Beställ senast 09.12. så får du din leverans innan jul.
(0 kundbetyg)

Carlos Serres Rioja Reserva

2016Rioja DOCa, trälåda med 12 flaskor
1 740 kr
per styck  193:33 kr/l
inkl. moms och alkoholskatt, exkl. frakt
i lager
Om produkten
Bodegas Carlos Serres, grundad redan 1896, producerar klassiska riojaviner av högsta kvalitet. Den här ekfatslagrade rödvinscuvéen är gjord på handskördade druvor från mer än 30 år gamla tempranillo- och graciano-vinstockar. Vinet har en lysande körsbärsröd färg och en kryddig doft med komplex frukt och eleganta vaniljtoner. Eftersom det bär beteckningen Reserva har det lagrats i 36 månader, varav 12 månader på ekfat.
Enkel och bekväm leverans
ända fram till din dörr
Exklusiva viner
och stort urval
Över 10 års erfarenhet
inom vinhandel och förstklassig service på svenska
Handel enligt EU-rätt
med hänsyn till svenska- och EU-föreskrifter

Denna artikeln finns även i setet

I paketet ingår vinerna

2016 Carlos Serres Rioja Reserva Rioja DOCa

Bodegas Carlos Serres, grundad redan 1896, producerar klassiska riojaviner av högsta kvalitet. Den här ekfatslagrade rödvinscuvéen är gjord på handskördade druvor från mer än 30 år gamla tempranillo- och graciano-vinstockar. Vinet har en lysande körsbärsröd färg och en kryddig doft med komplex frukt och eleganta vaniljtoner. Eftersom det bär beteckningen Reserva har det lagrats i 36 månader, varav 12 månader på ekfat.

Utmärkelser för detta vin (3)

Utmärkelse

för årgången 2016

Gilbert & Gaillard

Förklaring skala

Stor guldmedalj: Exceptionellt vin

Guldmedalj: Mycket bra vin

Silvermedalj: Bra vin

Bronsmedalj: Prisvärt vin

Prisad av

Gilbert & Gaillard

Den här franska vinguiden grundades av François Gilbert och Philippe Gaillard. Redan innan guiden grundades var de båda kollegor vid förlagshuset Presses de la Cité i Paris. 1989 bestämde de sig för att själva bli utgivare, och 1991 utkom den första vinguiden och den första tidskriften. Kraven på vinernas kvalitetsnivå är mycket höga. Av de omkring 20 000 viner som provas varje år är det nämligen endast en fjärdedel som blir omnämnda i publikationen. De använder sig av den populära 100-poängsskalan, eller klassificerar vinerna som ”Stor guldmedalj”, ”Guldmedalj”, ”Silvermedalj” och ”Bronsmedalj”. Att de båda valde att skapa en vinguide känns helt naturligt om man känner till deras bakgrund. François Gilbert har studerat geografi med inriktning mot vinodling och Philippe Gaillard har studerat oenologi.

Utmärkelse

för årgången 2016

Luca Maroni

Förklaring skala

Luca Maroni betygsätter viner enligt det 100-poängssystem som han själv utarbetat, där han i motsats till andra i normalt inte delar ut betyget 100 poäng. Här är kriterierna konsistens, balans och integritet viktiga. Med konsistens avser han en rikedom vad gäller färg och aromer samt en tät kropp. Med balans avser han en jämvikt mellan tanniner, syra, fruktsötma och eventuell bitterhet, och med integritet menar han hur väl druvsortens karaktär återspeglas i vinet.

Med detta som utgångspunkt anger han följande kvalitetsnivåer:

100 poäng: Delas inte ut med motiveringen: Vad skulle man då ge för betyg när vinet blir ännu bättre med åren?!

99–90 poäng: Imponerande, spektakulärt eller till och med exceptionellt vin

89–80 poäng: Mycket bra vin

79–70 poäng: Bra vin

Prisad av

Luca Maroni

Luca Maroni föddes i Rom 1961 och räknas som en av Italiens viktigaste vinkritiker och publicister. Hans fans ser honom som Italiens vinpåve. Han ger ut vinguiden ”Vini Italiani di Luca Maroni”, där han beskriver och betygsätter drygt 10 000 viner från ca 2 500 vingårdar – en motsvarighet till Gambero Rossos ”Vini d‘Italia”.

Dessutom publicerar han ett stort antal artiklar och böcker kring temat vin och han har också bevisat att han kan höja blicken utanför det egna området. Bland annat har han ägnat många sidor åt temat ”Leonardo da Vinci och vinet”. 

Luca Maroni betygsätter visserligen vinerna enligt 100-poängssystemet, men han tillämpar en egen, och av vissa något omstridd, tolkning. 

Utmärkelse

guld

för årgången 2016

Berliner Wein Trophy

Förklaring skala

Stor guldmedalj: Exceptionellt vin

Guldmedalj: Mycket bra vin

Silvermedalj: Bra vin

Bronsmedalj: Prisvärt vin

Prisad av

Berliner Wein Trophy

Under beskydd av OIV (International Organisation of Vine and Wine) och UIOE (International Union of Oenologists) är Berliner Wein Trophy den största och viktigaste internationella vintävlingen. Namnkunniga domare från hela världen samlas och provar över 10 000 viner i februari och juli varje år. Endast 30 % av de provade vinerna belönas med ”Stor guldmedalj”, ”Guldmedalj” eller ”Silvermedalj”. Dessutom delar man ut specialpriser till ”Bästa producent av stilla vin“, ”Bästa producent av mousserande vin”, ”Bästa kooperativ”, ”Bästa importör”, ”Bästa fackhandlare” och ”Bästa lågprishandlare”.

Tack vare att Berliner Wine Trophy äger rum två gånger per år hinner man prova ett mycket stort antal viner.

Kundomdömen (0)

Det finns inga kundomdömen än.

Skriv ditt första omdöme! Betygsätt
Om regionen

La Rioja

Spaniens mest berömda vinregion

Rioja är utan tvivel Spaniens mest kända vinregion och en av de mest historiska regionerna i hela världen.

Regionens betydelse för den spanska vinodlingen går inte att ta miste på. Rioja består av underregionerna Rioja Alta, Rioja Baja och Rioja Alavesa. Den viktigaste druvsorten är – precis i övriga Spanien – tempranillo. Regionen är framför allt känd för sina rödviner, men här produceras även vitt vin och roséviner av utsökt kvalitet. Rioja var den första spanska regionen som upphöjdes till DOCa-status. "Denominación de Origen Calificada” står för ”kvalitetsvin med kontrollerad och garanterad ursprungsbeteckning”. Den aktuella beteckningen för viner på den här kvalitetsnivån är DOP, men beteckningarna DO respektive DOCa är inom ramen för övergångsregler åter tillåtna i Spanien.

Om druvsorten

Tempranillo

Spaniens mest berömda druva

Den röda tempranillodruvan stammar från Spanien. Där är den lika viktig som cabernet sauvignon är i Frankrike, och ger röda viner – framför allt de välkända vinerna från Rioja – deras fina struktur.
I Kalifornien kallas den även valdepeñas, i Italien negretto eller santo stefano. Tempranillodruvan har ett mycket tjockt skal och ger viner med kraftfull färg, intensiv frukt och komplexa aromer. Karakteristiskt för druvan är också den måttliga syra- och alkoholhalten samt de mjuka tanninerna. Vid små skördeuttag och lagring på ekfat får tempranilloviner god lagringspotential.

Profilkort

12 x 2016 Carlos Serres Rioja Reserva Rioja DOCa
  • Artikelnr 195895
  • Beteckning vin
  • Vintyp Rött vin
  • Årgång 2016
  • Vinregion Rioja
  • Skyddat ursprung Rioja
  • Druvsorter 90% Tempranillo
    10% Graciano
  • Serveringstemperatur 16 °C
  • Alkoholhalt 13,5 % Vol.
  • Restsocker 1 g/L
  • Syrahalt 5,9 g/L
  • Lagringspotential 2030
  • Typ av kork Naturkork
  • Allergier innehåller sulfiter
  • Adress producent/påfyllare Bodegas Carlos Serres S.L., Avenida Santo Domingo de la Calzada 40, 26200 Haro, La Rioja, Spain
  • Land Spanien
  • Volym 0,75 L
  • Smak Torrt