(0 kundbetyg)

Champagne Palmes d'Or Cuvée Prestige

2006Brut, Champagne AC, i presentförpackning
1 398 kr
per flaska  1 864 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
endast 3 i lager
Om produkten
Ända sedan 1946 arrangeras varje år den berömda filmfestivalen Palmes d'Or i Cannes där pris delas ut till framgångsrika filmskapare, regissörer och skådespelare. För några år sedan kom dessutom en prestigechampagne med samma namn från det stora champagnehuset Nicolas Feuillatte. Idag väcker flaskorna med Palmes d’Or samma begeistring som filmfestivalen. Cuvéen av chardonnay och pinot noir består till 100 % av druvor från Grand Cru-odlingar och lagras åtta år på jäst. Cuvée Prestige kommer från årgång 2006 som är en av de bästa årgångarna i Champagne på flera decennier. Det är ett balanserat och kraftfullt vin med en fantastisk doft av blommor, mogna päron, surkörsbär och kryddor. Moussen i gommen är oerhört mjuk och ger champagnen en särskild mildhet. Det är en champagne som väcker känslor.

Denna artikeln finns även i setet

Utmärkelser för detta vin (1)

Utmärkelse

för årgången 2006

Författare: Mousserande.se

Prisad av

Mousserande.se

Tanken bakom mousserande.se är lika enkel som genial. Sprudlande viner är fantastiska och för göra det enklare för alla att upptäcka den bubblande världen såg moussarande.se dagens ljus 2015. Fransk champagne, italiensk prosecco, tysk sekt eller alkoholfria alternativ - här beskrivs allt som bubblar med ingående information. Med stort fokus på tester och recensioner hittas massor av läsvärd information för den som vill få tips på vilket vin som ska köpas. Alla viner provsmakas och beskrivs för att sedan få ett betyg som är ett medelvärde av minst två provsmakare.  

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om regionen

Champagne

Ett unikt och glamouröst vin

I Champagne har man lyckats skapa en produkt med en oöverträffad glamourfaktor som fascinerat människor världen över i flera århundraden. sedan århundraden tillbaka fascinerar människor världen över.

Champagne är Frankrikes nordligaste vinområde och det lämpar sig egentligen inte för vinodling på grund av sitt svala klimat och rikliga nederbörd. De viner som blir champagne lagras visserligen, men de får en relativt låg alkoholhalt och har den tydliga garvsyra som krävs för att framställa mousserande vin. De viktigaste druvorna är chardonnay, pinot noir och pinot meunier. En tongivande karaktär är munken Dom Pérignon. Det var han som började odla de röda druvsorter som används i champagne. Dessutom var han en mästare på assemblage, konsten att blanda grundviner av olika sorter och årgångar för att uppnå den önskade champagnestilen.

Om druvsorterna

Pinot Noir

Druvornas drottning

Den här röda druvan är redan över 2000 år gammal och är idag en av världens bästa och mest populära druvsorter.
Pinot noir stammar från Bourgogne, men förekommer idag i hela världen och är känd under namn som spätburgunder, blauer burgunder och pinot negro. Vinerna är kraftfulla, fylliga och sammetslena medan färgen spänner från djupröd till mörkblå. Med sina fruktiga aromer av röda bär passar pinot noir perfekt till stekt kött, vilträtter och ostar.

Chardonnay

Viner med karaktär

Chardonnay räknas till vinvärldens viktigaste druvor, de så kallade ”Cépages nobles”. Den här vita druvan är mycket mångfacetterad och låter jordmånen och klimatet komma till tydligt uttryck.
Chardonnay stammar ursprungligen från Bourgogne, där man använder den för att framställa viner av hög kvalitet som ofta lagras på ekfat. Tack vare druvans mångsidighet lämpar den sig väl för de mest skilda vinstilar – från torra till ädelsöta. Den ingår ofta även i cuvéer, till exempel tillsammans med druvan sémillon. I de stora franska mousserande vinerna från Champagne spelar druvan huvudrollen.

Profilkort

 • Artikelnr 225169
 • Beteckning champagne
 • Vintyp Mousserande
 • Årgång 2006
 • Vinregion Champagne
 • Skyddat ursprung Champagne
 • Druvsorter 60% Pinot Noir
  40% Chardonnay
 • Serveringstemperatur 10 °C
 • Alkoholhalt 12 % Vol.
 • Lagringspotential 2026
 • Typ av kork Champagnekork
 • Allergier innehåller sulfiter
 • Adress producent/påfyllare CV-Champagne Nicolas Feulliatte - a Chouilly, 51200 Epernay, France
 • Land Frankrike
 • Volym 0,75 L
 • Smak Brut