Varukorg
0 Artiklar
Gå till kassan
Zolla Primitivo di Manduria 2015 Zolla Primitivo di Manduria 2015 Zolla Primitivo di Manduria 2015
Zolla Primitivo di Manduria 2015
x

Zolla Primitivo di Manduria

2015
Primitivo di Manduria DOC Vigneti del Salento
Stor Guldmedalj Mundus Vini
»Bästa vingård i Italien 2005, 2006 & 2007« Luca Maroni
»Bästa vin producent 2016« Luca Maroni

Den kuperade regionen Man durien är ett av Apuliens bördigaste områden för primitivo. Här fram ställs fylliga, intensiva och kraft fulla viner med täta, uttrycksfulla aromer. Zolla Primitivo di Manduria är ett toppvin. Det har lagrats på ekfat och har en impo nerande kraft och utstrålning.

Per flaska 149 1L 198:67 kr
Alk. 14.00% Vol.
Önskelista Önskelista

Rekommendera vinet:

  • Odlingsområde: Apulien
  • Land: Italien
  • Smakriktning: torrt
  • Vintyp: fint & aromatiskt
  • Druvsorter: Primitivo 100%
  • Total mängd 0,75 l
  • Optimal serveringstemperatur: 18 ° C
  • Minsta lagringsduglighet: 2020
  • Beteckning: vin
  • Tillverkare: Vigneti del Salento s.r.l. - Manduria (TA) - Italia
  • Allergibeteckning: innehåller sulfiter
Italien
  • Artikel-nr.: 619165
  • Kategori: RÖTT VIN
  • Genomsnittligt Kundbetyg

    5     (2 kundbetyg för årgång)
    1 stjärna motsvarar lägsta betyg, 5 stjärnor motsvarar högsta betyg
    Ovanstående recensioner publiceras i vår webbutik
    * Dessa fält måste fyllas i
    Genom att skicka min kommentar och betygsättning accepterar jag The Wine Companys riktlinjer för betygsättning och kommentering av produkter.
    • Smakrikt vin
      S. | S-14464 Rönninge
      årgång 2013 
      4
      • Ett mycket bra vin med kraftig smak och bra mognad!
        Till nytta för 2 av 2 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej
    • Fantastico!
      S. | Malmö
      årgång 2013 
      5
      • Supergott rött vin! Det bästa jag smakat på länge. Kan varmt rekommenderas!
        Till nytta för 1 av 2 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej

Ett eget DOC-område för primitivo
I den stora regionen Apulien i södra Italien finns det ett litet område som utmärker sig på ett särskilt sätt. Det är ett av få kuperade områden i den annars platta regionen. Tack vare de heta dagarna uppnår druvorna stor mognad, men under nätterna sjunker temperaturen kraftigt. Detta växelspel gynnar druvorna som mognar med en stor finess – och det känns tydligt i vinerna från Mandurien.

Små barriqufat ger stor aromrikedom
Viner som lagras i barriquefat får en karakteristisk varm vaniljton och ofta rostade aromer. Det beror på att vinet har mer kontakt med väggarna i de förhållandevis små faten på 225 liter och därför i högre grad tar upp aromer från ekträet. Även tillverkningen av faten påverkar slutresultatet. Här tillämpas en metod som på fackspråk kallas ”toasting” och som går ut på att fatet bränns ur invändigt. Beroende på hur kraftigt fatet bränns ur tillkommer olika aromer av karamell och vanilj, eller vid kraftigare urbränning aromer av nymalda kaffebönor. Det spelar också roll för vilken gång i ordningen fatet används, eftersom nya fat normalt avger mer aromer. Genom att kombinera olika barriquefat kan man påverka vilka och i hur hög grad olika aromer ska tillåtas förädla i vinet.