Vi förknippar oftast den varma årstiden med vitt vin och rosé, men sommaren är även fylld av stunder och tillfällen då det röda vinet är oumbärligt. Till många rätter från grillen passar ett rött vin helt enkelt bättre. Och dessutom: När allt fler människor samlas och vin serveras, kommer en del också att fråga efter rött vin – och vi har de perfekta sommartipsen för just sådana tillfällen.
Mendiondo Rioja
Tempranillo är Spaniens ledande druvsort. Den har mycket frisk frukt av röda och mörka bär. I händerna på Riojas skickliga vinodlare skapas underbart fruktiga, mjuka och lena viner som Mendiondo. Det sammetslena och samtidigt ungdomligt friska vinet är vårt tips för alla riojavänner.
Primato Primitivo
Primitivo står för mycket kropp, mycket frukt och en sammetslen, rund karaktär. Inte undra på att druvan är så populär! Primato är ett typiskt vin av den syditalienska druvan. Färgen är mörk och doften intensiv av bär, körsbär och lite rosmarin. I smaken framträder en mättad, saftig frukt och söta chokladtoner.
Piazza Tosca Chianti Riserva
Detta vin är ett klassiskt chianti riserva! Doften av körsbär, vilda bär, viol och plommon är ganska diskret, men i gommen utvecklas de fylliga körsbären med full kraft. Till det kommer mjuka krydd- och vaniljtoner och lena tanniner. Det är ett fylligt vin med en komplex avslutning och en lång eftersmak. Mycket chianti – till ett lågt pris!
Esquador Rioja Reserva Magnum
Bara årgångens bästa viner har nog med kraft och uttryck för att mognadslagring på fat skall löna sig. För att få kallas Reserva måste ett vin lagras minst tre år, varav 12 månader i små ekfat. Tack vare denna lagring visar Esquador Rioja mångfaldiga aromer med en extra fin textur - precis som ett riktigt stort vin skall vara.