Beställ senast den 6. juni (7.6. Stockholm- och Malmöområdet) så garanterar vi att du får din leverans innan midsommar!

(0 kundbetyg)

Pure Rosé

2021Côtes de Provence AOP
219 kr
per flaska  292 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
i lager
Om produkten
Denna rosé fångar själva essensen av Provence i glaset. Druvorna har skördats under de svala nattimmarna för att bevara deras maximala friskhet. Dessutom är vinet härligt spritsigt och bjuder på underbara fruktaromer av röda bär, grapefrukt och mandarin. En fin kryddighet och en livlig mineralitet avrundar upplevelsen från Côte d’Azur.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

Auszeichnung von Jancis Robinson

16/ 20 Poäng

för årgången 2021

Jancis Robinson

Förklaring skala

Förklaring skala

 

20 poäng    Verkligen exceptionellt
19 poäng    Ett toppenvin (a humdinger)
18 poäng    Snäppet mer än utmärkt
17 poäng    Utmärkt (superior)
16 poäng    Distinkt (distinguished)
15 poäng    Mediokert, inga fel men inte spännande
14 poäng    Dödstrist (deadly dull)
13 poäng    Närmast defekt
12 poäng    Defekt eller obalanserat

Prisad av

Jancis Robinson

Jancis Robinson har studerat filosofi och matematik. Hennes professionella karriär inom vinbranschen började 1975 vid den brittiska vintidskriften ”Wine and Spirits”. 1984 blev hon den första kvinnliga journalisten någonsin att bjudas in i den exklusiva ”Master of Wine”-kretsen. Sedan dess har hon gett ut ett flertal böcker på temat, varav den mest kända är den högt ansedda ”Oxford Companion to Wine”. Dessutom har hon skrivit ”Atlas över världens viner” tillsammans med Hugh Johnson. Robinson har varit vinkorrespondent för ”Sunday Times” och skriver fortfarande regelbundet för ”Financial Times” och ”Wine Spectator”. Deras hemsida, vars innehåll till största delen är förbehållet för betalande prenumeranter, rymmer närmare 14 000 artiklar på temat vin och närmare 220 000 provningsanteckningar från henne och hennes välrenommerade team. Teamet består idag av 25 personer, varav tio innehar titeln ”Master of Wine”.

I motsats till de flesta andra plattformar för vinbedömning använder Robinson fortfarande det traditionella europeiska 20-poängssystemet. Dessutom är poängen relativa till respektive kategori, vilket innebär att 18,5 poäng för ett pinot noir-vin från Nya Zealand inte är absolut jämförbara med en Grand Cru från en topproducent i Bourgogne.

Läs mer >

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om regionen

Provence

Hemtrakt för soldränkta viner

Vinregionen Provence står framför allt för roséviner. Här framställs över 80 procent av den årliga genomsnittsproduktionen på 900 000 hektoliter.

I Provence, Frankrikes äldsta vinodlingsområde, planterades de första vinstockarna av grekiska bosättare redan på 500-talet före vår tideräkning. Under de efterföljande tidsperioderna förde andra folkgrupper med sig nya druvsorter. På 1800-talet utplånades vinodlingen i Provence nästan helt och hållet på grund av vinlusens framfart. Omkring år 1950 blev dock vinerna från Provence åter igen kända utanför Frankrikes gränser tack vare turistströmmen till franska Rivieran. Idag finns det sammanlagt nio regionala och lokala AOC-områden mellan Avignon och Nice.

Om druvsorten

Grenache

Söderns kryddiga och mjuka druva

Grenache är en mycket gammal och vanligt förekommande druva. Den är känd under många namn beroende på vinregion, men oavsett om den odlas i Spanien, Italien, Frankrike eller på Sardinien handlar det alltid om samma, omisskännliga druva.
Grenachedruvan stammar troligtvis från Spanien, där den odlas under namnet garnacha och gärna blandas med tempranillo för att framställa riojaviner. Under sitt franska namn är druvan typisk för södra Rhône och vinerna från Medelhavet, framför allt vinerna från Châteauneuf-du-Pape. Av grenache framställs först och främst röda viner, mer sällan även roséviner och vita viner. De röda vinerna är oftast mjuka och fruktiga med låg tanninhalt och en blekröd färg. Vid extremt klimat och lågt skördeuttag kan man även pressa grenache till koncentrerade viner som lagras väl.

Profilkort

  • Artikelnr 921574
  • Beteckning vin
  • Vintyp Rosévin
  • Årgång 2021
  • Vinregion Provence
  • Skyddat ursprung Côtes de Provence
  • Druvsorter 70% Grenache
    20% Syrah
    10% Cinsault
  • Serveringstemperatur 8 °C
  • Alkoholhalt 12,5 % Vol.
  • Restsocker 0,2 g/L
  • Syrahalt 3,6 g/L
  • Lagringspotential 2026
  • Typ av kork Plastkork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Mirabeau, Cotignac, à F83170 - 023, France
  • Land Frankrike
  • Volym 0,75 L
  • Smak Torrt