(3 kundbetyg)

Tableau de Maître Vieilles Vignes

2017Côtes du Roussillon AOP
139 kr
per flaska  185:33 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Om produkten
Denna cuvée av 60 % syrah, 30 % grenache och 10 % carignan skimrar i en intensiv, tät och mörkt rubinröd färg i glaset, och i kanten visar de första orange skiftningarna på en enastående mognadsnivå. I doften står syrahdruvan för utsökta aromer av mogna plommon, olivtapenade och torkade kryddor, medan carignan och grenache tillför toner av mörka skogsbär och björnbär. Smaken är harmoniskt torr med smidiga tanniner. Här skänker grenache kraft och fyllighet samtidigt som druvan även bidrar med en mjuk och sammetslen karaktär. Till det kommer syrahdruvans noter av lakrits och mörk kakao. Avslutningen är saftig och intensiv med en eftersmak som dröjer sig kvar länge.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

Auszeichnung von Berliner Wein Trophy

GOLD Medalje

för årgången 2017

Berliner Wein Trophy

Förklaring skala

 

Grand Gold: Exceptionellt vin

Guld: Mycket bra vin

Silver: Bra vin

Berliner Wein Trophy delar ut silver- och guldmedaljer samt ”Grand Gold” – Stor guldmedalj. Dessutom delas priser ut till tävlingens bästa viner inom olika kategorier. Vid tävlingens årliga vinterupplaga delas även ”Special Awards” ut till bl.a. de bästa producenterna inom en kategori.

Prisad av

Berliner Wein Trophy

Under beskydd av OIV (International Organisation of Vine and Wine) och UIOE (International Union of Oenologists) är Berliner Wein Trophy den största och viktigaste internationella vintävlingen. Namnkunniga domare från hela världen samlas och provar över 10 000 viner i februari och juli varje år. Endast 30 % av de provade vinerna belönas med ”Stor guldmedalj”, ”Guldmedalj” eller ”Silvermedalj”. Dessutom delar man ut specialpriser till ”Bästa producent av stilla vin“, ”Bästa producent av mousserande vin”, ”Bästa kooperativ”, ”Bästa importör”, ”Bästa fackhandlare” och ”Bästa lågprishandlare”.

Tack vare att Berliner Wine Trophy äger rum två gånger per år hinner man prova ett mycket stort antal viner.

Läs mer >

Kundomdömen (3)

Genomsnittligt kundbetyg

3 Omdömen Betygsätt

Supergott vin (till årgång 2017)

Förstår inte kommentar av annan bedömare att detta vin är ointressant! Rekommenderar vederbörande prova igen!Själv finner jag fyllig bouquet ( följer ej mönstret att smak och bouquet står i omvänt förhållande dvs om bouquet är fyllig är smaken tunn och vice versa) samt smak med toner av cederträ choklad och mörka bär samt lång behaglig eftersmak! Mycket vin för pengarna!

Mjuka tanniner (till årgång 2017)

Denna gillade vi! Avnjöts till en lyxig pizza och Syrahn mötte smakerna på ett riktigt fint sätt.

Ointressant (till årgång 2017)

Ointressant
Om regionen

Languedoc-Roussillon

Vinområde i södra Frankrike

Languedoc-Roussillon är världens största sammanhängande vinområde. Men inte nog med det – det är dessutom ett av Frankrikes äldsta och mest mångfacetterade vinregioner.

Vinerna härifrån är lika varierande som området är vidlyftigt. Regionen är framför allt känd för sina rödviner. Klimatet i Languedoc-Roussillon är genomgående varmt och de viner som produceras här är mycket fina och eleganta med en mineralisk karaktär. De oväntat smakfulla vinerna kan till och med hålla samma höga kvalitet som de bästa bourgognevinerna.

Om druvsorten

Syrah

Mörk, kryddig, mångfacetterad och med stor potential

Med över 67 000 hektar odlingsyta är syrah en av Frankrikes viktigaste rödvinsdruvor, och globalt sett är den en av de ädlaste druvorna.
I Frankrike hittar man den framför allt i norra Rhônedalen, men den odlas även i Spanien för att användas till såväl druvrena viner som cuvéer. Den är även vanligt förekommande i den nya världen – i synnerhet i Australien, Argentina och Sydafrika. Syrahviner har en omisskännlig arom av vinbär med nyanser av plommon, viol och björnbär. De kraftfulla tanninerna ger en enorm lagringspotential och gör att vinet passar utsökt till kraftfulla maträtter.

Profilkort

 • Artikelnr 468591
 • Beteckning vin
 • Vintyp Rött vin
 • Årgång 2017
 • Vinregion Languedoc-Roussillon
 • Vinområde Roussillon
 • Skyddat ursprung Côtes du Roussillon
 • Druvsorter 60% Syrah
  30% Grenache
  10% Carignan
 • Serveringstemperatur 18 °C
 • Alkoholhalt 14 % Vol.
 • Restsocker 2 g/L
 • Syrahalt 4,6 g/L
 • Lagringspotential 2026
 • Typ av kork Naturkork
 • Allergier innehåller sulfiter
 • Adress producent/påfyllare The Good Wine & Co À F11000 Carcassonne par EMB66164B-France
 • Land Frankrike
 • Volym 0,75 L
 • Smak Torrt