Uppgradera din webbläsare för bästa möjliga webbläsarupplevelse

Det verkar som om du använder en webbläsare som inte stöds. Microsoft uppdaterar inte längre Internet Explorer. Försäkra dig om att du använder en webbläsare som stöds för att få den fullständiga upplevelsen.

(0 kundbetyg)

Doppio Passo Appassimento

2020Puglia IGT
169 kr
per flaska  225:33 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
i lager
Om produkten
Vinmakarna bakom det framgångsrika primitivovinet från södra Italien har gjort det igen. Det här vinet framställs med appassimentometoden, vilket innebär att druvorna får lov att torka lätt före pressningen. Därmed är det ännu mer koncentrerat och fylligt med en intensiv doft av vinbär. Aromerna för tankarna till inte bara mogna färska bär utan även till torkad frukt, mörk choklad och lite vanilj. Restsockerhalten är nästan 40 gram, men smaken är så djup och komplex att sötman inte dominerar.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om regionen

Apulien

Mellan Adriatiska och Joniska havet

Apulien ligger längst ner i söder, vid Adriatiska havet, och bildar klacken på den italienska stöveln. Här planterades vinstockar redan för 3 000 år sedan, och enligt diktaren Horatius råder det ”evig vår” i landskapet.

I Apulien är vintrarna milda och somrarna varma. Landskapet präglas av flacka kustregioner och ett lika flackt högland. I området längs Adriatiska havet odlas majoriteten av de druvsorter som förekommer i södra Italien. Klimatförutsättningarna bidrar till att rödvinsdruvorna dominerar, men de vita druvsorterna blir allt vanligare. Regionen kännetecknas av de inhemska druvsorterna och beskärningsmetoden alberello (gobelet på franska), som är perfekt för torra regioner som den här och har tillämpats sedan antiken. Resultatet är fristående vinbuskar som för tankarna till bonsaiträd. Den mycket hårda beskärningen gör att skördeuttaget blir lågt. Sedan en tid tillbaka har det rått en optimistisk stämning bland Apuliens vinodlare. Framför allt halvön Salento gläder sig åt den nyupptäckta potentialen hos inhemska druvsorter som negroamaro och primitivo.

Om druvsorten

Primitivo

Solkyssta viner från Apulien

Den italienska druvan primitivo står för mörkröda, kryddiga viner med hög alkoholhalt.
I Italien odlar man primitivo framför allt i Apulien, där druvan är tillåten i DOC-vinerna Fallerno di Massico, Gioia del Colle och Primitivo di Manduria. Lite rolig vinkuriosa för alla som vill känna till historien bakom sina viner: Rent genetiskt är primitivo så lik den kroatiska druvan tribidrag, den montenegrinska kratošija och den kaliforniska zinfandel, som länge ansågs vara ”uramerikansk”, att man har kommit fram till att de fyra är en och samma druvsort.

Profilkort

  • Artikelnr 686547
  • Beteckning vin
  • Vintyp Rött vin
  • Årgång 2020
  • Vinregion Apulien
  • Skyddat ursprung Puglia
  • Druvsorter 100% Primitivo
  • Serveringstemperatur 16 °C
  • Alkoholhalt 14,5 % Vol.
  • Restsocker 38 g/L
  • Syrahalt 6 g/L
  • Lagringspotential 2024
  • Typ av kork Naturkork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Casa Vinicola Botter Carlo & C. S.P.A. - 30020 Fossalta di Piave -Italia
  • Land Italien
  • Volym 0,75 L
  • Smak Halvsött