(2 kundbetyg)

Crémant de Jessy

Brut, Crémant de Loire AC
159 kr
per flaska  212 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Om produkten
Bouvet-Ladubay hör till Frankrikes bästa Crémant- producenter. De Jessy Brut har tydliga fruktaromer, livlig friskhet och ihållande mousse. Det produceras enligt "Méthode traditionelle“ precis som champagne och är därmed ett äkta alternativ till denna – och dessutom perfekt till kräftskivan!
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

Auszeichnung von Falstaff

91 / 100 Poäng

Falstaff

Förklaring skala

100–96 poäng: Extraordinära viner, helt enastående, unika, ojämförliga

95–90 poäng: Anmärkningsvärda viner, mycket bra till enastående

89–80 poäng: Mycket lyckade viner

79–70 poäng: Genomsnittliga viner 

69–60 poäng: Viner under genomsnittet

59–50 poäng: Svaga viner, delvis bristfälliga

Prisad av

Falstaff

Den här tidskriften, som är lika populär bland vinälskare som bland finsmakare, grundades 1980 i Österrike. Det är Österrikes äldsta och idag även största vin- och gourmettidskrift. Sedan 2010 är familjen Rosam majoritetsägare och 2017 köpte en av VW:s före detta styrelsemedlemmar 23 % av andelarna. 

Tidskriften fokuserar på vin, framför allt från Österrike, men även på gastronomiska trender och produkter inom mat och dryck samt kulinariska resor och nyöppnade restauranger och barer. Ända sedan starten har Falstaff varje år delat ut ett pris till österrikiska viner och publicerat resultatet i sin rödvinsguide. 

Förlaget ger även ut tidskrifterna Falstaff Living, Falstaff Rezepte, Falstaff Gourmet im Schnee och Falstaff Opernball. Naturligtvis finns Falstaff även tillgängligt digitalt med både en hemsida och en omfångsrik vindatabas.

Vid sidan av tidskrifterna ger förlaget varje år ut en restaurangguide, två vinguider, en bar- och spritguide samt en caféguide. 

Falstaff är i första hand en vin- och gourmettidskrift där vinexperter beskriver och betygsätter viner från främst Österrike, men även från många andra viktiga vinodlingsregioner runtom i världen. Bedömningen sker enligt Robert Parkers 100-poängssystem.

Sedan 2010 finns det också en tysk utgåva som fokuserar på vin och gastronomi i Tyskland, och sedan 2014 även en schweizisk utgåva inriktad på vin- och gastronomiscenen i Schweiz.

Kundomdömen (2)

Genomsnittligt kundbetyg

2 Omdömen Betygsätt

Utsökt

Utmärkt bubbel så nära en äkta champagne man kan komma. Ett mycket bra köp.

Trevligt bubbel

Bra syra och härlig doft med små trevliga bubblor. Prisvärt.
Om producenten

Bouvet Ladubay

Frankrikes mest berömda crémantproducent

Om regionen

Loire

Vin från den kungliga floden

Få andra landskap i Frankrike fascinerar lika mycket som vinområdet vid Loirefloden.

Floden slingrar sig igenom ett landskap med slott och medeltida städer som Bloir, Saumur och Angers. Stränderna kantas av vinberg tillhörande appellationer som Pouilly-Fumé och Sancerre, Vouvray, Anjou och – strax innan flodens mynning i Atlanten – Muscadet de Sèvre et Main. Mörka rödviner av cabernet franc, men framför allt krispiga vita och mousserande viner av sauvignon blanc, chenin blanc och melon de bourgogne har gjort den här vinregionen världsberömd. Det är tydligt att Loire är så mycket mer än ett spännande semestermål. Regionens viner hör till Frankrikes bästa. De är spritsiga och somriga, men passar även utmärkt som måltidsdryck.

Om druvsorten

Chenin Blanc

Den mångsidiga druvan från Loire

Chenin blanc, en av Frankrikes äldsta druvor, är också en av de mest mångsidiga. I Frankrike odlas den nästan uteslutande i Loire, och dessutom finner man den i Sydafrika.
I Frankrike används druvan vid framställningen av crémantviner och den pressas dessutom till såväl torra och halvtorra viner som dessertviner. De mest lagringsdugliga och komplexa chenin blanc-vinerna, som räknas till världens bästa vita viner, framställs i Anjou i trakterna kring Samuri, i Vouray och i Montlouis. Chenin kan serveras till en hel måltid – som aperitif, till fisk och ljust kött med gräddbaserade såser och slutligen till ostbrickan och en söt dessert.

Profilkort

  • Artikelnr 387100
  • Beteckning mousserande vin
  • Vintyp Mousserande
  • Vinregion Loire
  • Skyddat ursprung Crémant de Loire
  • Kvalitetsnivå Crémant
  • Druvsorter 85% Chenin Blanc
    15% Chardonnay
  • Serveringstemperatur 8 °C
  • Alkoholhalt 12,5 % Vol.
  • Restsocker 13 g/L
  • Syrahalt 6,89 g/L
  • Lagringspotential 2026
  • Typ av kork Champagnekork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Elaboré à Distré par Bouvet Ladubay SA - St-Hilaire - St-Florent - France
  • Land Frankrike
  • Volym 0,75 L
  • Smak Brut