Varukorg
0 Artiklar
Gå till kassan
La Sogara Ripasso 2017 La Sogara Ripasso 2017 La Sogara Ripasso 2017
La Sogara Ripasso 2017
x

La Sogara Ripasso

2017
Valpolicella Ripasso DOC Cottini

Ripasso är en unik och originell italiensk vinspecialitet. Det går ut på att unga, fruktiga valpolicella får jäsa vidare på jästresterna från ett Amarone. Så skapas ett fascinerande vin som förenar ungdomliga aromer med amaronevinets komplexa noter av konserverad och torkad frukt. Familjen Cottini har odlat traditionella viner i fyra generationer och presenterar här ett fylligt vin med stor komplexitet.

Per flaska 129 1L 172 kr
Alk. 14.00% Vol.
Önskelista Önskelista

Rekommendera vinet:

  • Odlingsområde: Venetien
  • Land: Italien
  • Smakriktning: torrt
  • Vintyp: kraftigt & kryddigt
  • Druvsorter: Rondinella 10%
    Corvina 70%
    Corvinone 20%
  • Total mängd: 0,75 l
  • Optimal serveringstemperatur: 16 ° C
  • Minsta lagringsduglighet: 2024
  • Beteckning: vin
  • Tillverkare: Cottini Spa, San Pietro in Cariano nelle Cantine di Caprino V.se, Italia
  • Allergibeteckning: innehåller sulfiter
Italien
  • Artikel-nr.: 615730
  • Kategori: RÖTT VIN
  • Genomsnittligt Kundbetyg

    5     (1 kundbetyg för årgång)
    1 stjärna motsvarar lägsta betyg, 5 stjärnor motsvarar högsta betyg
    Ovanstående recensioner publiceras i vår webbutik
    The Wine Company behandlar de personuppgifter du tillhandahåller i enlighet med vår personuppgiftspolicy.
    • Mycket gott
      B. | Strängnäs
      årgång 2017 
      5
      • Vi uppskattar nästan enbart Amarone viner, men det här var upp i samma klass smakmässigt
        Till nytta för 0 av 0 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej

Kvantitet blev till kvalitet i Valpolicella
Regionen mellan Soave och Gardasjön är ett av Italiens mest kända vinområden. På de mjukt böljande kullarna har människor odlat vin i flera århundraden. Under 50- och 60-talet producerades i stort sett bara billiga dussinviner. Sedan dess har området utvecklats enormt och när vi idag tänker på Valpolicella handlar det i första hand om kvalitetsviner av inhemska druvsorter. De trivs ypperligt här i solen mellan havet och de närbelägna Alperna. En regional specialitet: Ripasso Grunden är naturligtvis regionens mest kända vin, det milt sammetslena valpolicella. För att göra ett ripasso låter vinodlaren det unga vinet jäsa en gång till på skalrester från amarone. Därmed får vinet större intensitet, en lätt russinaktig arom och en djupare färg. Det ger valpolicellaviner med en mer kraftfull och aromatisk karaktär.

Rekommendera vinet:
o