Varukorg
0 Artiklar
Gå till kassan
Riesling Robert Weil 2012 Riesling Robert Weil 2012 Riesling Robert Weil 2012
Riesling Robert Weil 2012
x

Riesling Robert Weil

2012
Trocken, Rheingau

Denna exemplariska Rheingau-Riesling har en fin bouquet av kärnfrukter och citrusfrukter som på tungan kompletteras av en typisk mineralitet och friskhet. Det kommer från den världsberömda vingården i Kiedrich, som drivs av den dynamiske Wilhelm Weil, och som genom den här årgången ännu en gång bevisar sin framträdande position inom tysk vinodling.

Per flaska -:-- 1L kr
Alk. 12.00% Vol.
Finns ej på lager
Önskelista Önskelista

Rekommendera vinet:

  • Odlingsområde: Rheingau
  • Land: Tyskland
  • Smakriktning: torrt
  • Vintyp: fruktigt & aromatiskt
  • Druvsorter: Riesling 100%
  • Vingods: Robert Weil
  • Total mängd: 0,75 l
  • Optimal serveringstemperatur: 10 ° C
  • Minsta lagringsduglighet: 2018
  • Beteckning: Vin
  • Tillverkare: Weingut Robert Weil, D-65399 Kiedrich/Rheingau
  • Allergibeteckning: Innehåller sulfiter
Tyskland
  • Kategori: VITT VIN
  • Genomsnittligt Kundbetyg

    4     (1 kundbetyg för årgång)
    1 stjärna motsvarar lägsta betyg, 5 stjärnor motsvarar högsta betyg
    Ovanstående recensioner publiceras i vår webbutik
    The Wine Company behandlar de personuppgifter du tillhandahåller i enlighet med vår personuppgiftspolicy.
    • Ett rent Rhenvin
      J. | Lidingö
      årgång 2012 
      4
      • Spritsig och knastertorr med härlig syra. Smakar friskt och passar utmärkt att dricka lätt kylt en varm sommardag. Passa dig bara så att du inte dricker för mycket, då det smakar gott källvatten...
        Till nytta för 2 av 5 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej

Druvsort Riesling:

Riesling är en av de finaste, mest speciella och komplexa druvsorterna och kanske den sort som är mest typisk för Tyskland. Även om det finns utmärkta Rieslingviner i USA, Australien och Nya Zeeland med typiska särdrag så är det framför allt i det tyskspråkiga Europa som denna druvsort ger viner med fantastisk friskhet och elegans. Druvsorten finns från Sydtyrolen till Österrike, från Alsace till Baden, från Franken till Mittelrhein och är kanske den sort som tydligast återspeglar den jord där den har fått växa. Man kan märka på en Riesling om den har odlats i karg eller fet jord, i blå eller röd skifferjord, i färgad sandsten eller i kalkrik jord. Oavsett var druvan har växt är den perfekt till torra, halvtorra och söta viner och till sekt men fungerar även utmärkt som Trockenbeerenauslese. Druvsortens höga syra kompletterar sötman på ett utmärkt sätt, vilket ger en fin balans. En Riesling behöver inte alls vara sur. Den smakar också bra med lite mindre syra eller biologisk syrareducering, där den krispiga äppelsyran omvandlas till en mjukare mjölksyra under mognadsprocessen. Vid sidan av de unga ”Gutswein”-vinerna och de mognare ”Spätlese”-vinerna har sorten blivit allt populärare även i utlandet de senaste åren. Vinerna är torra, komplexa och täta och ger de fina Burggundervinerna hårt motstånd och visar hur mångsidig denna druvsort är. Tyskt Rieslingvin är återigen ett av de mest respekterade vinerna i världen och har haft en anmärkningsvärd utveckling.

Rekommendera vinet:
o