(0 kundbetyg)

Azure Rosé

2021Côtes de Provence AOP
198 kr
per flaska  264 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Om produkten
Domaine Mirabeau ligger mitt i Provences vackra landskap, inte långt ifrån det exklusiva Saint-Tropez. Azure är en härligt torr rosé i klassisk Provence-stil, med doftande aromer av hallon, skogsbär och aprikos samt en pikant friskhet som för tankarna till citrusfrukter. Även samspelet mellan frukten och den fina syran i gommen är raffinerat, charmigt och utsökt balanserat.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

Auszeichnung von Frankfurt International Trophy

GOLD Medalje

för årgången 2021

Frankfurt International Trophy

Förklaring skala

Priserna som delas ut är Silvermedalj, Guldmedalj och Stor guldmedalj. Dessutom belönas det bästa vinet i varje kategori, det bästa vinet från samtliga tyska regioner och det bästa vinet totalt sett. Vid provningen enligt OIV:s regler kan vinerna belönas med högst 100 poäng, och medaljer delas ut enligt följande poängskala:

 


100–95 poäng    Stor guldmedalj
  94–90 poäng    Guldmedalj
  89–85 poäng    Silvermedalj

Prisad av

Frankfurt International Trophy

Frankfurt International Trophy är nykomlingen i den brokiga samlingen av vintävlingar och priser. Den arrangerades för första gången 2017 och äger sedan dess rum varje år under beskydd av Frankfurts överborgmästare, i en pittoresk historisk festsal i staden.

Tävlingen är öppen för viner från hela världen – och det utnyttjar man till fullo. 2021 kom vinerna från 52 länder. Oftast består även provningspanelen av internationella experter. Provningarna är blinda och följer de kriterier som utvecklats av OIV (Organisation Internationale de la vigne et du vin) – den världsomspännande kvasistandarden för vintävlingar. Detta innebär att antalet viner som kan tilldelas priset är begränsat – precis som i alla andra seriösa vintävlingar.

I panelen ingår inte bara experter utan även noggrant utvalda, mycket erfarna och självskolade amatörer. Anledningen är att man vill stärka konsumenternas perspektiv i tävlingen. Det är inte bara viner som tilldelas utmärkelser, dessutom anordnas en del tävlingar för öl och sprit.

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om regionen

Provence

Hemtrakt för soldränkta viner

Vinregionen Provence står framför allt för roséviner. Här framställs över 80 procent av den årliga genomsnittsproduktionen på 900 000 hektoliter.

I Provence, Frankrikes äldsta vinodlingsområde, planterades de första vinstockarna av grekiska bosättare redan på 500-talet före vår tideräkning. Under de efterföljande tidsperioderna förde andra folkgrupper med sig nya druvsorter. På 1800-talet utplånades vinodlingen i Provence nästan helt och hållet på grund av vinlusens framfart. Omkring år 1950 blev dock vinerna från Provence åter igen kända utanför Frankrikes gränser tack vare turistströmmen till franska Rivieran. Idag finns det sammanlagt nio regionala och lokala AOC-områden mellan Avignon och Nice.

Om druvsorten

Grenache

Söderns kryddiga och mjuka druva

Grenache är en mycket gammal och vanligt förekommande druva. Den är känd under många namn beroende på vinregion, men oavsett om den odlas i Spanien, Italien, Frankrike eller på Sardinien handlar det alltid om samma, omisskännliga druva.
Grenachedruvan stammar troligtvis från Spanien, där den odlas under namnet garnacha och gärna blandas med tempranillo för att framställa riojaviner. Under sitt franska namn är druvan typisk för södra Rhône och vinerna från Medelhavet, framför allt vinerna från Châteauneuf-du-Pape. Av grenache framställs först och främst röda viner, mer sällan även roséviner och vita viner. De röda vinerna är oftast mjuka och fruktiga med låg tanninhalt och en blekröd färg. Vid extremt klimat och lågt skördeuttag kan man även pressa grenache till koncentrerade viner som lagras väl.

Profilkort

  • Artikelnr 747301
  • Beteckning vin
  • Vintyp Rosévin
  • Årgång 2021
  • Vinregion Provence
  • Skyddat ursprung Côtes de Provence
  • Druvsorter 60% Grenache
    25% Syrah
    15% Cinsault
  • Serveringstemperatur 8 °C
  • Alkoholhalt 12,5 % Vol.
  • Restsocker 0,8 g/L
  • Syrahalt 3,6 g/L
  • Lagringspotential 2026
  • Typ av kork Plastkork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Mirabeau, Cotignac, France, à F83170 - 023
  • Land Frankrike
  • Volym 0,75 L
  • Smak Torrt