(2 kundbetyg)

Champagne Baron-Fuenté La Révélation

Brut, Champagne AC
289 kr
per flaska  385:33 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
i lager
Om produkten
Révélation betyder ”uppenbarelse” på svenska och Baron-Fuenté lever upp till sitt storslagna namn. Här förenas intensiva fruktaromer med doften av färsk brioche. Smaken är harmonisk med en kvardröjande mousse. Än finns det små kvalitetsodlare som den här kvar att upptäcka vid sidan av de kändare champagneproducenterna. Ta chansen!
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (2)

Utmärkelse

Auszeichnung von Berliner Wein Trophy

GOLD Medalje

Berliner Wein Trophy

Förklaring skala

 

Grand Gold: Exceptionellt vin

Guld: Mycket bra vin

Silver: Bra vin

Berliner Wein Trophy delar ut silver- och guldmedaljer samt ”Grand Gold” – Stor guldmedalj. Dessutom delas priser ut till tävlingens bästa viner inom olika kategorier. Vid tävlingens årliga vinterupplaga delas även ”Special Awards” ut till bl.a. de bästa producenterna inom en kategori.

Prisad av

Berliner Wein Trophy

Under beskydd av OIV (International Organisation of Vine and Wine) och UIOE (International Union of Oenologists) är Berliner Wein Trophy den största och viktigaste internationella vintävlingen. Namnkunniga domare från hela världen samlas och provar över 10 000 viner i februari och juli varje år. Endast 30 % av de provade vinerna belönas med ”Stor guldmedalj”, ”Guldmedalj” eller ”Silvermedalj”. Dessutom delar man ut specialpriser till ”Bästa producent av stilla vin“, ”Bästa producent av mousserande vin”, ”Bästa kooperativ”, ”Bästa importör”, ”Bästa fackhandlare” och ”Bästa lågprishandlare”.

Tack vare att Berliner Wine Trophy äger rum två gånger per år hinner man prova ett mycket stort antal viner.

Utmärkelse

Auszeichnung von Falstaff

90 / 100 Poäng

Falstaff

Förklaring skala

100–96 poäng: Extraordinära viner, helt enastående, unika, ojämförliga

95–90 poäng: Anmärkningsvärda viner, mycket bra till enastående

89–80 poäng: Mycket lyckade viner

79–70 poäng: Genomsnittliga viner 

69–60 poäng: Viner under genomsnittet

59–50 poäng: Svaga viner, delvis bristfälliga

Prisad av

Falstaff

Den här tidskriften, som är lika populär bland vinälskare som bland finsmakare, grundades 1980 i Österrike. Det är Österrikes äldsta och idag även största vin- och gourmettidskrift. Sedan 2010 är familjen Rosam majoritetsägare och 2017 köpte en av VW:s före detta styrelsemedlemmar 23 % av andelarna. 

Tidskriften fokuserar på vin, framför allt från Österrike, men även på gastronomiska trender och produkter inom mat och dryck samt kulinariska resor och nyöppnade restauranger och barer. Ända sedan starten har Falstaff varje år delat ut ett pris till österrikiska viner och publicerat resultatet i sin rödvinsguide. 

Förlaget ger även ut tidskrifterna Falstaff Living, Falstaff Rezepte, Falstaff Gourmet im Schnee och Falstaff Opernball. Naturligtvis finns Falstaff även tillgängligt digitalt med både en hemsida och en omfångsrik vindatabas.

Vid sidan av tidskrifterna ger förlaget varje år ut en restaurangguide, två vinguider, en bar- och spritguide samt en caféguide. 

Falstaff är i första hand en vin- och gourmettidskrift där vinexperter beskriver och betygsätter viner från främst Österrike, men även från många andra viktiga vinodlingsregioner runtom i världen. Bedömningen sker enligt Robert Parkers 100-poängssystem.

Sedan 2010 finns det också en tysk utgåva som fokuserar på vin och gastronomi i Tyskland, och sedan 2014 även en schweizisk utgåva inriktad på vin- och gastronomiscenen i Schweiz.

Kundomdömen (2)

Genomsnittligt kundbetyg

2 Omdömen Betygsätt

Lång smak

Rätt typ av druvor ger bäst smak. Mycket bra med gåslever.

Knappt godkänd

Fattar inte hur denna kan kosta mer än deras Prestige cuvée som är betydligt bättre.
Om producenten

Champagne Baron-Fuenté

 

 

Om regionen

Champagne

Ett unikt och glamouröst vin

I Champagne har man lyckats skapa en produkt med en oöverträffad glamourfaktor som fascinerat människor världen över i flera århundraden. sedan århundraden tillbaka fascinerar människor världen över.

Champagne är Frankrikes nordligaste vinområde och det lämpar sig egentligen inte för vinodling på grund av sitt svala klimat och rikliga nederbörd. De viner som blir champagne lagras visserligen, men de får en relativt låg alkoholhalt och har den tydliga garvsyra som krävs för att framställa mousserande vin. De viktigaste druvorna är chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En tongivande karaktär är munken Dom Pérignon. Det var han som började odla de röda druvsorter som används i champagne. Dessutom var han en mästare på assemblage, konsten att blanda grundviner av olika sorter och årgångar för att uppnå den önskade champagnestilen.

Om druvsorten

Profilkort

  • Artikelnr 484795
  • Beteckning champagne
  • Vintyp Mousserande
  • Vinregion Champagne
  • Skyddat ursprung Champagne
  • Druvsorter 70% Pinot Meunier
    30% Chardonnay
  • Serveringstemperatur 8 °C
  • Alkoholhalt 12,5 % Vol.
  • Restsocker 10,15 g/L
  • Syrahalt 7,1 g/L
  • Lagringspotential 2026
  • Typ av kork Champagnekork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Baron-Fuente 02310 Charly-Sur-Marine - France
  • Land Frankrike
  • Volym 0,75 L
  • Smak Brut