Uppgradera din webbläsare för bästa möjliga webbläsarupplevelse

Det verkar som om du använder en webbläsare som inte stöds. Microsoft uppdaterar inte längre Internet Explorer. Försäkra dig om att du använder en webbläsare som stöds för att få den fullständiga upplevelsen.

(7 kundbetyg)

Corte Mayor Rioja Reserva Los Almendros

2017Rioja DOCa, trälåda med 12 flaskor
1 668 kr
per styck  185:33 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
Leverans från 06.07.2022
Om produkten
Detta vin kommer från Riojas största vingård: Los Almendros. 􀂅ed sitt ambitiösa projekt visar vinmakaren Pablo Tascon hur starkt Riojavinerna präglas av sin härkomst. På Los Almendros växer de uteslutande inhemska druvsorter som använts till detta vin från toppåret 2017. Det är en genuin reserva med en saftig, frisk frukt och en elegant karaktär.

Denna artikeln finns även i setet

I paketet ingår vinerna

2017 Corte Mayor Rioja Reserva Los Almendros Rioja DOCa Barón de Ley
Detta vin kommer från Riojas största vingård: Los Almendros. Med sitt ambitiösa projekt visar vinmakaren Pablo Tascon hur starkt Riojavinerna präglas av sin härkomst. På Los Almendros växer de uteslutande inhemska druvsorter som använts till detta vin från toppåret 2017. Det är en genuin reserva med en saftig, frisk frukt och en elegant karaktär.

Kundomdömen (7)

Genomsnittligt kundbetyg

7 Omdömen Betygsätt
5 Stjärnor
 
(5)
4 Stjärnor
 
(2)
3 Stjärnor
 
(0)
2 Stjärnor
 
(0)
1 Stjärnor
 
(0)
nöt (1) fest (1) bara så (1)

Fylligt och smakfullt (till årgång 2017)

Utmärkt

mjukt gott fylligt (till årgång 2017)

utmärkt till ost och som pratvin. gott även till fiskrätter

Ett bra rödvin (till årgång 2017)

Fin bouquet och väl avvägt med smaker av mörka bär.

Moget gott vin till riktigt rimligt pris (till årgång 2017)

Ett av de bästa vinerna i denna prisklass
Min matrekommendation: nöt
Dracks: bara så, fest

(till årgång 2017)

Ett trevligt o gott vin med karaktär

Lättdrucket vin med en god karaktär. (till årgång 2017)

Om producenten

Barón de Ley

En av de bästa adresserna i Rioja

Trots att bodegan Barón de Ley bara har varit verksam i knappa 30 år och därmed fortfarande är en relativt ny vingård, är den en av de bästa producenterna i den spanska regionen Rioja DOCa.
Barón de Ley skiljer sig från många andra bodegor i Rioja, framför allt genom att byggnaden ligger mitt på egendomen - på samma sätt som vinslotten i Bordeaux. På många andra vingårdar är odlingarna utspridda och skörden måste transporteras långa sträckor, vilket är en mycket kostsam process. Men så är det inte här. De skördade druvorna kommer direkt till bodegan utan långa omvägar. Det är miljövänligt och gör att druvorna är fräscha när de pressas. Gården ligger i Rioja Baja på den vänstra sidan av floden Ebro. I området finns gott om plats för vinodlingar och de mjuka kullarna och klimatet här är en blandning av Medelhavsklimat och kontinentalt klimat. Marken består av sandhaltig lerjord blandad med stora stenar och inslag av flodslätter, vilket skapar utmärkta förutsättningar. Vingårdens Reserva och Gran Reserva tillhör Spaniens bästa och mest omtyckta viner som samtidigt återspeglar regionens unika stil perfekt. Rioja är för spanjorerna vad Bordeaux är för fransmännen: Den bästa vinregionen, där de finaste vinerna framställs.

Om regionen

La Rioja

Spaniens mest berömda vinregion

Rioja är utan tvivel Spaniens mest kända vinregion och en av de mest historiska regionerna i hela världen.

Regionens betydelse för den spanska vinodlingen går inte att ta miste på. Rioja består av underregionerna Rioja Alta, Rioja Baja och Rioja Alavesa. Den viktigaste druvsorten är – precis i övriga Spanien – tempranillo. Regionen är framför allt känd för sina rödviner, men här produceras även vitt vin och roséviner av utsökt kvalitet. Rioja var den första spanska regionen som upphöjdes till DOCa-status. "Denominación de Origen Calificada” står för ”kvalitetsvin med kontrollerad och garanterad ursprungsbeteckning”. Den aktuella beteckningen för viner på den här kvalitetsnivån är DOP, men beteckningarna DO respektive DOCa är inom ramen för övergångsregler åter tillåtna i Spanien.

Om druvsorten

Tempranillo

Spaniens mest berömda druva

Den röda tempranillodruvan stammar från Spanien. Där är den lika viktig som cabernet sauvignon är i Frankrike, och ger röda viner – framför allt de välkända vinerna från Rioja – deras fina struktur.
I Kalifornien kallas den även valdepeñas, i Italien negretto eller santo stefano. Tempranillodruvan har ett mycket tjockt skal och ger viner med kraftfull färg, intensiv frukt och komplexa aromer. Karakteristiskt för druvan är också den måttliga syra- och alkoholhalten samt de mjuka tanninerna. Vid små skördeuttag och lagring på ekfat får tempranilloviner god lagringspotential.

Profilkort

12 x 2017 Corte Mayor Rioja Reserva Los Almendros Rioja DOCa
 • Artikelnr 861606
 • Beteckning vin
 • Vintyp Rött vin
 • Årgång 2017
 • Vinregion Rioja
 • Skyddat ursprung Rioja
 • Druvsorter 75% Tempranillo
  10% Graciano
  10% Maturana
  5% Garnacha
 • Serveringstemperatur 18 °C
 • Alkoholhalt 14,5 % Vol.
 • Restsocker 1,2 g/L
 • Syrahalt 5,6 g/L
 • Lagringspotential 2027
 • Typ av kork Naturkork
 • Allergier innehåller sulfiter
 • Adress producent/påfyllare BARON DE LEY, S.A., Mendavia, Espana
 • Land Spanien
 • Volym 0,75 L
 • Smak Torrt