(0 kundbetyg)

Corte Mayor Rioja Tempranillo Blanco

2020Rioja DOCa
119 kr
per flaska  158:67 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Om produkten

Tempranillo blanco är en äkta raritet. Druvan växer endast i Rioja och enbart på ett litet antal vinodlingar. Den kännetecknas av intensivt fruktiga aromer. I Corte Mayor ligger betoningen tydligt på den druviga frukten, som kompletteras av diskreta örttoner och en pikant syra. Vinet har en riktigt bra kropp, är visköst, kraftfullt och fylligt i smaken och har dessutom en lång eftersmak!

Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

Auszeichnung von Frankfurt International Trophy

SILBER Medalje

för årgången 2020

Frankfurt International Trophy

Förklaring skala

Priserna som delas ut är Silvermedalj, Guldmedalj och Stor guldmedalj. Dessutom belönas det bästa vinet i varje kategori, det bästa vinet från samtliga tyska regioner och det bästa vinet totalt sett. Vid provningen enligt OIV:s regler kan vinerna belönas med högst 100 poäng, och medaljer delas ut enligt följande poängskala:

 


100–95 poäng    Stor guldmedalj
  94–90 poäng    Guldmedalj
  89–85 poäng    Silvermedalj

Prisad av

Frankfurt International Trophy

Frankfurt International Trophy är nykomlingen i den brokiga samlingen av vintävlingar och priser. Den arrangerades för första gången 2017 och äger sedan dess rum varje år under beskydd av Frankfurts överborgmästare, i en pittoresk historisk festsal i staden.

Tävlingen är öppen för viner från hela världen – och det utnyttjar man till fullo. 2021 kom vinerna från 52 länder. Oftast består även provningspanelen av internationella experter. Provningarna är blinda och följer de kriterier som utvecklats av OIV (Organisation Internationale de la vigne et du vin) – den världsomspännande kvasistandarden för vintävlingar. Detta innebär att antalet viner som kan tilldelas priset är begränsat – precis som i alla andra seriösa vintävlingar.

I panelen ingår inte bara experter utan även noggrant utvalda, mycket erfarna och självskolade amatörer. Anledningen är att man vill stärka konsumenternas perspektiv i tävlingen. Det är inte bara viner som tilldelas utmärkelser, dessutom anordnas en del tävlingar för öl och sprit.

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om producenten

Barón de Ley

En av de bästa adresserna i Rioja

Trots att bodegan Barón de Ley bara har varit verksam i knappa 30 år och därmed fortfarande är en relativt ny vingård, är den en av de bästa producenterna i den spanska regionen Rioja DOCa.
Barón de Ley skiljer sig från många andra bodegor i Rioja, framför allt genom att byggnaden ligger mitt på egendomen - på samma sätt som vinslotten i Bordeaux. På många andra vingårdar är odlingarna utspridda och skörden måste transporteras långa sträckor, vilket är en mycket kostsam process. Men så är det inte här. De skördade druvorna kommer direkt till bodegan utan långa omvägar. Det är miljövänligt och gör att druvorna är fräscha när de pressas. Gården ligger i Rioja Baja på den vänstra sidan av floden Ebro. I området finns gott om plats för vinodlingar och de mjuka kullarna och klimatet här är en blandning av Medelhavsklimat och kontinentalt klimat. Marken består av sandhaltig lerjord blandad med stora stenar och inslag av flodslätter, vilket skapar utmärkta förutsättningar. Vingårdens Reserva och Gran Reserva tillhör Spaniens bästa och mest omtyckta viner som samtidigt återspeglar regionens unika stil perfekt. Rioja är för spanjorerna vad Bordeaux är för fransmännen: Den bästa vinregionen, där de finaste vinerna framställs.

Om regionen

La Rioja

Spaniens mest berömda vinregion

Rioja är utan tvivel Spaniens mest kända vinregion och en av de mest historiska regionerna i hela världen.

Regionens betydelse för den spanska vinodlingen går inte att ta miste på. Rioja består av underregionerna Rioja Alta, Rioja Baja och Rioja Alavesa. Den viktigaste druvsorten är – precis i övriga Spanien – tempranillo. Regionen är framför allt känd för sina rödviner, men här produceras även vitt vin och roséviner av utsökt kvalitet. Rioja var den första spanska regionen som upphöjdes till DOCa-status. "Denominación de Origen Calificada” står för ”kvalitetsvin med kontrollerad och garanterad ursprungsbeteckning”. Den aktuella beteckningen för viner på den här kvalitetsnivån är DOP, men beteckningarna DO respektive DOCa är inom ramen för övergångsregler åter tillåtna i Spanien.

Om druvsorten

Profilkort

  • Artikelnr 403062
  • Beteckning vin
  • Vintyp Vitt vin
  • Årgång 2020
  • Vinregion Rioja
  • Skyddat ursprung Rioja
  • Druvsorter 100% Tempranillo Blanco
  • Serveringstemperatur 8 °C
  • Alkoholhalt 12,5 % Vol.
  • Restsocker 1,9 g/L
  • Syrahalt 6,12 g/L
  • Lagringspotential 2026
  • Typ av kork Naturkork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Barón de Ley S.A., Mendavia, España; N.R.E. 31/41068-NA
  • Land Spanien
  • Volym 0,75 L
  • Smak Torrt