Beställ senast den 6. juni (7.6. Stockholm- och Malmöområdet) så garanterar vi att du får din leverans innan midsommar!

(13 kundbetyg) rekommenderad av 100%

Casato Mastino Valpolicella Ripasso

2021Valpolicella Ripasso DOC Superiore
149 kr
per flaska  198:67 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
i lager
Om produkten
Ripasso är Valpolicella-specialiteten som framställs på jästrester från amarone – för mer kraft, intensitet och arom. När det gäller Casato Mastino märks detta redan i doften med fina toner av mandlar och druvor. Känslan i gommen är sammetslen och fyllig med intensiv, mörk frukt. Ett kraftfullt och mycket harmoniskt vin med välbalanserad kropp.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

Auszeichnung von Mundus Vini

GOLD Medalje

för årgången 2018

Mundus Vini

Förklaring skala

   

Vinerna bedöms av en jury enligt det gängse 100-poängssystemet och ett genomsnittsvärde räknas ut. Detta ger en indelning i tre olika kvalitetskategorier som motsvarar de olika medaljerna enligt följande:

Minst 95 poäng: Stor guldmedalj

Minst 90 poäng: Guldmedalj

Minst 85 poäng: Silvermedalj

Eftersom endast max 40 % av vinerna belönas med en medalj kan genomsnittet per kategori bli högre när många viner ligger inom ett av medaljområdena.

Prisad av

Mundus Vini

  

”Mundus Vini” är en av världens största och mest inflytelserika vintävlingar. Sedan starten 2001 har antalet viner ökat lavinartat från år till år. ”Meininger Verlag”, hemmahörande i Neustadt utmed den tyska "Vinvägen" Weinstraße, har bildat en separat organisation för tävlingen.

Mundus Vini ägde ursprungligen rum en gång om året (i augusti), i Neustadts evenemangs- och konferenscenter Saalbau. Sedan 2014 anordnas ytterligare en Mundus Vini på samma ort (i februari). Dessutom har Mundus Vini fått en spin-off i form av ”Mundus Vini Biofach”, där endast ekologiska och biodynamiska viner medverkar.

Sammanlagt provas ca 11 000 viner varje år i de två Mundus Vini-evenemangen. Alla viner från samtliga vinregioner runtom i världen tillåts delta – oberoende av kvalitetsnivå – vilket innebär att även tidigare ”exotiska” vinländer som Cypern, Georgien och Brasilien kan vara representerade. 

Inför tävlingen provar ca 140 vinexperter från hela världen viner indelade i grupper om fem till sju vinprovare. De betygsätter vinerna enligt det gängse 100-poängssystemet.

De här betygen offentliggörs inte utan ligger till grund för medaljer. De överlämnas endast till dem som tävlar med vinet och gäller därmed nödvändigtvis inte för hela skörden av ett visst vin.

Läs mer >

Kundomdömen (13)

Genomsnittligt kundbetyg

13 Omdömen (100% har rekommenderat detta vin) Betygsätt
5 Stjärnor
 
(8)
4 Stjärnor
 
(5)
3 Stjärnor
 
(0)
2 Stjärnor
 
(0)
1 Stjärnor
 
(0)
ost (4) pasta (3) fågel (3) nöt (3) fläsk (2) vegetarisk (2) fest (2) bara så (2) lamm (1) vilt (1) skaldjur (1) grilla (1)

Riktigt prisvärd (till årgång 2019)

Otroligt fin italienare som är väldigt prisvärd. God till pasta men fungerar till det mesta.

Rund mjuk och perfekt (till årgång 2018)

Härligt runt fint och mjukt vin, en favorit!

Mycket gott och prisvärt (till årgång 2018)

(till årgång 2018)

Kan det bli bättre!

Gott vin (till årgång 2018)

Prisvärt vin. (till årgång 2018)

Vinet passar bland annat utmärkt till köttbullar och spaghetti. Var lite tveksam först men vinet behöver bara luftas lite 20-30miniter innan det serveras tillsammans med din favoritmat. Vanilj och svarta frukter. Milda tanniner och ganska lång eftersmak. Jag rekommenderar detta vin för dess goda kvalitet och låga pris.

Smakfullt vin (till årgång 2019)

Fylligt o smakfullt vin
Om regionen

Venetien

Fruktbara vingårdar

Veneto är en av Italiens viktigaste vinområde. Både traditionella och unga vinodlare över hela Veneto arbetar med att förvandla härliga druvor till en mängd olika kvalitetsviner.

Den vackra och världsberömda regionen har sin alldeles egen vintradition med antika rötter. Detta är Italiens tredje största vinregion och den är belägen i landets nordöstra del. Redan etruskerna drog fördel av det fruktbara landskapet. Regionens mest kända företrädare är de två röda vinerna Bardolino och Valpolicella, som stammar från den pittoreska trakten kring Gardasjön, samt det pärlande vinet Prosecco. Typiska för Veneto är också de många inhemska druvsorterna, däribland Valpolicella-druvan corvina veronese, som numera får användas i viner med beteckningen DOC eller DOCG. Viva Italia!

Om druvsorten

Profilkort

 • Artikelnr 641098
 • Beteckning vin
 • Vintyp Rött vin
 • Årgång 2021
 • Vinregion Venetien
 • Skyddat ursprung Valpolicella Ripasso
 • Druvsorter 60% Corvina
  30% Corvinone
  10% Rondinella
 • Serveringstemperatur 16 °C
 • Alkoholhalt 13,5 % Vol.
 • Restsocker 5,6 g/L
 • Syrahalt 6,2 g/L
 • Lagringspotential 2027
 • Typ av kork Naturkork
 • Allergier innehåller sulfiter
 • Adress producent/påfyllare Mabis s.r.l., Monteforte d´Alpone - Italia da VR-6498 IT
 • Land Italien
 • Volym 0,75 L
 • Smak Torrt