(0 kundbetyg)

Emma Tiger Super T - From Grape Til Wine

2015Rosso di Toscana IGT
198 kr
per flaska  264 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Om produkten
TreRoses vinodlingar i Chianti Classico sträcker sig upp till 700 meter över havet. Den höga latituden skänker vingårdens viner en välpolerad finess och en underbart lätt, men samtidigt uttrycksfull, elegans. Detta gäller även Emma Tiger Super T, som Til Schweiger och Hawesko skapat tillsammans med den italienska stjärnodlaren Andrea Lonardi. Ett allt annat än tungt vin som dröjer sig kvar länge – enastående!
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

89 / 100 Poäng

för årgången 2015

Falstaff

Förklaring skala

100–96 poäng: Extraordinära viner, helt enastående, unika, ojämförliga

95–90 poäng: Anmärkningsvärda viner, mycket bra till enastående

89–80 poäng: Mycket lyckade viner

79–70 poäng: Genomsnittliga viner 

69–60 poäng: Viner under genomsnittet

59–50 poäng: Svaga viner, delvis bristfälliga

Prisad av

Falstaff

Den här tidskriften, som är lika populär bland vinälskare som bland finsmakare, grundades 1980 i Österrike. Det är Österrikes äldsta och idag även största vin- och gourmettidskrift. Sedan 2010 är familjen Rosam majoritetsägare och 2017 köpte en av VW:s före detta styrelsemedlemmar 23 % av andelarna. 

Tidskriften fokuserar på vin, framför allt från Österrike, men även på gastronomiska trender och produkter inom mat och dryck samt kulinariska resor och nyöppnade restauranger och barer. Ända sedan starten har Falstaff varje år delat ut ett pris till österrikiska viner och publicerat resultatet i sin rödvinsguide. 

Förlaget ger även ut tidskrifterna Falstaff Living, Falstaff Rezepte, Falstaff Gourmet im Schnee och Falstaff Opernball. Naturligtvis finns Falstaff även tillgängligt digitalt med både en hemsida och en omfångsrik vindatabas.

Vid sidan av tidskrifterna ger förlaget varje år ut en restaurangguide, två vinguider, en bar- och spritguide samt en caféguide. 

Falstaff är i första hand en vin- och gourmettidskrift där vinexperter beskriver och betygsätter viner från främst Österrike, men även från många andra viktiga vinodlingsregioner runtom i världen. Bedömningen sker enligt Robert Parkers 100-poängssystem.

Sedan 2010 finns det också en tysk utgåva som fokuserar på vin och gastronomi i Tyskland, och sedan 2014 även en schweizisk utgåva inriktad på vin- och gastronomiscenen i Schweiz.

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om regionen

Toscana

Det berömda Chiantivinets hemtrakter

Regionen Toscana är, tillsammans med Piemonte, Italiens viktigaste vinregion och ett av landets vackraste områden fullt av historia och kultur.

I Toscana breder cirka 64 000 hektar odlingar ut sig från Apenninerna till Tyrrenska kusten. Olivodlingar och stora skogar kompletterar bilden. Toscana är hemtrakt för sangiovesedruvan, som pressas till det världsberömda Chiantivinet. Sedan 1980-talet har sangiovese i kombination med internationella druvor bidragit till fenomenet supertoscanare. Dessutom utgör regionala kloner basen i Montalcinos Brunellovin samt Vino Nobile di Montepulciano. Även Vin santo kommer från Toscana.

Om druvsorten

Cabernet Sauvignon

Unikt framgångsrik ädeldruva

Cabernet sauvignon är en av världens mest odlade druvor och oavsett i vilken av världens regioner den odlas imponerar den genom sin unika karaktär och sin djupröda färg.
Den röda druvan cabernet sauvignon pekas ofta ut som den allra ädlaste druvan. Den stammar från Bordeaux, där den ger koncentrerade och mycket lagringsdugliga viner med intensiv färg. Cabernet sauvignon används ofta till druvrena viner, men ingår även i många cuvéer i bordeauxstil. Typiskt för druvsorten är små druvor med hårt skal och många kärnor, vilket ger en hög fenolhalt och därmed kraftiga aromer. Cabernet sauvignon har en omisskännlig smak som kommer till tydligt uttryck oavsett odlingsförutsättningarna.

Profilkort

  • Artikelnr 118532
  • Beteckning vin
  • Vintyp Rött vin
  • Årgång 2015
  • Vinregion Toscana
  • Skyddat ursprung Toscana
  • Druvsorter 100% Cabernet Sauvignon
  • Serveringstemperatur 18 °C
  • Alkoholhalt 14,5 % Vol.
  • Restsocker 2 g/L
  • Syrahalt 5,11 g/L
  • Lagringspotential 2026
  • Typ av kork Naturkork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Tenuta Trerose SRL-Grezzana, Nella Propria Cantina di Montepulciano, Italia
  • Land Italien
  • Volym 0,75 L
  • Smak Torrt