Stemma di Contessa Prosecco Asolo
Prosecco DOCG AsoloI Prosecco-regionen finns det bara två Cru-vingårdar, varav
Asolo är den ena och står för mycket eleganta mousserande
viner. Stemma di Contessa är ett aromatiskt och friskt vin med
förföriska toner av mirabeller och gula frukter samt en jämn
mousse. Känslan i gommen är lika fruktig och uppfriskande.
En fin och unik Prosecco-upplevelse
Denna artikeln finns även i setet
Venetien
Fruktbara vingårdar
Veneto är en av Italiens viktigaste vinområde. Både traditionella och unga vinodlare över hela Veneto arbetar med att förvandla härliga druvor till en mängd olika kvalitetsviner.
Den vackra och världsberömda regionen har sin alldeles egen vintradition med antika rötter. Detta är Italiens tredje största vinregion och den är belägen i landets nordöstra del. Redan etruskerna drog fördel av det fruktbara landskapet. Regionens mest kända företrädare är de två röda vinerna Bardolino och Valpolicella, som stammar från den pittoreska trakten kring Gardasjön, samt det pärlande vinet Prosecco. Typiska för Veneto är också de många inhemska druvsorterna, däribland Valpolicella-druvan corvina veronese, som numera får användas i viner med beteckningen DOC eller DOCG. Viva Italia!
Profilkort
- Artikelnr 390734
- Beteckning pärlande vin
- Vintyp Pärlvin/secco
- Vinregion Venetien
- Vinområde Prosecco
- Skyddat ursprung Asolo Prosecco
- Druvsorter 100% Glera
- Serveringstemperatur 8 °C
- Alkoholhalt 10,5 % Vol.
- Restsocker 11 g/L
- Lagringspotential 2028
- Typ av kork Naturkork
- Allergier innehåller sulfiter
- Adress producent/påfyllare Vertrieb durch Hanseatisches Wein-und Sektkontor Hawesko GmbH, D-22763 Hamburg, Imbottigliato da: IT-TV966 Montebelluna-Italia
- Land Italien
- Volym 0,75 L
- Smak Torrt Ø näringsvärde per 100 g
- Energivärde 271 kJ / 64 kcal
-
Fett
0 g
varav mättade fettsyror: 0 g -
Kolhydrater
1,1 g
varav socker: 1,1 g - Protein 0,2 g
- Salt 0 g
- Ingredienser Trauben, Rektifiziertes Traubenmostkonzentrat, Säuerungsmittel: Citronensäure, Konservierungsstoffe: SULFITE.