(0 kundbetyg)

Champagne Pommery Rosé

Brut, Champagne AC
469 kr
per flaska  625:33 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Om produkten
Brut Rosé från det renommerade champagnehuset Pommery är en perfekt aperitif och ett härligt vin för festliga tillfällen. Cuvéen av pinot noir, pinot meunier och chardonnay har en gammelrosa färg och en fylligt fruktig och frisk känsla. Grundvinet med druvor från 30 olika odlingar i Champagne skapar en fantastisk mångfald av färg och frukt. Det är perfekt och oemotståndligt! Upphovsmännen bakom champagnehusets Pommery är Alexandre Louis Pommery och Narcisse Greno som tillsammans grundade ett handelshus 1856. Då var vinframställning endast en bisyssla. Under ledning av Alexandres änka, Louise Pommery, fokuserade företaget i slutet av 1800-talet på champagnetillverkning. Snart var man en av regionens största tillverkare och världens kanske mest kända champagnemärke. Veuve Pommery ärvde ett litet företag efter sin make, men fick det att växa till ett av världens mest imponerande champagnehus genom att tänka i nya banor och utmana gamla traditioner. Louise Pommery tog sig an arbetet med liv och lust. Hon var bland annat en av de första som såg möjligheterna att lagra flaskor i alla långa kritstensgångar som romerska soldater huggit ut. Dessutom var hon med att förändra vår syn på champagne från grunden. En viktig kund för husets champagne var engelsmännen och de drack den gärna torr. Tidigare och en bra bit in på 1900-talet producerades främst söt champagne, men Pommery tänkte i nya banor och blev först ut med en torr variant.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (5)

Utmärkelse

Auszeichnung von Mundus Vini

GOLD Medalje

Mundus Vini

Förklaring skala

   

Vinerna bedöms av en jury enligt det gängse 100-poängssystemet och ett genomsnittsvärde räknas ut. Detta ger en indelning i tre olika kvalitetskategorier som motsvarar de olika medaljerna enligt följande:

Minst 95 poäng: Stor guldmedalj

Minst 90 poäng: Guldmedalj

Minst 85 poäng: Silvermedalj

Eftersom endast max 40 % av vinerna belönas med en medalj kan genomsnittet per kategori bli högre när många viner ligger inom ett av medaljområdena.

Prisad av

Mundus Vini

  

”Mundus Vini” är en av världens största och mest inflytelserika vintävlingar. Sedan starten 2001 har antalet viner ökat lavinartat från år till år. ”Meininger Verlag”, hemmahörande i Neustadt utmed den tyska "Vinvägen" Weinstraße, har bildat en separat organisation för tävlingen.

Mundus Vini ägde ursprungligen rum en gång om året (i augusti), i Neustadts evenemangs- och konferenscenter Saalbau. Sedan 2014 anordnas ytterligare en Mundus Vini på samma ort (i februari). Dessutom har Mundus Vini fått en spin-off i form av ”Mundus Vini Biofach”, där endast ekologiska och biodynamiska viner medverkar.

Sammanlagt provas ca 11 000 viner varje år i de två Mundus Vini-evenemangen. Alla viner från samtliga vinregioner runtom i världen tillåts delta – oberoende av kvalitetsnivå – vilket innebär att även tidigare ”exotiska” vinländer som Cypern, Georgien och Brasilien kan vara representerade. 

Inför tävlingen provar ca 140 vinexperter från hela världen viner indelade i grupper om fem till sju vinprovare. De betygsätter vinerna enligt det gängse 100-poängssystemet.

De här betygen offentliggörs inte utan ligger till grund för medaljer. De överlämnas endast till dem som tävlar med vinet och gäller därmed nödvändigtvis inte för hela skörden av ett visst vin.

Läs mer >

Utmärkelse

Auszeichnung von The Wine Spectator

90/ 100 Poäng

The Wine Spectator

Förklaring skala

Wine Spectator använder det i vinvärlden brett etablerade 100-poängssystemet. Den nedre gränsen för när tidskriften anser ett vin vara ”drickbart”, börjar vid 75 poäng:

100–95 poäng    Klassiskt – ett stort vin
  94–90 poäng    Utmärkt
  89–85 poäng    Mycket bra
  84–80 poäng     Bra

Prisad av

The Wine Spectator

”Wine Spectator” är jämte ”Wine Advocate” och ”Decanter” den internationella vinvärldens viktigaste publikation. Tidskriften grundades 1976 av Bob Morrisey och lyckades under lång tid anlita namnkunniga vinexperter som exempelvis James Suckling, som skrev och betygsatte för Wine Spectator fram till 2010.

Varje nummer innehåller artiklar, vinbeskrivningar och vinbetyg av mellan 400 till 1 000 viner. Dessutom har tidskriften infört en restaurangutmärkelse och var inblandad i upprepningen av den legendariska ”Parisprovningen” 1986.

Lika legendarisk är den årliga ”Wine Experience”, en vinmässa i New York med provningar, presentationer, seminarier och vinmakarmiddagar. 2017 kom 5 000 besökare för att prova 256 viner.

Förutom bedömningarna och betygsättningarna av vinerna – inklusive ”Highly recommended” – har man ytterligare en kategori: ”Best Value for Money”. Runt årsskiftet presenteras även en ”Top 100” för året.

Wine Spectator driver även en stiftelse för utbildning inom vin, mat och livets goda. 

Läs mer >

Utmärkelse

Auszeichnung von Berliner Wein Trophy

GOLD Medalje

Berliner Wein Trophy

Förklaring skala

 

Grand Gold: Exceptionellt vin

Guld: Mycket bra vin

Silver: Bra vin

Berliner Wein Trophy delar ut silver- och guldmedaljer samt ”Grand Gold” – Stor guldmedalj. Dessutom delas priser ut till tävlingens bästa viner inom olika kategorier. Vid tävlingens årliga vinterupplaga delas även ”Special Awards” ut till bl.a. de bästa producenterna inom en kategori.

Prisad av

Berliner Wein Trophy

Under beskydd av OIV (International Organisation of Vine and Wine) och UIOE (International Union of Oenologists) är Berliner Wein Trophy den största och viktigaste internationella vintävlingen. Namnkunniga domare från hela världen samlas och provar över 10 000 viner i februari och juli varje år. Endast 30 % av de provade vinerna belönas med ”Stor guldmedalj”, ”Guldmedalj” eller ”Silvermedalj”. Dessutom delar man ut specialpriser till ”Bästa producent av stilla vin“, ”Bästa producent av mousserande vin”, ”Bästa kooperativ”, ”Bästa importör”, ”Bästa fackhandlare” och ”Bästa lågprishandlare”.

Tack vare att Berliner Wine Trophy äger rum två gånger per år hinner man prova ett mycket stort antal viner.

Läs mer >

Utmärkelse

88/ 100 Poäng

Falstaff

Förklaring skala

100–96 poäng: Extraordinära viner, helt enastående, unika, ojämförliga

95–90 poäng: Anmärkningsvärda viner, mycket bra till enastående

89–80 poäng: Mycket lyckade viner

79–70 poäng: Genomsnittliga viner 

69–60 poäng: Viner under genomsnittet

59–50 poäng: Svaga viner, delvis bristfälliga

Prisad av

Falstaff

Den här tidskriften, som är lika populär bland vinälskare som bland finsmakare, grundades 1980 i Österrike. Det är Österrikes äldsta och idag även största vin- och gourmettidskrift. Sedan 2010 är familjen Rosam majoritetsägare och 2017 köpte en av VW:s före detta styrelsemedlemmar 23 % av andelarna. 

Tidskriften fokuserar på vin, framför allt från Österrike, men även på gastronomiska trender och produkter inom mat och dryck samt kulinariska resor och nyöppnade restauranger och barer. Ända sedan starten har Falstaff varje år delat ut ett pris till österrikiska viner och publicerat resultatet i sin rödvinsguide. 

Förlaget ger även ut tidskrifterna Falstaff Living, Falstaff Rezepte, Falstaff Gourmet im Schnee och Falstaff Opernball. Naturligtvis finns Falstaff även tillgängligt digitalt med både en hemsida och en omfångsrik vindatabas.

Vid sidan av tidskrifterna ger förlaget varje år ut en restaurangguide, två vinguider, en bar- och spritguide samt en caféguide. 

Falstaff är i första hand en vin- och gourmettidskrift där vinexperter beskriver och betygsätter viner från främst Österrike, men även från många andra viktiga vinodlingsregioner runtom i världen. Bedömningen sker enligt Robert Parkers 100-poängssystem.

Sedan 2010 finns det också en tysk utgåva som fokuserar på vin och gastronomi i Tyskland, och sedan 2014 även en schweizisk utgåva inriktad på vin- och gastronomiscenen i Schweiz.

Läs mer >

Utmärkelse

87/ 100 Poäng

The Wine Enthusiast

Förklaring skala

Förklaring skala

Även Wine Enthusiast använder 100-poängssystemet till sina omdömen. Den nedre gränsen för viner som omnämns i tidskriften går dock vid 80 poäng. Förutom poängbetygen publicerar Wine Enthusiast Topp 100-listor över de bästa vinerna med enastående lagringspotential (”Cellar Selections”) och enastående pris-/kvalitetsförhållande (”Best Buys”). Tidskriftens betygsskala är indelad enligt följande:

 

100–98     poäng    En klassiker – absolut toppkvalitet
97–94       poäng    Överlägset – en storartad prestation
93–90       poäng    Utsökt – rekommenderas absolut
89–87       poäng    Mycket bra – mestadels bra pris-/kvalitetsförhållande, rekommenderas starkt
86–83       poäng    Bra – ett vardagsvin; ofta bra pris-/kvalitetsförhållande
82–80       poäng    Acceptabelt – lämpligt för enklare tillfällen

Prisad av

The Wine Enthusiast

Tidskriften ”The Wine Enthusiast” lösgjorde sig 1988 som självständig tidskrift från ”Wine Enthusiast Companies”, som grundades 1979. Tidskriften utkommer 14 gånger om året och räknas idag, med sina ca 800 000 läsare runtom i världen, till en av världens mest lästa fackpublikationer på temat vin jämte ”Wine Spectator” och ”Wine Advocate”. 

Tidskriften är fortfarande hemmahörande i Valhalla, USA, och fokuserar främst på vin och sprit, men berör även andra aspekter av livets goda och livsstil, t.ex. mat, restauranger och resor. 

Dessutom anordnar tidskriften vinprovningar och evenemang för handlare och journalister. Vinprovningarna och bedömningarna genomförs av namnkunniga vinexperter. På så vis har man lyckats bygga upp en enorm vindatabas med beskrivningar av och betyg på långt över 100 000 viner. Vidare delar Wine Enthusiast ut utmärkelser i sin ”Wine Star Awards”.

Den efterlängtade årsbästalistan ”Top 100” innehåller årets bästa och mest uppseendeväckande viner. Här handlar det inte bara om poäng, utan även om betyget i relation till priset. Därför kan ett vin med 94 poäng ligga långt över ett vin med 97 eller 98 poäng. Med jämna mellanrum ger man även ut listan ”Best Buys”.

I övrigt bedömer Wine Enthusiast enligt det gängse 100-poängssystemet, men endast viner från 80 poäng och uppåt omnämns i tidskriften.

Läs mer >

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om producenten

Champagne Pommery

Louise Pommery – kvinnan bakom den torra champagnen

Om regionen

Champagne

Ett unikt och glamouröst vin

I Champagne har man lyckats skapa en produkt med en oöverträffad glamourfaktor som fascinerat människor världen över i flera århundraden. sedan århundraden tillbaka fascinerar människor världen över.

Champagne är Frankrikes nordligaste vinområde och det lämpar sig egentligen inte för vinodling på grund av sitt svala klimat och rikliga nederbörd. De viner som blir champagne lagras visserligen, men de får en relativt låg alkoholhalt och har den tydliga garvsyra som krävs för att framställa mousserande vin. De viktigaste druvorna är chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En tongivande karaktär är munken Dom Pérignon. Det var han som började odla de röda druvsorter som används i champagne. Dessutom var han en mästare på assemblage, konsten att blanda grundviner av olika sorter och årgångar för att uppnå den önskade champagnestilen.

Om druvsorterna

Chardonnay

Viner med karaktär

Chardonnay räknas till vinvärldens viktigaste druvor, de så kallade ”Cépages nobles”. Den här vita druvan är mycket mångfacetterad och låter jordmånen och klimatet komma till tydligt uttryck.
Chardonnay stammar ursprungligen från Bourgogne, där man använder den för att framställa viner av hög kvalitet som ofta lagras på ekfat. Tack vare druvans mångsidighet lämpar den sig väl för de mest skilda vinstilar – från torra till ädelsöta. Den ingår ofta även i cuvéer, till exempel tillsammans med druvan sémillon. I de stora franska mousserande vinerna från Champagne spelar druvan huvudrollen.

Pinot Noir

Druvornas drottning

Den här röda druvan är redan över 2000 år gammal och är idag en av världens bästa och mest populära druvsorter.
Pinot noir stammar från Bourgogne, men förekommer idag i hela världen och är känd under namn som spätburgunder, blauer burgunder och pinot negro. Vinerna är kraftfulla, fylliga och sammetslena medan färgen spänner från djupröd till mörkblå. Med sina fruktiga aromer av röda bär passar pinot noir perfekt till stekt kött, vilträtter och ostar.

Profilkort

  • Artikelnr 155009
  • Beteckning champagne
  • Vintyp Mousserande
  • Vinregion Champagne
  • Skyddat ursprung Champagne
  • Druvsorter 33% Chardonnay
    33% Pinot Meunier
    33% Pinot Noir
  • Serveringstemperatur 8 °C
  • Alkoholhalt 12,5 % Vol.
  • Restsocker 1,2 g/L
  • Syrahalt 7,5 g/L
  • Lagringspotential 2026
  • Typ av kork Champagnekork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Vranken-Pommery - 51100 Reims - France
  • Land Frankrike
  • Volym 0,75 L
  • Smak Brut