(50 kundbetyg) rekommenderad av 100%

Champagne Sophie Baron Grande Réserve

Brut, Champagne AC
289 kr
per flaska  385:33 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
i lager
Om produkten
En utsökt champagne som tolkar den här globalt unika drycken på bästa sätt. Endast viner av finaste Réserve-kvalitet har använts och förenats till en enastående Cuvée. Den fina, kvardröjande moussen och den mogna smaken är ett bevis på den framstående kvaliteten!
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (3)

Utmärkelse

Auszeichnung von The Wine Enthusiast

90 / 100 Poäng

The Wine Enthusiast

Förklaring skala

Förklaring skala

Även Wine Enthusiast använder 100-poängssystemet till sina omdömen. Den nedre gränsen för viner som omnämns i tidskriften går dock vid 80 poäng. Förutom poängbetygen publicerar Wine Enthusiast Topp 100-listor över de bästa vinerna med enastående lagringspotential (”Cellar Selections”) och enastående pris-/kvalitetsförhållande (”Best Buys”). Tidskriftens betygsskala är indelad enligt följande:

 

100–98     poäng    En klassiker – absolut toppkvalitet
97–94       poäng    Överlägset – en storartad prestation
93–90       poäng    Utsökt – rekommenderas absolut
89–87       poäng    Mycket bra – mestadels bra pris-/kvalitetsförhållande, rekommenderas starkt
86–83       poäng    Bra – ett vardagsvin; ofta bra pris-/kvalitetsförhållande
82–80       poäng    Acceptabelt – lämpligt för enklare tillfällen

Prisad av

The Wine Enthusiast

Tidskriften ”The Wine Enthusiast” lösgjorde sig 1988 som självständig tidskrift från ”Wine Enthusiast Companies”, som grundades 1979. Tidskriften utkommer 14 gånger om året och räknas idag, med sina ca 800 000 läsare runtom i världen, till en av världens mest lästa fackpublikationer på temat vin jämte ”Wine Spectator” och ”Wine Advocate”. 

Tidskriften är fortfarande hemmahörande i Valhalla, USA, och fokuserar främst på vin och sprit, men berör även andra aspekter av livets goda och livsstil, t.ex. mat, restauranger och resor. 

Dessutom anordnar tidskriften vinprovningar och evenemang för handlare och journalister. Vinprovningarna och bedömningarna genomförs av namnkunniga vinexperter. På så vis har man lyckats bygga upp en enorm vindatabas med beskrivningar av och betyg på långt över 100 000 viner. Vidare delar Wine Enthusiast ut utmärkelser i sin ”Wine Star Awards”.

Den efterlängtade årsbästalistan ”Top 100” innehåller årets bästa och mest uppseendeväckande viner. Här handlar det inte bara om poäng, utan även om betyget i relation till priset. Därför kan ett vin med 94 poäng ligga långt över ett vin med 97 eller 98 poäng. Med jämna mellanrum ger man även ut listan ”Best Buys”.

I övrigt bedömer Wine Enthusiast enligt det gängse 100-poängssystemet, men endast viner från 80 poäng och uppåt omnämns i tidskriften.

Utmärkelse

Auszeichnung von Berliner Wein Trophy

GOLD Medalje

Berliner Wein Trophy

Förklaring skala

 

Grand Gold: Exceptionellt vin

Guld: Mycket bra vin

Silver: Bra vin

Berliner Wein Trophy delar ut silver- och guldmedaljer samt ”Grand Gold” – Stor guldmedalj. Dessutom delas priser ut till tävlingens bästa viner inom olika kategorier. Vid tävlingens årliga vinterupplaga delas även ”Special Awards” ut till bl.a. de bästa producenterna inom en kategori.

Prisad av

Berliner Wein Trophy

Under beskydd av OIV (International Organisation of Vine and Wine) och UIOE (International Union of Oenologists) är Berliner Wein Trophy den största och viktigaste internationella vintävlingen. Namnkunniga domare från hela världen samlas och provar över 10 000 viner i februari och juli varje år. Endast 30 % av de provade vinerna belönas med ”Stor guldmedalj”, ”Guldmedalj” eller ”Silvermedalj”. Dessutom delar man ut specialpriser till ”Bästa producent av stilla vin“, ”Bästa producent av mousserande vin”, ”Bästa kooperativ”, ”Bästa importör”, ”Bästa fackhandlare” och ”Bästa lågprishandlare”.

Tack vare att Berliner Wine Trophy äger rum två gånger per år hinner man prova ett mycket stort antal viner.

Utmärkelse

Auszeichnung von Mundus Vini

SILBER Medalje

Mundus Vini

Förklaring skala

   

Vinerna bedöms av en jury enligt det gängse 100-poängssystemet och ett genomsnittsvärde räknas ut. Detta ger en indelning i tre olika kvalitetskategorier som motsvarar de olika medaljerna enligt följande:

Minst 95 poäng: Stor guldmedalj

Minst 90 poäng: Guldmedalj

Minst 85 poäng: Silvermedalj

Eftersom endast max 40 % av vinerna belönas med en medalj kan genomsnittet per kategori bli högre när många viner ligger inom ett av medaljområdena.

Prisad av

Mundus Vini

  

”Mundus Vini” är en av världens största och mest inflytelserika vintävlingar. Sedan starten 2001 har antalet viner ökat lavinartat från år till år. ”Meininger Verlag”, hemmahörande i Neustadt utmed den tyska "Vinvägen" Weinstraße, har bildat en separat organisation för tävlingen.

Mundus Vini ägde ursprungligen rum en gång om året (i augusti), i Neustadts evenemangs- och konferenscenter Saalbau. Sedan 2014 anordnas ytterligare en Mundus Vini på samma ort (i februari). Dessutom har Mundus Vini fått en spin-off i form av ”Mundus Vini Biofach”, där endast ekologiska och biodynamiska viner medverkar.

Sammanlagt provas ca 11 000 viner varje år i de två Mundus Vini-evenemangen. Alla viner från samtliga vinregioner runtom i världen tillåts delta – oberoende av kvalitetsnivå – vilket innebär att även tidigare ”exotiska” vinländer som Cypern, Georgien och Brasilien kan vara representerade. 

Inför tävlingen provar ca 140 vinexperter från hela världen viner indelade i grupper om fem till sju vinprovare. De betygsätter vinerna enligt det gängse 100-poängssystemet.

De här betygen offentliggörs inte utan ligger till grund för medaljer. De överlämnas endast till dem som tävlar med vinet och gäller därmed nödvändigtvis inte för hela skörden av ett visst vin.

Kundomdömen (50)

Genomsnittligt kundbetyg

50 Omdömen (100% har rekommenderat detta vin) Betygsätt
5 Stjärnor
 
(33)
4 Stjärnor
 
(14)
3 Stjärnor
 
(2)
2 Stjärnor
 
(0)
1 Stjärnor
 
(1)
bara så (3) jubileum (2) fest (2) bröllop (2) efterrätt (1) fisk (1) skaldjur (1) vegetarisk (1) födelsedag (1)

Skall prova till jul o nyår

Excellent

Best one, I have had.

Toppen.

Helt otroligt gott. Bjuder bara mina bästa vänner. Så prisvärt.

Superb champagne och prisvärd

En champagne att njuta vid alla tillfällen till ett kanonpris

Supergod champagne

Underbara bubblor för pengarna, alltid lika gott

Mycket prisvärt och välsmakande

En champagne som ger mycket med hänsyn till pris/kvalitet.

Alltid mycket bra !

Prisvärt ! Mycket bubbel för pengarna!

Prisvärd champagne

Låt dig inte luras av de stora märkena och de stora producenterna när du kan slå till på en flaska av denna mycket goda och prisvärda champagne. Frisk och bubblig med alldeles lagom strävhet.

Mkt prisvärt

En fantastisk champagne till detta pris! Köpt den återkommande i mer än fem år. Det är väll ett bra betyg?

Finns alltid hemma

Prisvärd och god champagne.

Fantastisk champagne

SÅ god och SÅ bra pris. En given favorit som vi ständigt beställer! Du kommer inte ångra dig.

God och prisvärd

God och prisvärd!

AMAZING

Se ovan
Läs alla omdömen
Om producenten

Champagne Baron-Fuenté

 

 

Om regionen

Champagne

Ett unikt och glamouröst vin

I Champagne har man lyckats skapa en produkt med en oöverträffad glamourfaktor som fascinerat människor världen över i flera århundraden. sedan århundraden tillbaka fascinerar människor världen över.

Champagne är Frankrikes nordligaste vinområde och det lämpar sig egentligen inte för vinodling på grund av sitt svala klimat och rikliga nederbörd. De viner som blir champagne lagras visserligen, men de får en relativt låg alkoholhalt och har den tydliga garvsyra som krävs för att framställa mousserande vin. De viktigaste druvorna är chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En tongivande karaktär är munken Dom Pérignon. Det var han som började odla de röda druvsorter som används i champagne. Dessutom var han en mästare på assemblage, konsten att blanda grundviner av olika sorter och årgångar för att uppnå den önskade champagnestilen.

Om druvsorten

Profilkort

  • Artikelnr 897048
  • Beteckning Champagne
  • Vintyp Mousserande
  • Vinregion Champagne
  • Skyddat ursprung Champagne
  • Druvsorter 60% Pinot Meunier
    30% Chardonnay
    10% Pinot Noir
  • Serveringstemperatur 8 °C
  • Alkoholhalt 12,5 % Vol.
  • Restsocker 11 g/L
  • Syrahalt 5 g/L
  • Lagringspotential 2026
  • Typ av kork Champagnekork
  • Allergier Innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Sophie Baron, negociant, F-02310 Charly-Sur-Marine - France
  • Land Frankrike
  • Volym 0,75 L
  • Smak Brut