(6 kundbetyg)

Radio Boca Tempranillo

2013Valencia DO
89 kr
per flaska  118:67 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Om produkten
Denna hundraprocentiga Tempranillo stammar från knotiga gamla druvstockar på kullarna runt Valencia. Den är okomplicerad och skickar en tydlig signal: Radio Boca är ett friskt, ungt och uppkäftigt vin som ser bra ut och smakar ännu bättre. Det är ett vin som alltid är rätt – under en kväll i goda vänners lag eller på vilken fest som helst.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

90/ 100 Poäng

för årgången 2013

Guía Peñín

Förklaring skala

100–96 poäng: Unikt, världsklass

95–90 poäng: Helt enastående

89–85 poäng: Mycket bra, tendens till utsökt, bör provas

84–80 poäng: Genomsnittligt, bra, dugligt

79–75 poäng: Under genomsnittet, eventuellt bristfälligt

under 75 poäng: Orent, rekommenderas inte

Prisad av

Guía Peñín

Guía Peñín är en spansk vinguide som endast befattar sig med spanska viner. Vinguiden grundades 1990 av den välrenommerade vinjournalisten José Peñín och kommer ut årligen. Med tiden har den utvecklats till att bli det viktigaste verket om den spanska vinvärlden. 

Guiden ger en inblick i temaområdena vinodling, källarteknik, druvpalett, vinkvalitet och vinnjutning. Samtidigt innehåller den endast omdömen om de viner som provas, inga beskrivningar.

Guía Peñín provar varje år långt över 10 000 viner och för att klara detta har man tillgång till ett provningsteam bestående av mycket kunniga experter. Till skillnad från många andra vinguider genomför man här inga blindprovningar, utan vinprovarna vet vilket vin de har framför sig och från vilken vingård det kommer. Här utlovar man en högre grad av rättvisa eftersom man kan ta hänsyn till vinets och vingårdens utveckling vid bedömningen. Vinerna bedöms enligt det gängse 100-poängssystemet och viner som belönas med över 93 poäng provas två gånger. Tack vare vinprovningarna har Guía Peñín byggt upp en databas med över 100 000 poster. Provningarna genomförs i regel mellan januari och juni.

Guía Peñín utkommer även på spanska, engelska och kinesiska.

Läs mer >

Kundomdömen (6)

Genomsnittligt kundbetyg

6 Omdömen Betygsätt
5 Stjärnor
 
(1)
4 Stjärnor
 
(1)
3 Stjärnor
 
(2)
2 Stjärnor
 
(0)
1 Stjärnor
 
(2)

Mycket prisvärd (till årgång 2013)

Rund, fyllig karaktär, gott när som helst

Prisvärd tempranillo (till årgång 2013)

Ett mycket bra vin - rekommenderas till tacos en fredagkväll - enkelt och okonstlat! Ska beställa ytterligare några flaskor av detta!

Lättdrucket och sött (till årgång 2013)

Vi drack detta vin utan någon mat till, men det skulle säkert även göra sig bra till pizza eller en enkel pastarätt. Helt OK, men ingen stor upplevelse.

Pizza vin eller kanske pasta (till årgång 2013)

Jag älskar en riktigt bra Tempranillo och detta, som jag köpte svek mig inte. Den hade en lukt av lerig svart jord. Efter några klunkar om man inser att även en mycket trevlig vin,

Blaskigt sötslisk (till årgång 2013)

Ett riktigt bottennapp, knappast prisvärt.

Söt och möglig smak (till årgång 2013)

Detta var ett riktigt bottennapp. En söt kvalmig smak med en eftersmak av mögel.
Om regionen

Valencia

Vinodling i södra Spanien

Valencia är ett av Spaniens bördigaste och mest omväxlande odlingsområden.

I regionens norra och södra delar breder bergiga områden ut sig, medan området kring regionhuvudstaden Valencia och hela vägen ut till kusten domineras av ett böljande landskap. Vingårdarna är ligger mellan 600 och 900 meter över havet och omfattar sammanlagt över 41 000 hektar. Klimatet är kontinentalt till medelhavsvarmt, men framför allt under sommaren och hösten drabbas regionen av häftiga oväder. De varierande jordmånerna och klimatförhållandena medför att vinstilarna är mycket omväxlande. Druvsorterna skiljer sig dock knappt åt. De röda druvor som förekommer mest är garnacha, monastrell, tempranillo, merlot och bobal. Bland de vita druvorna utmärker sig chardonnay, sauvignon blanc och merseguera.

Om druvsorten

Tempranillo

Spaniens mest berömda druva

Den röda tempranillodruvan stammar från Spanien. Där är den lika viktig som cabernet sauvignon är i Frankrike, och ger röda viner – framför allt de välkända vinerna från Rioja – deras fina struktur.
I Kalifornien kallas den även valdepeñas, i Italien negretto eller santo stefano. Tempranillodruvan har ett mycket tjockt skal och ger viner med kraftfull färg, intensiv frukt och komplexa aromer. Karakteristiskt för druvan är också den måttliga syra- och alkoholhalten samt de mjuka tanninerna. Vid små skördeuttag och lagring på ekfat får tempranilloviner god lagringspotential.

Profilkort

 • Artikelnr 132232
 • Beteckning Vin
 • Vintyp Rött vin
 • Årgång 2013
 • Vinregion Valencia
 • Skyddat ursprung Valencia
 • Druvsorter 90% Tempranillo
  10% Merlot
 • Serveringstemperatur 18 °C
 • Alkoholhalt 13 % Vol.
 • Restsocker 12 g/L
 • Syrahalt 5,2 g/L
 • Lagringspotential 2026
 • Typ av kork Skruvkork
 • Allergier Innehåller sulfiter
 • Adress producent/påfyllare Hammeken Cellars, 03730 JÁVEA - ALICANTE
 • Land Spanien
 • Volym 0,75 L
 • Smak Halvtorrt