Uppgradera din webbläsare för bästa möjliga webbläsarupplevelse

Det verkar som om du använder en webbläsare som inte stöds. Microsoft uppdaterar inte längre Internet Explorer. Försäkra dig om att du använder en webbläsare som stöds för att få den fullständiga upplevelsen.

ALLMÄNNA AFFÄRSVILLKOR

Samtliga uppdrag mottas och genomförs endast i enlighet med nedanstående försäljnings- och leveransvillkor.

1. ERBJUDANDE OCH PRIS, M.M.

Samtliga priser anges i webbshopen och de vid var tid aktuella katalogerna.
Alla priser inkluderar alkoholskatt och mervärdesskatt. Genom sin beställning försäkrar kunden, förutsatt att denne har sitt hemvist i Sverige, att de alkoholhaltiga dryckerna är avsedda för slutkonsumtion.
För det fall en beställd vara inte finns i lager och något annat inte uttryckligen önskats levererar vi i enlighet med branschpraxis antingen nästföljande årgång, såvitt denna är av likartad art och pris som den beställda varan, eller ett likvärdigt alternativ.
Vi är certifierade för ekologiskt/biologiskt odlade produkter (DE-Öko-006).
Vidare produktinformation (enligt regler för livsmedelsmärkning) finner du på respektive produktsida på www.the-wine-company.se eller via telefon 0049 4122 50 44 66.

2. SERVICE

Vår kundtjänst är tillgänglig enligt följande:

Måndag till fredag från kl. 9:00 till 18:00.

Telefon*: 0049 4122 50 44 66
Fax*: 0049 4122 504 99 88
(*Endast 20 öre per minut från det svenska telefonnätet med standardtaxa)

E-post: service@the-wine-company.se
Under vardagar besvarar vi inkommande e-postmeddelanden inom 48 timmar.

Postadress:
The Wine Company Hawesko GmbH
20247 Hamburg
Tyskland

Besöksadress:

The Wine Company Hawesko GmbH
Friesenweg 24
22763 Hamburg
Tyskland

Hemsida: www.the-wine-company.se

Verkställande direktörer: Gerd Stemmann, Alex Kim
Amtsgericht Hamburg HRB 81206
VAT-nummer SE502068882501


3. LEVERANSVILLKOR

Vi levererar från sex flaskor (i valfri sammansättning) och uppåt. För en leverans om upp till 23 flaskor kostar frakten 190 kronor och från den 24:e flaskan endast 120 kronor per leverans.

Beställda varor levereras direkt till din hemadress. Den av oss anlitade speditören, f.n. BRING, kontaktar dig på telefon för att överenskomma om en tid för leveransen.
Identitetshandling skall uppvisas vid överlämnande av varor.

Leverans sker normalt ca 1-4 veckor efter beställning hos oss. Vid köptillfället informeras kunden om den maximala leveranstiden för den aktuella beställningen. För det fall The Wine Company inte levererar varorna inom den avtalade tiden informeras kunden om anledningen till förseningen och upplyses också om en ny maximal leveranstid. Kunden har då rätt att häva sitt köp utan kostnad. Pengarna återbetalas snarast, dock senast inom 30 dagar från den dag vi mottagit din hävningsförklaring. För att kunna göra detta behöver vi dina bankuppgifter.

The Wine Company Hawesko GmbH (”The Wine Company”) betalar den alkohol- och mervärdesskatt som vidhäftar leveransen. Vidare ställer The Wine Company säkerhet för betalning av alkoholskatten för de levererade varorna hos Skatteverket.

För leverans till ö-adress: Hemleverans sker till öar med broförbindelse samt fri färja. För övriga öar erbjuder vår speditör att leverera paketet till din närmsta depå. En leverans till dörren är inte möjlig. Undantag är leverans till öarna Gotland, Rindö, Skarpö och Ljusterö. Dit sker leverans till dörr.

Upphämtning av en annan speditör från lagret i Hamburg, Tyskland

Du har möjligheten att få din beställning upphämtad och levererad av en annan speditör.
Vänligen kontakta vår kundtjänst för vidare behandling av din beställning (se uppgifter i avsnitt 2). Kollegorna på kundtjänst tar din beställning och ni kommer tillsammans överens om ett upphämtningsdatum från vårt lager, som du sedan måste vidarebefordra till din valda speditör. Observera att du i detta fall sjäv måste organisera upphämtningen och leveransen själv står för kostnaden.

4. ÅLDERSGRÄNS

I enlighet med alkohollagens bestämmelser har vi endast skyldighet att leverera våra varor till personer som har fyllt 20 år.

5. ÅNGERRÄTT

Du har enligt svensk lag 14 dagars ångerrätt från den dag du tagit emot varan. Du måste kontakta kundtjänst inom dessa 14 dagar för att ångerrätten ska gälla (se uppgifter i avsnitt 2).

Om du vill returnera dina varor kontaktar du oss på telefon, brev, fax eller e-post på nedan angivna nummer och adress. Om du önskar kan du använda Konsumentverkets standardformulär för användande av ångerrätten. Detta formulär hittar du bl.a. på Konsumentverkets hemsida, www.konsumentverket.se.

Vi hämtar de oöppnade flaskorna hos dig, upphämtningen är gratis.

Pengarna återbetalas snarast till dig inom 14 dagar från den dag vi mottagit ditt meddelande att du vill returnera varorna. För att kunna göra detta behöver vi dina bankuppgifter.

6. KVALITETSGARANTI

Våra inköpare väljer noga ut vinerna. Kvalitetssäkringen sker genom regelbundna kontroller, allt för att säkerställa en konstant vinkvalitet. Beskrivningarna av vinerna skrivs av vinkännare. Trots detta kan det förstås inträffa, att ett vin inte faller dig i smaken. Inga problem! Vi hämtar de oöppnade flaskorna hos dig, självfallet är upphämtningen gratis. Snabbast ordnas detta på telefon. Ring till oss på telefon 0049 4122 50 44 66 och meddela oss vad du vill lämna tillbaka. Vi kommer sedan överens med dig om en avhämtningstid.

7. FEL VID LEVERANS/REKLAMATION

Skulle kunden få en defekt eller fellevererad vara ska kunden direkt kontakta The Wine Companys kundservice på de nummer eller adresser som anges i punkt 2 ovan. The Wine Company ersätter kunden omgående.

8. BETALNING

Du väljer vilket betalningssätt som passar dig bäst.

Köp på faktura

Du får de viner du beställt och betalar först efter 28 dagar, enkelt och bekvämt. Betalningsdag är beräknat från fakturadatum.
För beställningar i webbutiken skickas fakturan per e-post.

Kontokort

Vi accepterar betalning med MASTERCARD, VISA och AMERICAN EXPRESS.
Vår externa betalningspartner Payone uppfyller kraven för PCI-DSS.

Beroende på beställningens storlek förbehåller vi oss rätten att begära förskottsbetalning eller betalning med kontokort av nya kunder.

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt svensk lag, för närvarande 50 kronor, samt dröjsmålsränta enligt svensk lag.

9. PRODUKTKATALOGER OCH PRISLISTOR (OFF- OCH ONLINE)

Produktkatalogerna och prislistorna är The Wine Companys publikationer. Sammanställningarna har gjorts noggrant i enlighet med föreliggande underlag. Trots detta kan vi inte ta ansvar för eventuella fel. Tryckfel, misstag och ändringar förbehålles. Eftertryck och kopior (även delvis) tillåts endast efter The Wine Companys skriftliga samtycke.

10. ÄGANDERÄTTSFÖRBEHÅLL, LAGVAL OCH BEHÖRIG DOMSTOL

Varan förblir The Wine Companys egendom intill dess den betalats.

Vid tvist avseende leveranser och köp enligt dessa allmänna avtalsvillkor skall svensk rätt tillämpas. Tvister skall prövas vid svensk allmän domstol. Vill du få tvisten prövad utanför domstol kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se.