Varukorg
0 Artiklar
Gå till kassan
Château Bel Air 2011 Château Bel Air 2011 Château Bel Air 2011
Château Bel Air 2011
x

Château Bel Air

2011
Ste.-Croix-du-Mont AC
»Sainte-Croix-du- Mont succeeds often in producing wine at least as good as run-of-the-mill Sauternes, and often better.« Hugh Johnson’s Wine Companion

Området Sainte-Croix-du-Mont ligger vid Garonnefloden söder om staden Bordeaux. Här produceras ett av regionens mest fascinerande viner, ett ädelsött vin av druvorna sauvignon och semillon. Jean Guy Méric har en karakteristisk doft av aprikos, mango, bröd och honung. Med sin fina sötma, milda syra och väl integrerade alkohol är det ett oerhört harmoniskt vin helt i klass med flera mer kända sauternesviner.

Per flaska -:-- 1L kr
Alk. 13.00% Vol.
Finns ej på lager
Önskelista Önskelista

Rekommendera vinet:

  • Odlingsområde: Bordeaux A.C.
  • Land: Frankrike
  • Smakriktning: -
  • Vintyp: ädelsött
  • Total mängd: 0,75 l
  • Optimal serveringstemperatur: 10 ° C
  • Minsta lagringsduglighet: 2020
  • Beteckning: vin
  • Tillverkare: Chateau Bel Air - Sainte-Croix-du-Mont (Gironde) - France
  • Allergibeteckning: innehåller sulfiter
Frankrike
  • Kategori: VITT VIN
  • Genomsnittligt Kundbetyg

    0     (0 kundbetyg för årgång)
    1 stjärna motsvarar lägsta betyg, 5 stjärnor motsvarar högsta betyg
    Ovanstående recensioner publiceras i vår webbutik
    The Wine Company behandlar de personuppgifter du tillhandahåller i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Söta vita viner från Sainte-Croix-du-Mont
Appellationen Sainte-Croix-du-Mont ligger i den sydligaste delen av den stora regionen Entre-deux-Mers mellan floderna Garonne och Dordogne. Det är en liten enklav på bara 460 hektar odlingsareal i den större appellationen Premières Côtes de Bordeaux. Här framställs söta vita dessertviner av druvsorterna sémillon, sauvignon blanc och muskat.

Ädelröta ger ädelsötma
I den fuktiga omgivningen längs Garonnefloden drabbas druvorna lätt av ädelröta genom angrepp av svampen botrytis cinerea. De förlorar då mer vatten under heta dagar än friska druvor och utvecklar mer koncentrerade aromer. Druvorna som har en russinkaraktär redan innan de plockas ger särskilt intensiva och söta viner som av förklarliga skäl endast produceras i begränsade volymer.

Rekommendera vinet:
o