(1 kundbetyg)

Champagne Charles du Monde Réserve Supérieure

Brut, Blanc de Noirs, Champagne AC
279 kr
per flaska  372 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Om produkten
Denna eleganta champagne är en harmonisk blend av pinot noir-druvor från regionen Côte des Bar som är känd för sin fruktiga stil. Doften är uttrycksfull med noter av mandel, smör och brioche. Smaken är livlig och lätt mineralisk med rena druvaromer och en fin friskhet. Eftersmaken hos Charles du Monde är lång och frisk.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (3)

Utmärkelse

Auszeichnung von The Wine Spectator

91 / 100 Poäng

The Wine Spectator

Förklaring skala

Wine Spectator använder det i vinvärlden brett etablerade 100-poängssystemet. Den nedre gränsen för när tidskriften anser ett vin vara ”drickbart”, börjar vid 75 poäng:

100–95 poäng    Klassiskt – ett stort vin
  94–90 poäng    Utmärkt
  89–85 poäng    Mycket bra
  84–80 poäng     Bra

Prisad av

The Wine Spectator

”Wine Spectator” är jämte ”Wine Advocate” och ”Decanter” den internationella vinvärldens viktigaste publikation. Tidskriften grundades 1976 av Bob Morrisey och lyckades under lång tid anlita namnkunniga vinexperter som exempelvis James Suckling, som skrev och betygsatte för Wine Spectator fram till 2010.

Varje nummer innehåller artiklar, vinbeskrivningar och vinbetyg av mellan 400 till 1 000 viner. Dessutom har tidskriften infört en restaurangutmärkelse och var inblandad i upprepningen av den legendariska ”Parisprovningen” 1986.

Lika legendarisk är den årliga ”Wine Experience”, en vinmässa i New York med provningar, presentationer, seminarier och vinmakarmiddagar. 2017 kom 5 000 besökare för att prova 256 viner.

Förutom bedömningarna och betygsättningarna av vinerna – inklusive ”Highly recommended” – har man ytterligare en kategori: ”Best Value for Money”. Runt årsskiftet presenteras även en ”Top 100” för året.

Wine Spectator driver även en stiftelse för utbildning inom vin, mat och livets goda. 

Utmärkelse

Auszeichnung von Berliner Wein Trophy

GOLD Medalje

Berliner Wein Trophy

Förklaring skala

 

Grand Gold: Exceptionellt vin

Guld: Mycket bra vin

Silver: Bra vin

Berliner Wein Trophy delar ut silver- och guldmedaljer samt ”Grand Gold” – Stor guldmedalj. Dessutom delas priser ut till tävlingens bästa viner inom olika kategorier. Vid tävlingens årliga vinterupplaga delas även ”Special Awards” ut till bl.a. de bästa producenterna inom en kategori.

Prisad av

Berliner Wein Trophy

Under beskydd av OIV (International Organisation of Vine and Wine) och UIOE (International Union of Oenologists) är Berliner Wein Trophy den största och viktigaste internationella vintävlingen. Namnkunniga domare från hela världen samlas och provar över 10 000 viner i februari och juli varje år. Endast 30 % av de provade vinerna belönas med ”Stor guldmedalj”, ”Guldmedalj” eller ”Silvermedalj”. Dessutom delar man ut specialpriser till ”Bästa producent av stilla vin“, ”Bästa producent av mousserande vin”, ”Bästa kooperativ”, ”Bästa importör”, ”Bästa fackhandlare” och ”Bästa lågprishandlare”.

Tack vare att Berliner Wine Trophy äger rum två gånger per år hinner man prova ett mycket stort antal viner.

Utmärkelse

Auszeichnung von Frankfurt International Trophy

GOLD Medalje

Frankfurt International Trophy

Förklaring skala

Priserna som delas ut är Silvermedalj, Guldmedalj och Stor guldmedalj. Dessutom belönas det bästa vinet i varje kategori, det bästa vinet från samtliga tyska regioner och det bästa vinet totalt sett. Vid provningen enligt OIV:s regler kan vinerna belönas med högst 100 poäng, och medaljer delas ut enligt följande poängskala:

 


100–95 poäng    Stor guldmedalj
  94–90 poäng    Guldmedalj
  89–85 poäng    Silvermedalj

Prisad av

Frankfurt International Trophy

Frankfurt International Trophy är nykomlingen i den brokiga samlingen av vintävlingar och priser. Den arrangerades för första gången 2017 och äger sedan dess rum varje år under beskydd av Frankfurts överborgmästare, i en pittoresk historisk festsal i staden.

Tävlingen är öppen för viner från hela världen – och det utnyttjar man till fullo. 2021 kom vinerna från 52 länder. Oftast består även provningspanelen av internationella experter. Provningarna är blinda och följer de kriterier som utvecklats av OIV (Organisation Internationale de la vigne et du vin) – den världsomspännande kvasistandarden för vintävlingar. Detta innebär att antalet viner som kan tilldelas priset är begränsat – precis som i alla andra seriösa vintävlingar.

I panelen ingår inte bara experter utan även noggrant utvalda, mycket erfarna och självskolade amatörer. Anledningen är att man vill stärka konsumenternas perspektiv i tävlingen. Det är inte bara viner som tilldelas utmärkelser, dessutom anordnas en del tävlingar för öl och sprit.

Kundomdömen (1)

Genomsnittligt kundbetyg

1 Omdöme Betygsätt
Om regionen

Champagne

Ett unikt och glamouröst vin

I Champagne har man lyckats skapa en produkt med en oöverträffad glamourfaktor som fascinerat människor världen över i flera århundraden. sedan århundraden tillbaka fascinerar människor världen över.

Champagne är Frankrikes nordligaste vinområde och det lämpar sig egentligen inte för vinodling på grund av sitt svala klimat och rikliga nederbörd. De viner som blir champagne lagras visserligen, men de får en relativt låg alkoholhalt och har den tydliga garvsyra som krävs för att framställa mousserande vin. De viktigaste druvorna är chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En tongivande karaktär är munken Dom Pérignon. Det var han som började odla de röda druvsorter som används i champagne. Dessutom var han en mästare på assemblage, konsten att blanda grundviner av olika sorter och årgångar för att uppnå den önskade champagnestilen.

Om druvsorten

Pinot Noir

Druvornas drottning

Den här röda druvan är redan över 2000 år gammal och är idag en av världens bästa och mest populära druvsorter.
Pinot noir stammar från Bourgogne, men förekommer idag i hela världen och är känd under namn som spätburgunder, blauer burgunder och pinot negro. Vinerna är kraftfulla, fylliga och sammetslena medan färgen spänner från djupröd till mörkblå. Med sina fruktiga aromer av röda bär passar pinot noir perfekt till stekt kött, vilträtter och ostar.

Profilkort

  • Artikelnr 206154
  • Beteckning champagne
  • Vintyp Mousserande
  • Vinregion Champagne
  • Skyddat ursprung Champagne
  • Druvsorter 100% Pinot Noir
  • Serveringstemperatur 8 °C
  • Alkoholhalt 12 % Vol.
  • Restsocker 11,3 g/L
  • Syrahalt 4,4 g/L
  • Lagringspotential 2026
  • Typ av kork Champagnekork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Elaboré par Champagne MDL, 10110 Buxeuil, France
  • Land Frankrike
  • Volym 0,75 L
  • Smak Brut