Beställ senast 08.12. (12.12. till Stockholm-, Malmö-, Göteborg- och Jönköpingområdet) så får du din leverans innan jul.

(0 kundbetyg)

Château Rauzan-Ségla

2016Margaux AOP, 2ème Cru Classé, Magnum
2 790 kr
per flaska  1 860 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
endast 1 i lager
Om produkten
Antonio Galloni ger ett mycket träffande omdöme av denna Rauzan-Ségla från 2016. Han skriver att denna Margaux är ”så bra att man blir svag i knäna”. Det råder ingen tvekan om att Margaux är stjärnan 2016. Vinerna har sällan varit så bra som den här årgången. Och lägger man så till den årliga förbättring som teamet kring Razuan-Ségla åstadkommer, blir resultatet ett vin som detta: Bordeaux med en oemotståndlig doft av viol, rosor, saftiga körsbär, plommon och svarta vinbär samt toner av granatäpple, blodapelsin, ceder, blyerts och kryddor. I gommen uppvisar denna 2:a Cru Classé hela sin elegans och inre frid med djup frukt, sammetslena tanniner och en väldefinierad syra. En storslagen kombination av å ena sidan elegans och harmoni, å andra sidan struktur och koncentration – samtidigt som intrycket är i det närmaste tyngdlöst.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (3)

Utmärkelse

94-96 / 100 Poäng

för årgången 2017

Jeff Leve

Förklaring skala

96–100 poäng: Viner på den här nivån hör till de finaste i sin kategori. De har allt som en vinälskare söker hos ett vin. Ibland till och med mer! De ska erbjuda de bästa möjliga egenskaperna hos ett vin. Samtidigt är 100-poängsviner inte perfekta – för det handlar inte om det – Viner som belönats med 99–100 poäng ska vara så bra att de från början till slut erbjuder en enastående drickupplevelse vad gäller bouquet, munkänsla och final. Dessutom ska de erbjuda unika egenskaper som gör att de skiljer sig märkbart från andra viner.

90–95 poäng: Ett exceptionellt vin som skänker en fängslande drickupplevelse. De här vinerna är perfekta att köpa eftersom de trots sin höga kvalitet inte är lika dyra som viner som belönats med högre poäng.

85–89 poäng: Den här poängnivån avser mycket bra viner som ligger över genomsnittet. Det är felfria viner som dock inte erbjuder den speciella kvalitet som man hittar hos toppnoterade viner. På den här nivån kan erfarna vinälskare hitta extremt prisvärda viner.

80–84 poäng: Viner på den här poängnivån erbjuder en bra drickupplevelse till ett rimligt pris. Det kan dock hända att de uppvisar mindre eller mer tydliga brister. Det kan exempelvis röra sig om ett lagrat vin som börjar bli dåligt och därför har en kort avslutning och präglas av bristande koncentration och komplexitet.

70–79 poäng: På den här nivån finner man medelmåttiga viner. I den övre delen av skalan kan det innebära lätta och enkla viner utan karaktär och i den nedre delen av skalan kan det innebära undermåliga viner med tydliga fel.

50–69 poäng: Viner på den här nivån är uppenbart bristfälliga och bör undvikas. Man bör ha i åtanke att det enda som krävs för att vin ska få 50 poäng är att det fuktar strupen.

Prisad av

Jeff Leve

Utmärkelse

Auszeichnung von Decanter

93 / 100 Poäng

för årgången 2017

Decanter

Förklaring skala

Vid Decanter World Wine Awards delar man ut såväl poäng som medaljer – de senare dock endast till de bättre vinerna. 
Precis som i sportens värld börjar man med Brons, men den finaste medaljen är Platina. 
Dessutom får segraren i respektive kategori titeln Best in Show. Poängen i Decanter-tabellen översätts också till 100-poängssystemet.

Unikt     Platina
Extraordinärt     Guld
Högt rekommenderat     Silver
Rekommenderas     Brons
Berömvärt ("commended")     
Skapligt     
Torftigt     
Undermåligt     

Prisad av

Decanter

Decanter är en månadstidskrift om vin som grundades i London 1975. Därmed är den Storbritanniens äldsta vintidskrift för konsumenter. Idag omfattar varumärket den tryckta tidskriften, en digital utgåva, vinprovningar samt en nyhets- och en premium-hemsida för prenumeranter. Ytterligare en medlem i Decanter-familjen är den årliga tävlingen Decanter World Wine Awards med över 15 000 viner, grundad 2004. Decanter ses ofta som den brittiska motsvarigheten till amerikanska Wine Spectator. Gemensamt för de båda tidskrifterna är den tydliga inriktningen mot konsumenter och 100-poängsystemet, inklusive den nedre 75-poängsgränsen för medverkan. Även det faktum att såväl enskilda provningar som panelprovningar förekommer i tidskriften är ett gemensamt drag.

Om man jämför bedömningarna i tidskriften Decanter med bedömningarna i tävlingen Decanter World Wine Awards, är poängen som delas ut i tävlingen märkbart högre.

 

Utmärkelse

92 / 100 Poäng

för årgången 2017

Jean-Marc Quarin

Förklaring skala

96–100 – Exceptional
90–95 – Excellent
87–89 – Very good
84–86 – Good
70–83 – Insignificant or dissatisfying
   >70– Deficient

Prisad av

Jean-Marc Quarin

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om regionen

Bordeaux

Unika viner med storhet och finess

Området runt den vackra regionhuvudstaden Bordeaux är Frankrikes kanske mest berömda vinområde.

Bordeaux följer mynningsområdet för floderna Garonne och Dordogne, som flyter samman vid havsviken Gironde. Regionens mest berömda druva är cabernet sauvignon, som oftast pressas för att användas i cuvéer, bland annat i kombination med den inhemska merlotdruvan. På grund av jordförutsättningarna längs Girondeflodens vänstra och högra stränder, även kallade rive gauche och rive droite, skiljer sig druvsorter som odlas åt. Vinerna från Haut-Médoc på den vänstra stranden anses vara regionens finaste.

Om druvsorterna

Cabernet Sauvignon

Unikt framgångsrik ädeldruva

Cabernet sauvignon är en av världens mest odlade druvor och oavsett i vilken av världens regioner den odlas imponerar den genom sin unika karaktär och sin djupröda färg.
Den röda druvan cabernet sauvignon pekas ofta ut som den allra ädlaste druvan. Den stammar från Bordeaux, där den ger koncentrerade och mycket lagringsdugliga viner med intensiv färg. Cabernet sauvignon används ofta till druvrena viner, men ingår även i många cuvéer i bordeauxstil. Typiskt för druvsorten är små druvor med hårt skal och många kärnor, vilket ger en hög fenolhalt och därmed kraftiga aromer. Cabernet sauvignon har en omisskännlig smak som kommer till tydligt uttryck oavsett odlingsförutsättningarna.

Merlot

Kameleont från Bordeaux

Ett torrt merlotvin är ett utsökt rödvin för nybörjaren. Det bjuder på en mängd olika aromer utan att kräva för mycket av den som håller i glaset.
Den röda druvan merlot är Frankrikes vanligaste druva och den odlas framför allt i Bordeaux och Languedoc-Roussillon. Merlot är även mycket populär i resten av världen. Den är uppkallad efter koltrasten (merle på franska), en fågel som gärna landar på vinrankan för att kalasa på de söta druvorna när de har mognat. Merlotviner är fruktiga och fylliga med mjuka tanniner. Därför kombinerar man också gärna druvan med cabernet sauvignon och cabernet franc för att locka fram mer frukt och dämpa tanninerna.

Profilkort

 • Artikelnr 677705
 • Beteckning vin
 • Vintyp Rött vin
 • Årgång 2016
 • Vinregion Bordeaux
 • Vinområde vänstra stranden
 • Skyddat ursprung Margaux
 • Druvsorter 54% Cabernet Sauvignon
  41% Merlot
  4% Petit Verdot
  1% Cabernet Franc
 • Serveringstemperatur 18 °C
 • Alkoholhalt 13,5 % Vol.
 • Lagringspotential 2041
 • Typ av kork Naturkork
 • Allergier innehåller sulfiter
 • Adress producent/påfyllare Château Rauzan-Ségla, Margaux, France
 • Land Frankrike
 • Volym 1,5 L
 • Smak Torrt