(0 kundbetyg)

Vino Select Paket Kvartal 3 2020

Enkelt och bekvämt
du får regelbundet dina viner direkt hem till dig
Nyheter från kända vinodlare
Högklassiga viner
Detaljerad information om vinerna
Du sparar minst 20% med varje paket
Om produkten
Du kan se fram emot ett spännande urval av nya viner i ditt nästa paket, som vi har sammanställt åt dig från världens vinregioner.

Denna artikeln finns även i setet

I paketet ingår produkterna

Fiulot Barbera d'Asti Casa Vinicola Prunotto
Under ledning av den legendariske vinmakaren Marchese Antinori har vingården Prunotto i Piemonte etablerat sig som en av regionens främsta vinproducenter. Detta barbera-vin är ett bra exempel på de fina viner som framställs här. Av den här druvan, som tidigare dömts ut som osofistikerad, har Prunotto framställt ett uttrycksfullt, finessrikt och mycket klassiskt piemontevin med mättad, elegant frukt och en mjuk, delikat smakupplevelse.
Pian del Campione Soc.Agr. DIEVOLE
Vinet skimrar i en djup och fin rubinröd färg med viss transparens och violetta skiftningar vid kanten. I kontakt med syre utvecklar den eleganta och komplexa doften täta aromer av svarta körsbär, svarta vinbär och mörka skogsbär samt fina nyanser av vanilj och blommiga violtoner. Smaken är kraftfull men harmonisk med runda tanniner som utvecklar ett fint grepp. De mörka och svarta bären återkommer i smaken, där de ackompanjeras av fina toner av mörk choklad och en diskret underliggande syra. Avslutningen är komplex, saftig och kvardröjande.
Marqués de Sandoval Gran Reserva Sel. Aniversario Anecoop - La Viña
Färgen skiftar från intensivt rubinrött till gnistrande körsbärsrött med antydan till orangefärgade skiftningar i kanten som vittnar om vinets drickmognad. Doften är intensiv, varm och elegant. Ur en mycket komplex struktur utvecklas aromer av svarta och röda vinbär samt mogna plommon, men även karamell, vanilj och mogna aromer av torkad frukt och örter. I gommen blir vinet med sin raffinerade textur fylligt och elegant. Frukten vilar i en sammetslen bädd av mogna och smidiga tanniner och avslutningen är varm med lång eftersmak där aromer av röda bär förenas med tonerna av vanilj och karamell. Ett vin som tillsammans med klassiker från exempelvis Rioja definitivt berikar Spaniens vinvärld.
Puro Gran Corte Azul Malbec Cabernet Sauvignon Puro
Denna cuvée av cabernet sauvignon och malbec har en djup och nästan ogenomträngligt tät rubinröd färg. Vid kanten gnistrar violetta reflexer som antyder att vinet är ungt. Doften är varm och fyllig och utvecklar intensiva aromer av svarta körsbär, mogna plommon och svarta vinbär, med underliggande nyanser av vanilj och en lätt rökig mineralitet. Smaken är fyllig och samtidigt livligt frisk, de mörka bären är koncentrerade och ackompanjeras av fina, sammetslena tanniner. Finalen är saftig med en imponerande längd. En fantastisk demonstration av vad den ekologiska vinodlingen i Argentina kan åstadkomma.
Domaine La Haute Marone Boutinot
Färgen skimrar intensivt rubinrött med fin intensitet och liten transparens. Längs kanten syns violetta reflexer som visar att vinet är ungt. I doften framträder ett komplext och intensivt aromspektrum, där framför allt syrahdruvans toner av mörka körsbär och körsbärsmarmelad märks tydligt. Toner av fina örter och kryddor smälter harmoniskt in i helhetsintrycket. Smaken är sammetslen och rund, mycket saftig och ändå tillräckligt kraftig och fyllig. Tanninerna är elegant integrerade och efterlämnar en varm och angenäm känsla tillsammans med den lätta syran. Även aromstrukturen domineras av körsbär, körsbärskompott, mogna plommon och örter tillsammans med en aning choklad. Den mjuka karaktären från tanninerna bidrar till en fin, strukturerad och komplex avslutning med lång eftersmak.
Erbacher Riesling Kabinett Weingut Schloss Reinhartshausen
Denna Riesling Kabinett skimrar i en intensiv nyans av halmgult och citrongult med grönaktiga skiftningar som vittnar om vinets ungdomliga friskhet. Doften präglas av de karakteristiskt blommiga och fruktiga tonerna av vårblommor. Även citrusfrukter, färska plommon och gröna äpplen märks av tillsammans med fina nyanser av mynta och andra färska kryddor. Smaken är sprudlande och ger ett lekfullt och lätt intryck, vilket är typiskt för en kabinett. Syran är frisk och livlig, men ändå harmoniskt integrerad. De kraftiga aromerna av färska äpplen och citrus återkommer i gommen och harmonierar fint med bouqueten. Finalen genomsyras av en fin mineralitet som ger vinet en livlig karaktär och en behaglig drickupplevelse. Sammantaget ett mycket typiskt rieslingvin från Rheingau. Klassiskt och helt opåverkat av tillfälliga modetrender.
Samlarkort Kvartal 3 2020
Samlarkort för Vino Select Paket Kvartal 3 2020

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt

Efterbeställ enstaka viner och se nästa paket: 

När du ansluter dig till Vino Select kan du alltid efterbeställa viner från de senaste paketen. Dessutom kan du i förväg se vilka viner som väntar i nästa paket.