Varukorg
0 Artiklar
Gå till kassan
Ca' Maritta Valpolicella Ripasso 2016 Ca' Maritta Valpolicella Ripasso 2016 Ca' Maritta Valpolicella Ripasso 2016
Ca' Maritta Valpolicella Ripasso 2016
x

Ca' Maritta Valpolicella Ripasso

2016
Valpolicella Ripasso DOC Superiore Sartori

Denna ripasso, en specialitet från Valpolicella, kännetecknas av sin synnerligen mjuka och runda karaktär. Redan doften av Ca’Maritta avslöjar en harmonisk fruktighet med mättade aromer av skogsbär. Också i munnen domi nerar smaken av mogna bär och fläder, medan både syran och tanninerna håller sig i bakgrunden. Ett uttrycksfullt vin med en mjukhet som dröjer sig kvar länge.

Per flaska 99 1L 132 kr
Alk. 13.50% Vol.
Önskelista Önskelista

Rekommendera vinet:

  • Odlingsområde: Valpolicella DOC
  • Land: Italien
  • Smakriktning: torrt
  • Vintyp: kraftigt & kryddigt
  • Druvsorter: Rondinella 15%
    Croatina 5%
    Corvina 55%
    Corvinone 15%
  • Total mängd: 0,75 l
  • Optimal serveringstemperatur: 18 ° C
  • Minsta lagringsduglighet: 2022
  • Beteckning: vin
  • Tillverkare: IT-VR2527 - Negrar- Italy
  • Allergibeteckning: innehåller sulfiter
Italien
  • Artikel-nr.: 682504
  • Kategori: RÖTT VIN
  • Genomsnittligt Kundbetyg

    5     (3 kundbetyg för årgång)
    1 stjärna motsvarar lägsta betyg, 5 stjärnor motsvarar högsta betyg
    Ovanstående recensioner publiceras i vår webbutik
    The Wine Company behandlar de personuppgifter du tillhandahåller i enlighet med vår personuppgiftspolicy.
    • Vilken höjdare!
      C. | Sollentuna
      årgång 2016 
      5
      • Otroligt gott och mustigt vin, passade perfekt till min köttgryta!
        Till nytta för 0 av 0 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej
    • Betyg
      K. | Boden
      årgång 2016 
      4
      • Otroligt gott
        Till nytta för 0 av 0 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej
    • Italiens bästa
      T. | Åskloster
      årgång 2016 
      5
      • Passar till allt
        Till nytta för 0 av 0 kunder
        Har den här recensionen varit till hjälp? Ja / Nej

En unik specialitet: Ripasso
Ripassometoden uppfanns i Valpolicella-området och används fortfarande för att skapa runda, sammetslena viner med intensiva aromer och en mogen, mild syra. Hemligheten med metoden ligger i den andra jäsningen på pressrester från amarone. Därigenom tillförs färgen, aromkoncentrationen och den speciella tanninstruktur som gör vinerna så komplexa och unika.

Valpolicella: Cuvée av inhemska druvsorter
Regionen Valpolicella mellan Soave i öst och Gardasjön är ett av Italiens mest berömda vinodlingsområden. Dess kändisskap beror bland annat på att resande längs handelsvägen till Veneto ända sedan medeltiden varit tvungna att passera genom regionen. Rödvinet från regionen framställs uteslutande av de inhemska druvsorterna corvina, rondinella och corvinono, där corvina spelar huvudrollen.

Rekommendera vinet:
o