(0 kundbetyg)

Lübecker Rotspon Le Gâteau du Roi

2019Coteaux D' Ensérune IGP, trälåda med 12 flaskor
1 450 kr
per styck  161:11 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Om produkten
I denna rotspon-cuvée förenas druvsorterna petit verdot, cabernet fanc och marselan till ett mycket intensivt vin. Frukt av hallon, körsbär och plommon framträder mot en botten av eleganta kryddor och vaniljtoner. Det är mjukt, smidigt och samtidigt elegant med extremt välintegrerade tanniner. Ett komplext och kraftfullt vin som är en värdig fortsättning på den stora hansatraditionen.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

I paketet ingår produkterna

2019 Lübecker Rotspon Le Gâteau du Roi Les Vignobles Foncalieu
I denna rotspon-cuvée förenas druvsorterna petit verdot, cabernet fanc och marselan till ett mycket intensivt vin. Frukt av hallon, körsbär och plommon framträder mot en botten av eleganta kryddor och vaniljtoner. Det är mjukt, smidigt och samtidigt elegant med extremt välintegrerade tanniner. Ett komplext och kraftfullt vin som är en värdig fortsättning på den stora hansatraditionen.

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

Auszeichnung von Robert Parker

93/ 100 Poäng

för årgången 2019

Robert Parker

Förklaring skala

Wine Advocate är ursprunget till 100-poängssystemet inom vinbedömning. Tillämpningen är sträng och poängens betydelse definieras enligt följande:

100 poäng    Extraordinärt – ett ikonvin
 99–96 poäng    Exceptionellt
  95–90 poäng    Enastående
 89–80 poäng    Genomsnittligt till mycket bra

Parkers utveckling och lansering av 100-poängsystemet innebar en revolution inom området vinkritik. Det är således inte undra på att andra system, som t.ex. 20-poängssystemet, stjärnor och liknande, har hamnat i skuggan. Fördelen med det här systemet är att det har många fler nivåer än övriga system. 

Parkers system ger till att börja med varje vin 50 poäng för att det medverkar i tävlingen och fuktar domarnas gommar. Därefter sker en bedömning i flera steg som i allra bästa fall ger de legendariska 100 poängen.

Prisad av

Robert Parker

Robert Parker har utan tvekan varit av de mest inflytelserika vinkritikerna, och han har fortfarande stort inflytande trots att han har dragit sig tillbaka allt mer sedan 2012. Han revolutionerade vinjournalistiken och vinbedömningen med hjälp av kreativitet och innovationsanda.

På grund av sin juridikutbildning såg han sig som konsumenternas språkrör och 1978 skapade han nyhetsbrevet ”The Wine Advocate”, som med tiden har utvecklats till en av de viktigaste publikationerna i den internationella vinvärlden. Hans 100-poängssystem för vinbedömning etablerade sig snabbt vid sidan av det vanligt förekommande 20-poängssystemet.

Parker fick sitt stora genombrott när han – helt korrekt – var den första att ge betyget ”enastående” åt Bordeaux-årgången 1982, som andra kritiker på grund av det varma vädret varit skeptiska mot. Årgången ses idag som en av de största i regionens historia och har fått kultstatus. Dessutom blev Robert Parker så populär att antalet prenumeranter på ”Wine Advocate” steg till 40 000 exemplar. Idag är det inte möjligt att tänka sig vinkritik utan Parkers system.

2012 började Parker dra sig tillbaka och sålde nyhetsbrevet. Chefredaktör för ”Wine Advocate” är idag Lisa Perrotti-Brown, som innehar titeln Master of Wine. 2017 köpte dessutom restaurangguiden ”Guide Michelin” andelar i denna än idag mycket betydelsefulla publikation.

Läs mer >

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om regionen

Languedoc-Roussillon

Vinområde i södra Frankrike

Languedoc-Roussillon är världens största sammanhängande vinområde. Men inte nog med det – det är dessutom ett av Frankrikes äldsta och mest mångfacetterade vinregioner.

Vinerna härifrån är lika varierande som området är vidlyftigt. Regionen är framför allt känd för sina rödviner. Klimatet i Languedoc-Roussillon är genomgående varmt och de viner som produceras här är mycket fina och eleganta med en mineralisk karaktär. De oväntat smakfulla vinerna kan till och med hålla samma höga kvalitet som de bästa bourgognevinerna.

Om druvsorten

Profilkort

12 x 2019 Lübecker Rotspon Le Gâteau du Roi
 • Artikelnr 725558
 • Beteckning vin
 • Vintyp Paket
 • Årgång 2019
 • Vinregion Languedoc-Roussillon
 • Skyddat ursprung Coteaux D' Ensérune
 • Druvsorter 30% Petit Verdot
  25% Cabernet Franc
  20% Marselan
  15% Grenache
  10% Syrah
 • Serveringstemperatur 18 °C
 • Alkoholhalt 13,5 % Vol.
 • Restsocker 2,3 g/L
 • Syrahalt 4,94 g/L
 • Lagringspotential 2026
 • Allergier innehåller sulfiter
 • Adress producent/påfyllare abgefüllt für Carl Tesdorpf GmbH, DE-23552 Lübeck von DSH 1201003 in der Hansestadt Lübeck
 • Land Frankrike
 • Volym 0,75 L
 • Smak Torrt