Beställ senast 08.12. (12.12. till Stockholm-, Malmö-, Göteborg- och Jönköpingområdet) så får du din leverans innan jul.

(0 kundbetyg)

Champagne Pommery Royal Blue Sky

Demi-sec, Champagne AC, Geschenketui
599 kr
per flaska  798:67 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
i lager
Om produkten
Det helt nya sättet att njuta av champagne! Om Madame Pommery skulle skapa en champagne idag, på 2000-talet, skulle den vara exakt som Pommery Royal Blue Sky. Nytolkningen av den eleganta klassikern från 1874 tar klivet in i den moderna vinvärlden. Pommerys eleganta och välbalanserade assemblage på pinot noir, pinot meunier och chardonnay har en högre dosage och en fascinerande friskhet. Champagnevänner tar sig idag friheten att dricka den franska klassikern på okonventionella sätt. För Pommery Royal Blue Sky rekommenderar vår källarmästare stora glas fyllda med isbitar. The sky has no limit – och inte heller njutningen! I glaset gnistrar vinet i en ljusgul nyans. Den livliga moussen hypnotiserar ögat och förför sinnet. En doftrik, söt och mångfacetterad champagne – som en storslagen dessert! Kryddiga toner av torkade fikon och mandlar samspelar med doften av marsipan, nybakad smördeg, marshmallows och honung. I finalen tillkommer uppfriskande citrus- och kryddtoner. Här finns en spännande komplexitet, en intensiv täthet och en underbar sammetslen textur. De fruktiga aromerna av mogen mango, inkokta blodapelsiner och vit vermouth fulländar den typiska friskheten och kryddigheten och den kvardröjande eftersmaken. Den här champagnen passar utmärkt som en uppfriskande aperitif tillsammans med snittar. En perfekt inledning på kvällen!
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

Auszeichnung von Berliner Wein Trophy

GOLD Medalje

Berliner Wein Trophy

Förklaring skala

 

Grand Gold: Exceptionellt vin

Guld: Mycket bra vin

Silver: Bra vin

Berliner Wein Trophy delar ut silver- och guldmedaljer samt ”Grand Gold” – Stor guldmedalj. Dessutom delas priser ut till tävlingens bästa viner inom olika kategorier. Vid tävlingens årliga vinterupplaga delas även ”Special Awards” ut till bl.a. de bästa producenterna inom en kategori.

Prisad av

Berliner Wein Trophy

Under beskydd av OIV (International Organisation of Vine and Wine) och UIOE (International Union of Oenologists) är Berliner Wein Trophy den största och viktigaste internationella vintävlingen. Namnkunniga domare från hela världen samlas och provar över 10 000 viner i februari och juli varje år. Endast 30 % av de provade vinerna belönas med ”Stor guldmedalj”, ”Guldmedalj” eller ”Silvermedalj”. Dessutom delar man ut specialpriser till ”Bästa producent av stilla vin“, ”Bästa producent av mousserande vin”, ”Bästa kooperativ”, ”Bästa importör”, ”Bästa fackhandlare” och ”Bästa lågprishandlare”.

Tack vare att Berliner Wine Trophy äger rum två gånger per år hinner man prova ett mycket stort antal viner.

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om producenten

Champagne Pommery

Louise Pommery – kvinnan bakom den torra champagnen

Om regionen

Champagne

Ett unikt och glamouröst vin

I Champagne har man lyckats skapa en produkt med en oöverträffad glamourfaktor som fascinerat människor världen över i flera århundraden. sedan århundraden tillbaka fascinerar människor världen över.

Champagne är Frankrikes nordligaste vinområde och det lämpar sig egentligen inte för vinodling på grund av sitt svala klimat och rikliga nederbörd. De viner som blir champagne lagras visserligen, men de får en relativt låg alkoholhalt och har den tydliga garvsyra som krävs för att framställa mousserande vin. De viktigaste druvorna är chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En tongivande karaktär är munken Dom Pérignon. Det var han som började odla de röda druvsorter som används i champagne. Dessutom var han en mästare på assemblage, konsten att blanda grundviner av olika sorter och årgångar för att uppnå den önskade champagnestilen.

Profilkort

 • Artikelnr 970789
 • Beteckning champagne
 • Vintyp Mousserande
 • Vinregion Champagne
 • Skyddat ursprung Champagne
 • Druvsorter 33% Chardonnay
  33% Pinot Meunier
  33% Pinot Noir
 • Serveringstemperatur 8 °C
 • Alkoholhalt 12,5 % Vol.
 • Restsocker 38 g/L
 • Syrahalt 4,25 g/L
 • Lagringspotential 2025
 • Typ av kork Champagnekork
 • Allergier innehåller sulfiter
 • Adress producent/påfyllare Vranken-Pommery - 51100 Reims - France
 • Land Frankrike
 • Volym 0,75 L
 • Smak Halvtorrt