(0 kundbetyg)

Los Vascos Los Cerrillos Cabernet Sauvignon

2020Valle de Colchagua, trälåda med 12 flaskor
1 788 kr
per styck  198:67 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Om produkten
Tack vare de höga temperaturerna i Chiles Colchagua Valley är denna ekologiska cabernet sauvignon mycket mogen och fruktbetonad. Här förenas toner av jordgubbar, plommon och hallon i en härlig mix och kompletteras av fina kryddiga toner av lagerblad och vitpeppar. Trots den fylliga frukten är vinet friskt och livligt med påtagliga, men runda tanniner.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

I paketet ingår vinerna

2020 Los Vascos Los Cerrillos Cabernet Sauvignon Valle de Colchagua Viña Los Vascos
Tack vare de höga temperaturerna i Chiles Colchagua Valley är denna ekologiska cabernet sauvignon mycket mogen och fruktbetonad. Här förenas toner av jordgubbar, plommon och hallon i en härlig mix och kompletteras av fina kryddiga toner av lagerblad och vitpeppar. Trots den fylliga frukten är vinet friskt och livligt med påtagliga, men runda tanniner.

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

Auszeichnung von Mundus Vini

GOLD Medalje

för årgången 2020

Mundus Vini

Förklaring skala

   

Vinerna bedöms av en jury enligt det gängse 100-poängssystemet och ett genomsnittsvärde räknas ut. Detta ger en indelning i tre olika kvalitetskategorier som motsvarar de olika medaljerna enligt följande:

Minst 95 poäng: Stor guldmedalj

Minst 90 poäng: Guldmedalj

Minst 85 poäng: Silvermedalj

Eftersom endast max 40 % av vinerna belönas med en medalj kan genomsnittet per kategori bli högre när många viner ligger inom ett av medaljområdena.

Prisad av

Mundus Vini

  

”Mundus Vini” är en av världens största och mest inflytelserika vintävlingar. Sedan starten 2001 har antalet viner ökat lavinartat från år till år. ”Meininger Verlag”, hemmahörande i Neustadt utmed den tyska "Vinvägen" Weinstraße, har bildat en separat organisation för tävlingen.

Mundus Vini ägde ursprungligen rum en gång om året (i augusti), i Neustadts evenemangs- och konferenscenter Saalbau. Sedan 2014 anordnas ytterligare en Mundus Vini på samma ort (i februari). Dessutom har Mundus Vini fått en spin-off i form av ”Mundus Vini Biofach”, där endast ekologiska och biodynamiska viner medverkar.

Sammanlagt provas ca 11 000 viner varje år i de två Mundus Vini-evenemangen. Alla viner från samtliga vinregioner runtom i världen tillåts delta – oberoende av kvalitetsnivå – vilket innebär att även tidigare ”exotiska” vinländer som Cypern, Georgien och Brasilien kan vara representerade. 

Inför tävlingen provar ca 140 vinexperter från hela världen viner indelade i grupper om fem till sju vinprovare. De betygsätter vinerna enligt det gängse 100-poängssystemet.

De här betygen offentliggörs inte utan ligger till grund för medaljer. De överlämnas endast till dem som tävlar med vinet och gäller därmed nödvändigtvis inte för hela skörden av ett visst vin.

Läs mer >

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om producenten

Viña Los Vascos

Toppviner från Colchagua Valley

Om druvsorten

Cabernet Sauvignon

Unikt framgångsrik ädeldruva

Cabernet sauvignon är en av världens mest odlade druvor och oavsett i vilken av världens regioner den odlas imponerar den genom sin unika karaktär och sin djupröda färg.
Den röda druvan cabernet sauvignon pekas ofta ut som den allra ädlaste druvan. Den stammar från Bordeaux, där den ger koncentrerade och mycket lagringsdugliga viner med intensiv färg. Cabernet sauvignon används ofta till druvrena viner, men ingår även i många cuvéer i bordeauxstil. Typiskt för druvsorten är små druvor med hårt skal och många kärnor, vilket ger en hög fenolhalt och därmed kraftiga aromer. Cabernet sauvignon har en omisskännlig smak som kommer till tydligt uttryck oavsett odlingsförutsättningarna.

Profilkort

12 x 2020 Los Vascos Los Cerrillos Cabernet Sauvignon Valle de Colchagua
 • Artikelnr 472684
 • Beteckning vin
 • Vintyp Rött vin
 • Årgång 2020
 • Vinregion Central Valley
 • Skyddat ursprung Valle de Colchagua
 • Druvsorter 100% Cabernet Sauvignon
 • Eko-märkning DE-ÖKO-006
 • Eko-märkning CL-BIO-001
 • Serveringstemperatur 18 °C
 • Alkoholhalt 13 % Vol.
 • Restsocker 2,94 g/L
 • Syrahalt 4,92 g/L
 • Lagringspotential 2026
 • Allergier innehåller sulfiter
 • Adress producent/påfyllare Produced and Bottled by Viña Los Vascos S.A. Fundo Los Vascos s/n, Peralillo - Chile / Hanseatisches Wein- und Sekt-Kontor Hawesko GmbH, Friesenweg 4, D-22763 Hamburg
 • Land Chile
 • Volym 0,75 L
 • Smak Torrt