Varukorg
0 Artiklar
Gå till kassan
Le Petit Berticot Sauvignon Blanc 2017 Le Petit Berticot Sauvignon Blanc 2017 Le Petit Berticot Sauvignon Blanc 2017
Le Petit Berticot Sauvignon Blanc 2017
x

Le Petit Berticot Sauvignon Blanc

2017
Vin de Pays de l'Atlantique IGP

Berticot är ett kooperativ av passionerade vinodlare som tillsammans står för sydvästra Frankrikes högsta kvalitet sedan 50 år tillbaka. Petit Berticot är kooperativets druvrena sauvignon blanc och det är ett mycket friskt och elegant vin. Färgen är typiskt ljusgul med gröna skiftningar och aromerna sträcker sig från citrusfrukter till inslag av banan. Fruktsötma och vitalitet i perfekt balans!

Per flaska 99 1L 132 kr
Alk. 11.50% Vol.
Önskelista Önskelista

Rekommendera vinet:

  • Odlingsområde: Vin de Pays de l`Atlantique
  • Land: Frankrike
  • Smakriktning: torrt
  • Vintyp: ungt & friskt
  • Druvsorter: Sauvignon Blanc 100%
  • Total mängd: 0,75 l
  • Optimal serveringstemperatur: 8 ° C
  • Minsta lagringsduglighet: 2021
  • Beteckning: vin
  • Tillverkare: Cave de Berticot, France
  • Allergibeteckning: innehåller sulfiter
Frankrike
  • Artikel-nr.: 996687
  • Kategori: VITT VIN
  • Genomsnittligt Kundbetyg

    0     (0 kundbetyg för årgång)
    1 stjärna motsvarar lägsta betyg, 5 stjärnor motsvarar högsta betyg
    Ovanstående recensioner publiceras i vår webbutik
    The Wine Company behandlar de personuppgifter du tillhandahåller i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Hemligheten med torkade druvor: Amarone
Det var i Valpolicella den uppfanns, den särskilda metoden för att framställa det imponerande, voluminösa Amarone. Metoden kallas för appassimento, vilket betyder ungefär ”vissna”. Efter skörd väljs de bästa druvorna ut och torkas på särskilda träställningar eller halmmattor i väl ventilerade hallar under fyra till sex månader. Under den långsamma och skonsamma torkningsprocessen koncentreras druvornas smak i takt med att vattnet avdunstar. När druvorna antagit en lätt russinkaraktär och är omkring en tredjedel lättare är det dags för jäsningen. Resultatet av den komplexa och tidskrävande processen är vin med ovanligt intensiva aromer samt en fylligare och mer kraftfull karaktär än man normalt hittar i Valpolicella.

Rekommendera vinet:
o