrar violetta reflexer som antyder att vinet är ungt. Doften är varm och fyllig och utvecklar intensiva aromer av svarta körsbär, mogna plommon och svarta vinbär, med underliggande nyanser av vanilj och en lätt rökig mineralitet. Smaken är fyllig och samtidigt livligt frisk, de mörka bären är koncentrerade och ackompanjeras av fina, sammetslena tanniner. Finalen är saftig med en imponerande längd. En fantastisk demonstration av vad den ekologiska vinodlingen i Argentina kan åstadkomma.

Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

Auszeichnung von Mundus Vini

GOLD Medalje

för årgången 2018

Mundus Vini

Förklaring skala

   

Vinerna bedöms av en jury enligt det gängse 100-poängssystemet och ett genomsnittsvärde räknas ut. Detta ger en indelning i tre olika kvalitetskategorier som motsvarar de olika medaljerna enligt följande:

Minst 95 poäng: Stor guldmedalj

Minst 90 poäng: Guldmedalj

Minst 85 poäng: Silvermedalj

Eftersom endast max 40 % av vinerna belönas med en medalj kan genomsnittet per kategori bli högre när många viner ligger inom ett av medaljområdena.

Prisad av

Mundus Vini

  

”Mundus Vini” är en av världens största och mest inflytelserika vintävlingar. Sedan starten 2001 har antalet viner ökat lavinartat från år till år. ”Meininger Verlag”, hemmahörande i Neustadt utmed den tyska "Vinvägen" Weinstraße, har bildat en separat organisation för tävlingen.

Mundus Vini ägde ursprungligen rum en gång om året (i augusti), i Neustadts evenemangs- och konferenscenter Saalbau. Sedan 2014 anordnas ytterligare en Mundus Vini på samma ort (i februari). Dessutom har Mundus Vini fått en spin-off i form av ”Mundus Vini Biofach”, där endast ekologiska och biodynamiska viner medverkar.

Sammanlagt provas ca 11 000 viner varje år i de två Mundus Vini-evenemangen. Alla viner från samtliga vinregioner runtom i världen tillåts delta – oberoende av kvalitetsnivå – vilket innebär att även tidigare ”exotiska” vinländer som Cypern, Georgien och Brasilien kan vara representerade. 

Inför tävlingen provar ca 140 vinexperter från hela världen viner indelade i grupper om fem till sju vinprovare. De betygsätter vinerna enligt det gängse 100-poängssystemet.

De här betygen offentliggörs inte utan ligger till grund för medaljer. De överlämnas endast till dem som tävlar med vinet och gäller därmed nödvändigtvis inte för hela skörden av ett visst vin.

Läs mer >

Kundomdömen (3)

Genomsnittligt kundbetyg

3 Omdömen Betygsätt

Mkt gott (till årgång 2018)

Utan förväntan så var detta ett fantastiskt gott. Vin, bra karaktär och fyllig. Rekommenderas!

Väl balanserat vin (till årgång 2018)

Ett välbalanserat vin med ordentlig syra (tanniner) och stor fyllighet. jag skulle gärna satt 5* om eftersmaken hade varit lite längre. Passar mycket bra till ej för kraftigt kryddat viltkött (i mitt fall älgkött) och ej för kraftiga ostar.

Gott och mjukt (till årgång 2018)

Bra vin med karaktär, passade bra till höstgryta
Om druvsorten

Cabernet Sauvignon

Unikt framgångsrik ädeldruva

Cabernet sauvignon är en av världens mest odlade druvor och oavsett i vilken av världens regioner den odlas imponerar den genom sin unika karaktär och sin djupröda färg.
Den röda druvan cabernet sauvignon pekas ofta ut som den allra ädlaste druvan. Den stammar från Bordeaux, där den ger koncentrerade och mycket lagringsdugliga viner med intensiv färg. Cabernet sauvignon används ofta till druvrena viner, men ingår även i många cuvéer i bordeauxstil. Typiskt för druvsorten är små druvor med hårt skal och många kärnor, vilket ger en hög fenolhalt och därmed kraftiga aromer. Cabernet sauvignon har en omisskännlig smak som kommer till tydligt uttryck oavsett odlingsförutsättningarna.

Profilkort

 • Artikelnr 600346
 • Beteckning vin
 • Vintyp Rött vin
 • Årgång 2021
 • Vinregion Mendoza
 • Skyddat ursprung Mendoza
 • Druvsorter 50% Cabernet Sauvignon
  50% Malbec
 • Eko-märkning DE-ÖKO-006
 • Eko-märkning AR-BIO-154
 • Serveringstemperatur 15 °C
 • Alkoholhalt 14,5 % Vol.
 • Restsocker 2,3 g/L
 • Syrahalt 5,5 g/L
 • Lagringspotential 2027
 • Allergier innehåller sulfiter
 • Adress producent/påfyllare Ojo de Vino SA Bajo las cumbres 5509 Agrelo, Lujan de Cuyo Mendoza Argentina / Hanseatisches Wein -und Sekt-Kontor Hawesko GmbH, Friesenweg 24, D-22763 Hamburg
 • Land Argentina
 • Volym 0,75 L
 • Smak Torrt