Varukorg
0 Artiklar
Gå till kassan
Schwanberg Grüner Veltliner 2017 Schwanberg Grüner Veltliner 2017 Schwanberg Grüner Veltliner 2017
Schwanberg Grüner Veltliner 2017
x

Schwanberg Grüner Veltliner

2017
Niederösterreich
Guldmedalj Berliner Wein Trophy

Vingården Schwanberg är en av dem mest ansedda i Österrike. Ett motto har präglat familjen genom alla generationer – ”Vårt vin är min passion!” Och det känns tydligt i smaken! Ett ljust, klart vin med livliga aromer av Williams päron, muskot och färskt gräs. Vinet är friskt med behaglig längd.

Per flaska 99 1L 132 kr
Alk. 12.00% Vol.
Önskelista Önskelista

Rekommendera vinet:

  • Odlingsområde: Niederösterreich
  • Land: Österrike
  • Smakriktning: torrt
  • Vintyp: ungt & friskt
  • Druvsorter: Grüner Veltliner 100%
  • Total mängd: 0,75 l
  • Optimal serveringstemperatur: 9 ° C
  • Minsta lagringsduglighet: 2020
  • Beteckning: vin
  • Tillverkare: Weinkellerei Aigner, 2352 Gumpoldskirchen, Österreich
  • Allergibeteckning: innehåller sulfiter
Österrike
  • Artikel-nr.: 355788
  • Kategori: VITT VIN
  • Genomsnittligt Kundbetyg

    5     (2 kundbetyg för årgång)
    1 stjärna motsvarar lägsta betyg, 5 stjärnor motsvarar högsta betyg
    Ovanstående recensioner publiceras i vår webbutik
    The Wine Company behandlar de personuppgifter du tillhandahåller i enlighet med vår personuppgiftspolicy.
    • Toppen.
      V. | Boden
      årgång 2017 
      5
      • Mycket gott vin. Passar till ost och kex och grillad kyckling. Rätt så bra till fisksoppa. Ett bra sommar vin.
        Till nytta för 1 av 1 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej
    • Supergott
      S. | Tullinge
      årgång 2016 
      5
      • Passar perfekt till fisk och kyckling rätter smakrikt gott vin.
        Till nytta för 2 av 2 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej

Odlarpersonlighet med en lång tradition i ryggen
Wolfgang Aigner driver familjegården i femte generationen. Liksom de flesta andra i Kremstal bedrev familjen Aigner under många år blandat jordbruk. Men Wolfgangs far, Franz Aigner d.y., ställde om verksamheten helt på vinodling. Därför odlades nya, stora områden upp där man idag skördar gårdens förnämsta druvor. Dessutom hade man redan tidigare minskat skördemängden för att kunna höja kvaliteten. Under Franz ledning blev vingården en av de första i regionen att buteljera vinet på plats. När den blott 21-årige Wolfgang tog över ansvaret för verksamheten 1985, fortsatte han sin fars framgångsrika arbete. Han byggde vidare på faderns stora erfarenheter – och på de skatter som fortfarande vilar i gårdens källare! .

Rekommendera vinet:
o