Varukorg
0 Artiklar
Gå till kassan
Monte Zovo Ripasso 2011 Monte Zovo Ripasso 2011 Monte Zovo Ripasso 2011
Monte Zovo Ripasso 2011
x

Monte Zovo Ripasso

2011
Valpolicella DOC
Årets europeiska vingård i Mundus Vini 2011
”Ett bra medelvin med det lilla extra” FoodPassion.se

Ett elegant, livligt och varaktigt vin som får sin rubinröda färg och sin intensiva bouquet genom Ripasso-metoden. Det har en fin och karakteristisk doft av mandlar, blommor och körsbär. Den torra, sammetslena, lätt bittra och harmoniska smaken är fyllig, och 12 månaders lagring på franska ekfat har gjort tanninerna i denna Ripasso mjuka och runda.

Per flaska -:-- 1L kr
Alk. 14.00% Vol.
Finns ej på lager
Önskelista Önskelista

Rekommendera vinet:

  • Odlingsområde: Venetien
  • Land: Italien
  • Smakriktning: torrt
  • Vintyp: fint & aromatiskt
  • Druvsorter: Corvina 70%
    Rondinella 20%
    Molinara 10%
  • Vingods: Azienda Agricola Monte Zovo
  • Total mängd: 0,75 l
  • Optimal serveringstemperatur: 18 ° C
  • Minsta lagringsduglighet: 2018
  • Beteckning: Vin
  • Tillverkare: TE.VA. San Pietro in Cariano nelle nostre cantine di Caprino V.se, Verona, Italia
  • Allergibeteckning: Innehåller sulfiter
Italien
  • Kategori: RÖTT VIN
  • Genomsnittligt Kundbetyg

    3     (4 kundbetyg för årgång)
    1 stjärna motsvarar lägsta betyg, 5 stjärnor motsvarar högsta betyg
    Ovanstående recensioner publiceras i vår webbutik
    The Wine Company behandlar de personuppgifter du tillhandahåller i enlighet med vår personuppgiftspolicy.
    • Tyvär!!
      K. | Lerberget
      årgång 2011 
      2
      • Är stor "fan" av Ripasso , (gjord på "efterbörden "av druvorna till Amarone) och inte minst Monte Zovo, (Som har blivit en favoritsäljare) har köpt flera viner från denna vingård tidigare (via Danmark) , men denna var ingen hit, känns som 3 för pris av 1 i Helsingör men denna håller inte måttet, Möjligen för en 50-lapp
        Till nytta för 5 av 9 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej
    • Gott men något för dyrt!
      B. | Göteborg
      årgång 2011 
      2
      • Helt ok vin men tydlig karaktär men kanske lite väl mkt syra. Gott men inte fantastiskt.
        Till nytta för 4 av 7 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej
    • Mycket vin för pengarna
      c. | Stockholm
      årgång 2011 
      4
      • Lufta den ca 1 timma innan så har får den en extra mjukhet.
        Till nytta för 3 av 5 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej
    • Mkt gott vin
      B. | Mölndal
      årgång 2011 
      5
      • En fantastisk Ripasso, god arom med inslag av lakrits i eftersmaken. kan varmt rekommenderas. Bör luftas och serveras rumstempererat.
        Till nytta för 2 av 4 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej

Valpolicella:

I omgivningarna runt Verona, staden med den berömda opera-arenan, sträcker en av Italiens vackraste och mest berömda vinregioner ut sig: Valpolicella. Gardasjöns sydkust ligger inte långt borta – ett semesterparadis såväl nu som förr. Därför var Valpolicella också ett av de första röda vinerna som semesterfirare från Norden upptäckte i Italien. Och det är lika uppskattat än idag! Det är inte att undra på eftersom det knappt finns någon annan region där man är så noga med att i första hand odla gamla italienska, regionala druvor som man sedan pressar till viner av hög kvalitet.

Regionens viner pressas av druvorna Corvina, Rondinella och Molinara. De stammar från Norditalien och man hittar dem i Veneto, vid Gardasjön och i Lombardiet. Kombinationen ger viner som är fruktiga och mycket harmoniska, men som tack vare andelen Rondinella får en mycket strukturerad smak. Corvina ger doft och lätthet, endast lite tanniner och ibland pikant syra; Rondinella är något robustare och ger textur och kryddighet; Molinara ger mjuka, runda viner med harmonisk karaktär.

En bra Valpolicella är fruktig och doftar av hallon, körsbär och viol. Regionens dyrbaraste rödvin är Amarone. För att framställa den torkar man efter skörden de bästa druvorna tills de har tappat minst en tredjedel av sin vikt. På så vis koncentreras druvornas smak och vinet som pressas ur dem är mäktigt med koncentrerade aromer. Ripasso framställs genom en liknande arbetskrävande metod. Man låter en bra Valpolicella jäsa tillsammans med jästresterna från Amaronen, vilket ger det fruktigt mjuka rödvinet något av "storebroderns" intensiva smak och kraftiga struktur.

Rekommendera vinet:
o