Beställ senast den 6. juni (7.6. Stockholm- och Malmöområdet) så garanterar vi att du får din leverans innan midsommar!

(0 kundbetyg)

Carlos Serres Rioja Reserva

2016Rioja DOCa
139 kr
per flaska  185:33 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Om produkten

Bodegas Carlos Serres, grundad redan 1896, producerar klassiska riojaviner av högsta kvalitet. Den här ekfatslagrade rödvinscuvéen är gjord på handskördade druvor från mer än 30 år gamla tempranillo- och graciano-vinstockar. Vinet har en lysande körsbärsröd färg och en kryddig doft med komplex frukt och eleganta vaniljtoner. Eftersom det bär beteckningen Reserva har det lagrats i 36 månader, varav 12 månader på ekfat.

Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (2)

Utmärkelse

Auszeichnung von The Wine Enthusiast

93/ 100 Poäng

för årgången 2016

The Wine Enthusiast

Förklaring skala

Förklaring skala

Även Wine Enthusiast använder 100-poängssystemet till sina omdömen. Den nedre gränsen för viner som omnämns i tidskriften går dock vid 80 poäng. Förutom poängbetygen publicerar Wine Enthusiast Topp 100-listor över de bästa vinerna med enastående lagringspotential (”Cellar Selections”) och enastående pris-/kvalitetsförhållande (”Best Buys”). Tidskriftens betygsskala är indelad enligt följande:

 

100–98     poäng    En klassiker – absolut toppkvalitet
97–94       poäng    Överlägset – en storartad prestation
93–90       poäng    Utsökt – rekommenderas absolut
89–87       poäng    Mycket bra – mestadels bra pris-/kvalitetsförhållande, rekommenderas starkt
86–83       poäng    Bra – ett vardagsvin; ofta bra pris-/kvalitetsförhållande
82–80       poäng    Acceptabelt – lämpligt för enklare tillfällen

Prisad av

The Wine Enthusiast

Tidskriften ”The Wine Enthusiast” lösgjorde sig 1988 som självständig tidskrift från ”Wine Enthusiast Companies”, som grundades 1979. Tidskriften utkommer 14 gånger om året och räknas idag, med sina ca 800 000 läsare runtom i världen, till en av världens mest lästa fackpublikationer på temat vin jämte ”Wine Spectator” och ”Wine Advocate”. 

Tidskriften är fortfarande hemmahörande i Valhalla, USA, och fokuserar främst på vin och sprit, men berör även andra aspekter av livets goda och livsstil, t.ex. mat, restauranger och resor. 

Dessutom anordnar tidskriften vinprovningar och evenemang för handlare och journalister. Vinprovningarna och bedömningarna genomförs av namnkunniga vinexperter. På så vis har man lyckats bygga upp en enorm vindatabas med beskrivningar av och betyg på långt över 100 000 viner. Vidare delar Wine Enthusiast ut utmärkelser i sin ”Wine Star Awards”.

Den efterlängtade årsbästalistan ”Top 100” innehåller årets bästa och mest uppseendeväckande viner. Här handlar det inte bara om poäng, utan även om betyget i relation till priset. Därför kan ett vin med 94 poäng ligga långt över ett vin med 97 eller 98 poäng. Med jämna mellanrum ger man även ut listan ”Best Buys”.

I övrigt bedömer Wine Enthusiast enligt det gängse 100-poängssystemet, men endast viner från 80 poäng och uppåt omnämns i tidskriften.

Läs mer >

Utmärkelse

Auszeichnung von Gilbert & Gaillard

GOLD Medalje

för årgången 2016

Gilbert & Gaillard

Förklaring skala

 

Stor guldmedalj: Exceptionellt vin

Guldmedalj: Mycket bra vin

Silvermedalj: Bra vin

Bronsmedalj: Prisvärt vin

Prisad av

Gilbert & Gaillard

 

Den här franska vinguiden grundades av François Gilbert och Philippe Gaillard. Redan innan guiden grundades var de båda kollegor vid förlagshuset Presses de la Cité i Paris. 1989 bestämde de sig för att själva bli utgivare, och 1991 utkom den första vinguiden och den första tidskriften. Kraven på vinernas kvalitetsnivå är mycket höga. Av de omkring 20 000 viner som provas varje år är det nämligen endast en fjärdedel som blir omnämnda i publikationen. De använder sig av den populära 100-poängsskalan, eller klassificerar vinerna som ”Stor guldmedalj”, ”Guldmedalj”, ”Silvermedalj” och ”Bronsmedalj”. Att de båda valde att skapa en vinguide känns helt naturligt om man känner till deras bakgrund. François Gilbert har studerat geografi med inriktning mot vinodling och Philippe Gaillard har studerat oenologi.

Läs mer >

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om regionen

La Rioja

Spaniens mest berömda vinregion

Rioja är utan tvivel Spaniens mest kända vinregion och en av de mest historiska regionerna i hela världen.

Regionens betydelse för den spanska vinodlingen går inte att ta miste på. Rioja består av underregionerna Rioja Alta, Rioja Baja och Rioja Alavesa. Den viktigaste druvsorten är – precis i övriga Spanien – tempranillo. Regionen är framför allt känd för sina rödviner, men här produceras även vitt vin och roséviner av utsökt kvalitet. Rioja var den första spanska regionen som upphöjdes till DOCa-status. "Denominación de Origen Calificada” står för ”kvalitetsvin med kontrollerad och garanterad ursprungsbeteckning”. Den aktuella beteckningen för viner på den här kvalitetsnivån är DOP, men beteckningarna DO respektive DOCa är inom ramen för övergångsregler åter tillåtna i Spanien.

Om druvsorten

Tempranillo

Spaniens mest berömda druva

Den röda tempranillodruvan stammar från Spanien. Där är den lika viktig som cabernet sauvignon är i Frankrike, och ger röda viner – framför allt de välkända vinerna från Rioja – deras fina struktur.
I Kalifornien kallas den även valdepeñas, i Italien negretto eller santo stefano. Tempranillodruvan har ett mycket tjockt skal och ger viner med kraftfull färg, intensiv frukt och komplexa aromer. Karakteristiskt för druvan är också den måttliga syra- och alkoholhalten samt de mjuka tanninerna. Vid små skördeuttag och lagring på ekfat får tempranilloviner god lagringspotential.

Profilkort

  • Artikelnr 890285
  • Beteckning vin
  • Vintyp Rött vin
  • Årgång 2016
  • Vinregion Rioja
  • Skyddat ursprung Rioja
  • Druvsorter 90% Tempranillo
    10% Graciano
  • Serveringstemperatur 16 °C
  • Alkoholhalt 13,5 % Vol.
  • Restsocker 1 g/L
  • Syrahalt 5,9 g/L
  • Lagringspotential 2030
  • Typ av kork Naturkork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Bodegas Carlos Serres S.L., Avenida Santo Domingo de la Calzada 40, 26200 Haro, La Rioja, Spain
  • Land Spanien
  • Volym 0,75 L
  • Smak Torrt